Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszaa25

oszukani przez Emilia Biernacka na allegro!!

Polecane posty

Mnie tez ta kobieta oszukała !! Nawet założenie sporu na allegro nic nie dało. Dopiero jak zgłosiłam sprawę policji i kierownictwu allegro to zawiesili jej konto, a kobieta zwróciła kasę . Bezczelny babsztyl nawet na maile i telefony nie odpowiadała. Co do kont na allegro to ja zostałam oszukana przez warrriss_81 ale chwile po tym miała już drugie konto pod nazwą wariss pl. Kobieta która się ze mną skontaktowała bo też została oszukana napisała że ta pani działa na Allegro od 2009 roku tylko pod innymi nazwami. Widać ze kobieta ma dużo sprytu i zero godności !

Gość to ja powiem tak
ala aloo2 o jezusie chrystusie i maryjo dziewico i józefie prawiczku rzeczywiscie dobre to :D:D:D a do osoby ktora mysli ze nie da sie zalozyckonta za kontem na allegro a wlasnie ze tak , mozna zalozyc sobie tyle kont ile ci sie podoba :)

Gość Emilia kac
Dziewczyny to ile nas jest oszuaknych przez warris na tym forum? Czy któraś z was otrzymała może towar?

Gość kamiiiliiia
Ja otrzymalam po dlugim oczekiwaniu i dwóch ostrych emailach do szanownej pani takze cale szczescie jedyne co stracilam to troche nerwow...

Gość myszaa25
ja dalej nie mam zadnego odzewu i nie otrzymalam ani towaru ani pieniedzy ;(

Gość ale z was
szukam uzytkownika o którym piszecie wariss pl ale nie ma takowego warriss-81 rzeczywiście zawieszone jaki ma dokładnie nick pod którym aktualnie oszukuje, bo tez nie chcę się naciąć pisane przez dwa r i jedno s i ze spacją? tak jak piszecie w postach? bo jak tak to takiego uzytkownika w ogóle nie ma

Gość a ja ostrzegam przed forma
Uwaga na firme happybaby sprzedaja maclareny i czesci oraz akcesoria trzymac sie z dala skad ta osoba ma pozytywy to ja nie wiem ale jak skladalam na policji doniesienie to nie bylam pierwsza i ostatnia!!

Gość l-virka
Witam, Niestety i ja zostałam oszukana. Pani Emilia zyje, bo się odezwała do mnie jak podstępem zadałam jej pytanie z jej strony www.wariss.pl poprzez formularz kontaktowy. Wyraziłam chęc zakupu wózeczka poprzez jej stronę oczywiście odpowiedziała, ze serdecznie ...SZOK! Czy któraś z Pań mieszka blisko Czestochowy i miałaby ochotę na spacer zwiadowczy pod te adres,y pod którymi można Panią Emilię znaleźć w google? Firma Produkcyjno-Handlowo-Usługowa Emilia Biernacka Częstochowa, woj. śląskie, kod 42-200 Ulica: Brzeźnicka 82 Telefon: 515296580 oraz Emilia Biernacka Aleja Pokoju 1/13 42-200 Czestochowa 724083334 sklep@wariss.pl Jesli jest prawdą, ze to się ciągnie od 2009 roku...to może tym razem sprawimy wspólnymi siłami zeby poniosła konsekwencje, które oduczą ją brzydkich zachowań? Zgłoszenia na policje nic nie dają, a moze jakieś powództwo cywilne...zeby miała nasmarkane w papierach? Któraś z Was sie zna na tym? Pozdrawiam.

Gość Emilia kac
ja jestem po Prawie, Pani Emilia popełniła przestępstwo oszukując nas wszystkie, należy zgłosić to na Policję, oddzielnie można złożyć pozew do sądu cywilnego. Jednak wydaje mi się, że lepiej, zeby każda z nas sprawę zgłosiła najpierw na Policje, oni wszczynają dochodzenie, przy takiej ilości oszukanych Biernacka nie pozostanie bez konsekwencjii. Kiedy Policja skończy dochodzenie sprawą zajmie się Prokuratura, potem Sąd karny, gdzie pewnie będziemy musiały pofatygować się na zeznania. Biernacka na pewno dostanie za swoje, będzie miała sprawę karną, jest przecież przestępcą. oprócz tego w postepownaiu przed sądem karnym - kazda z nas, jako poszkodowana może wytoczyć powództwo adhezyjne. Jest to powództwo cywilne, które sąd karny może rozpoznać łacznie rozpoznając sprawę o popełenienie przestępstwa. Moja rada jest jedna, każda z nas musi złożyć doniesienie, im nas więcej, tym jej gorzej. Sprawa może toczyć się długo, ale w końcu dosięgnie ją sprawiedliwość, a my odzyskamy pieniądze z odsetkami. Jesli kupiłyście rzeczy na allegro, to możecie skorzystać z programu ochrony kupujących. Po zgłoszeniu sprawy na Policję, należy zgłoisć formularz do allegro i oni zwrócą pieniądze. Biernacka po zakończeniu sprawy w sądze będzie miała również zobowiązania wobec serwisu allegro. Jeśli chodzi o kontakt z ta panią to nie ma szans za bardzo. Ja kontaktowałam się z jej znjaomymi na nk, nikt nie utrzymuje z nią kontaktu od kliku lat. Niestety mieszkam daleko od Częstochowy i nie mogę tam pójśc, ale i tak zrobię wsyztsko, żeby ta Pani mnie popamiętała.

