Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kmaha

Co sądzicie o ekologicznych,wielorazowych podpaskach ??

Polecane posty

Tak się zastanawiam nad tymi wielorazowymi podpaskami... Jak się siedzi cały czas w domu to zapewne żaden problem z nimi, bo tylko wrzucił do miski i po problemie, potem tylko wyprać jak się wymoczą. Ale poza domem? Co z nimi robić? Owszem, można zapakować to w jakiś foliowy woreczek ale przecież po jakim czasie to zaczyna...specyficznie pachnieć i co? Z takim "ładnie" pachnącym zawiniątkiem w torebce spędzić kilka godzin?

Gość snexhjdfgt
Dokładnie Shadows. Właśnie to też mnie zastanawia.

Gość do takich jak mamusienka
czego to ludzie nie wymyślą:)

Gość kuubek
kubka uzywam od 1.5 roku, jestem zadowolona, choc poczatki byly ciezkie tez mi sie wydawalo, ze krew to cos dziwnego zaakceptowalam jednak swoje cykle i to, ze tak jest moj organizm zbudowany, nie uwazam juz, ze bycie kobieta jest, jak to mowicie, obrzydliwe zaczelam go uzywac nie ze wzgledow ekologicznych, a z ciekawosci obecnie jest to moj ulubiony srodek w trakcie okresu, podpasek nienawidzilam, czulam sie brudna, a tampony wysuszaly mi scianki pochwy

Gość takaaaa mamaaaaa
mnie zastanawia jedno co z pradem proszkiem i woda przeciez eko swiry krzycza ze mamy oszczedzac bo to jest eko wiec gdzie tu rozsadek jesli i pieluchy i te nieszczesne podpaski trzeba zamoczyc po kupie pieluche zeprac potem wlozyc do pralki itd itp prad woda detergenty... jedno nad czym sie zastanawialam to wkladki wielorazowe poniewaz przez dlugotrwale uzywanie nabawilam sie alergii i musialam calkiem przestac uzywac wiec te bawelniane to jakies wyjscie zawsze to inne wydzieliny niz krew miesiaczkowa jakos latwiej mi to pojac ale drogie sa jak smok:(

Gość djfkn jf f
fuuuuuuuuujjjjjjjjjjj NIGDY ! To nie higieniczne ...:O

Gość sralalalalaj
cudownie najpierw trzeba TO odmoczyć 2-3 godz. potem uprac :-) noż jakie funkcjonalne i wygodne ble

Gość 1zxjkcbf
taaa i przy tym ekonomiczne bo pierzesz w orzechach i płuczesz w wodzie z rzeki bądź jeziora,morza :D Kolejny pomysł durnych Eko :O

Mnie podpaski wielorazowe też nei przekonują, ale jak ktoś chce to proszę bardzo - nie krytykuję. Aczkolwiek poczytałam sobei właśnie o tym kubeczku i muszę powiedzieć, że to akurat mnei zainteresowało. Zastanawia mnie tylko to, czy jak sie nosi takie kubeczek, to nic nie przecieka na majtki? Ani kropla krwi? I czy nie ma ryzyka, ze to wypadnie np. podczas sportu? Może ktoś się wypowie, kto to używa. I zapytam moją panią ginekolog co o tym myśli. Jeśli będzie miała pozytywną opinie, to może przetestuję, aczkolwiek widzę, ze koszt tego jest dość wysoki - 120 zł.

Gość nxcvfg
Ciekawe jak taki kubeczek wyciągać jeśli jest napełniony krwią ?!

Gość Artttta
''Kiedy jesteśmy poza domem zużytą podpaskę wkładamy do specjalnego, szczelnego woreczka, a po powrocie do domu można je wyprać. '' Boże jakie to ohydne :o

Gość nxcvfg
Dokładnie. Idź na imprezę,domówkę i trzymaj podpaskę w woreczku, w torebce :O:O Niedługo ekologiczne tampony wymyślą :D

Gość jhbmu
Taką podpaskę trzeba najpierw wymoczyć, ale gdzie?? No przeciez trzeba to robić w ukryciu, bo nie wyobrażam sobie zostawic jej na widoku (z łazienki korzystają wszyscy domowonicy). A jesli kobieta ma bardzo obfita miesiączkę, to przecież w ciągu dnia zużyje ich kilka :O

Gość bukaaa
Bleee... Wyobraźcie sobie, że wstajecie rano i trzeba taka podpaskę wrzucić do miski z wodą. Po przyjściu z pracy woda ta pewnie wygląda nieciekawie, a tu trzeba dorzucić kolejne podpaski. I stoi to tak cały dzień. Inna sprawa, ze po kilkukrotnym użyciu podpaski nie wygladaja już tak świezo, bo krwi nigdy nie udaje się sprać do końca. Może zacznijmy walkę o ekologię od innej strony - od zakazania używania reklamówek. W końcu łatwiej chodzić z wielorazową torbą niż podpaską. :o

Gość fujjjjjj
nigdy ! To nie dla mnie:O

Gość ohydaaaaaaaaaaaaaaaaa
ciekawe kiedy Reni Jusis zniknie z Dzien Dobry Tvn:O