Gość ha ha ha dobrze wam tak
Pani Emilia ha ha ha ha do autorki tematu powyzej-jestem po prawie ha ha ha no chyba zaraz eksploduje ze smiechu ha ha

Gość ha ha ha dobrze wam tak
no jeszcze raz boo nie moge ha ha ha ha ha pani EMILIA zyje ha ha ha kretynki jakoch malo,chyba tez zaloze taki sklep zeby was wykorzystywac

nie trzeba byc po prawie ,zeby wiedziec ze na allegro kupuje sie tylko za pobraniem,nie ma towaru ,nie ma kasy -prosta sprawa ,nikt was nie oszuka.

Gość ty copo prawie jestes
roboty w swoim zawodzie nie znajdziesz.A nawet jak,to bedziesz kiepskim prawnikiem

Gość kamiiiliiia
hahaha dobrze wam tak???!!! po co tu wchodzisz jak ciebie sprawa nie dotyczy!!! Zeby wyzywac kobiety od kretynek albo sie smiac z kogos kto ukonczyl prawo i nie ma w glowie trocin tak jak ty?? haha radze wejsc na strone żal.pl bo wlasnie to swoja osobą reprezentujesz...

Gość myszaa25
Nie warto sie takim kims przejmowac !! ja juz zlozylam sprawe na policje ;) i jest nas juz wiecej policjant z ktorym rozmawialm powiedzial mi ze nie wazne gdzie sie mieszka to i tak sprawa bedzie skierowana do czestochowy gdzie podobno ta pani jest tam zameldowana i jesli jest juz zlozonych kilka zenan na ta pania to bedzie wtedy skierowane jak przestepstwo grupowe im wiecej nas zlozy zeznania tym lepiej ;)

Gość kamiiiliiia
No nie warto ale jak widze takich penerów to mnie normalnie zalewa.No to gratuluje postepu w tej sprawie i mam nadzieje ze odzyskacie to co Wam sie nalezy;)Zycze Powodzenia i wytrzymalosci;))

Gość Emilia kac
jak tam dziewczyny, ruszyły się u Was sprawy z Biernacką?

Gość l-virka
Ja czekam nadal. Pani policjantka prowadząca moją sprawę poprosiła o jeszcze chwilę cierpliwości. Zadzwonię sprawdzić co się dzieje w przyszłym tygodniu i będę już LEKKO naciskała na policyjne konkrety. Pozdrawiam

Gość Emilia kac
http://czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,89625,10031239,Pieniadze_brali__wozkow_nie_wysylali.html otrzymałam ten link na nk od znajomej Emilii Biernackiej. Ci oszuści zostali już zatrzymni przez Policję

Prawda jest tak, że Emilia jest winna tylko pod tym względem , że dała sie namówić na założenie firmy na siebie a "firmą" zarządza jej brat.

Ni ważne kto zarządza firmą, baba dała swoje dane i to ona bedzie ponosiła konsekwencje. Tylko gorzej dla was , bo pewnie szybko pieniażków nie zobaczycie , chyba ze allgero zwróci . Mnie oszukano na allgero przy kupnie telefonu , ocxywiscie zero odzewu , na NK okazło sie że dziewczyna włacicielka konta jest w zaawanasoweanej ciaży , co mnie jeszcze bardziej podkurwiło . Poszłam na policję , tylko że w moim przypadku juz pierwsza wizyta policji u tej pani zaowocowała zwrotem pieniędzy na konto . Potem ta dziewczyna jeszcze sie tłumaczyła mailowo , że to nie ona że to jej mąż założył na nią konto i sprzedawał te telefony. Trutu strutu ...

Gość Emilia kac
rzeczywiście prawdą jest, że głównie to jakiś "Pan", nie wiem, czy akurat brat był to zamieszany. Ja miałam jeszcze kontakt i z Panią Emilią i z jej mamą i z tym Panem w tamtym tygodniu, on zapierał się, że wszystko wysłał i miało dojść najpóźniej 28.07, matka i Pani Emilia przepraszały i obiecywały, że zwrócą pieniądze, wystarczy sms z danymi do przelewu, jeśli 28.07 nie dojdzie paczka. Wysłałam sms, dzwoniłam 28.07, po moim smsie telefony na które był jakiś kontakt przestały odpowiadać, włączały się automatyczne sekretarki. Do dziś nie mam pieniędzy, ani towaru. Sprawę przejęla policj ai bardzo dobrze. Ale winny nie jest tylko ten człowiek, cała rodzina taka sama, bo każdy z nich wiedział o tym, że ludzie są oszukiwani, obiecywali zwrot pieniędzy, a tak naprawdę mieli to gdzieś i myśleli, że im się uda. Teraz odpowiedzą za wszystkei oszustwa, a pieniądze otrzymamy z allegro - po złożeniu zaiwaodmienia i wszczęciu dochodzenia. Musimy być cierpliwe, ale wszystko jest na dobrej drodze. Przynajmniej nikogo więcej nie oszukają.

Gość wku
Do Marysi : czy zdaje Pani sobie sprawę, ile złego może zrobić jakiejś niewinnej osobie wypisując takie rzeczy na publicznym forum? Jak Pani sądzi ile osób nazywających się Emilia Biernacka mieszka w Polsce - proszę pogrzebać trochę w necie to się Pani dowie (to będzie czubek góry lodowej). Bardzo nie podoba mi się takie podejście. Jak ktoś wyrządził Pani krzywdę to proszę dochodzić swoich praw legalnymi metodami. Wiadomo, że net jest "skarbnicą wiedzy" o wszystkim i o wszystkich. Proszę sobie wyobrazić, że ktoś chce się czegoś dowiedzieć o Emilii Biernackiej. Wpisuje te dwa słowa w google i natyka się na Pani opis, z którego nie wynika, ani skąd ta osoba pochodzi, ani gdzie mieszka, ani kim jest, natomiast wynika, że jest oszustką. Czyli w tym momencie wszystkim Emiliom Biernackim przypina Pani łatkę oszustki. A może któraś z nich powinna odszukać Panią i wytoczyć Pani sprawę cywilną o zniesławienie? Proszę to przemyśleć.

Gość gość
Cóż, nazywam się Emilia Biernacka (pewnie jedna z wielu) i czytając takie wpisy czuję się dziwnie, bo to błoto, które tu rozchlapujecie może zaszkodzić mi i mojej rodzinie. I tak się zastanawiam, czy tak można. Swoich praw i roszczeń w stosunku do konkretnych osób powinno się dochodzić w sądzie, a nie opluwać kogoś o imieniu Emilia i nazwisku Biernacka. Trzeba mieć trochę wyobraźni i zdrowego rozsądku. Jestem zszokowana, że wpisując swoje imię i nazwisko w wyszukiwarce natrafiam na coś takiego.

Gość gość
Właśnie czytając pierwszy post tak się zastanowiłam czy autorka pomyślała, ze w jednym mieście kobiet o takim nazwisku może być kilka? Rozsyłacie dziewczyny te wiadomości po znajomych i rodzinie a nawet nie macie pewności czy to jest ta osoba, której szukacie

Gość gość
przeciez podała adres ze chodzi o emilie biernacka z czestochowy łośki

Gość gość
A myślisz idiotko, że w częstochowie może mieszkać tylko jedna Emilia Biernacka? Wyobraź sobie, że wcale nie mieszkam w dużym mieście a chodziłam do klasy z dziewczyną, która nosiła takie samo imię i nazwisko jak moja kuzynka (a wcale nie jest to popularne nazwisko pokroju Kowalskich czy Nowakowskich). Więc w tej małej mieścinie upchnęły się dwie dziewczyny o takim samym imieniu i wcale nietuzinkowym nazwisku. A takich przypadków można przytoczyć na pęczki. Więc zanim zaczniecie wysyłać gdzie popadnie te swoje żałosne wiadomości, ruszcie trochę mózgownicą.

Gość gość
Lepiej kupowac na ebay, tam jak cos jest nie tak to odrazu zwracaja pieniadze, a sprzedawca ma ban na konto w banku, a nie tracenie czasu na donirsienia na policje, sady itd.