Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolie fille

Wózek dziecka w samolocie

Polecane posty

Gość jolie fille

Witam.Czy ktos bral wozek do samolotu? Mam zamiar go oddac przy samym wejsciu do samolotu.i mam pytanie. Czy moge zostawic w tym wozku zbedne zabawki?Folie przeciwdeszczowa albo cos w tym stylu? Prosze o szybka odpowiedz.Dziekuje

Gość jolie fille
??

Gość Kurcze...
Ja jestem stewardessa. W moich liniach wozki wysylane sa razem z bagazem na tasme, czasem sa robione wyjatki ze mozna zabrac pod poklad, ale to jest grzecznosc, nie mozna wymagac i liczyc na to. Mozesz wlozyc co tam chcesz do tego wozka, i tak bedzie przeswietlony, tylko pamietaj zeby go zafoliowac zeby to wszystko sie kupy trzymalo. Nie wiem jak jest w Polsce.

Gość Kurcze...
Najlepiej zadzwon na infolinie i zapytaj jaki jest regulamin lini lotniczych ktorymi bedziesz leciala.

Gość jolie fille
dzwonila bratowa i jej powiedzieli ze bede mogla zlozyc go przed samym wejsciem do samolotu i im dac i oddadza mi go odrazu po wyjsciu z samolotu. Lecimy tylko z torba podreczna wiec niewiem czy zabawki mam wsadzic do niej czy moga one zostaw w wozku i tak samo niewiem co zrobic z folia przeciwdeszczowa

Ja wyjęłam zabawki z wózka, bo inaczej nie dałoby go rady złożyć. Folię na pewno możesz zostawić, przecież ile ona miejsca zajmuje po złożeniu. No a zabawki, to może lepiej wziąć? W razie gdyby dziecko marudziło w samolocie :)

Gość jolie fille
lot bedzie trwal 2 godziny wiec mysle ze 2 zabawki mu spokojnie starcza.. a pozatym niewiem czy on bedzie chcial sie nimi bawic.. to jes bardzo ciekawskie dziecko.. pewnie bedzie rozgladal i zaczepial ludzi przez ten czas

Gość jolie fille
a tych zabawek zabieram troche wiecej nic dwie ;]

Najlepiej jak zapytasz na lotnisku, ale wydaje mi się, że zabawki chyba powinny być wyjęte. Chociażby z tego powodu, aby coś się nie zgubiło. Różnie się z tymi naszymi bagażami obchodzą :)

Gość Marilen
Babo, przeciez pisze wyraznie "pod poklad", nie " na poklad". Zazdrosc Ci oczy zacmila ze czytac nie umiesz? A jak tego nie owiniesz w folie to jak sie to bedzie kupy trzymalo?

Gość Marilen
To bylo adresowane di Pani Debilki.

W życiu nie widziałam wózka zafoliowanego ;) Zazwyczaj są takie zatrzaski we wózkach, żeby po złożeniu się to razem wszystko trzymało ;)

z tego jak ja latam to widze ze jak ma sie bardzo malenkie dziecko(niemowlak czy noworodek )to w nosidelku biora na odprawe a pozniej przy wejsciu do samolotu zpstawiaja z boku i obsluga to chowa to samo z wozkami.na poklad nawet nosidelka nie wolno zabrac. co do foliowania-nie widzialam zeby ktos mial zafoliowany wozek(a folie p deszcowa mozesz schowac do bagazu

Gość Kurcze...
To znaczy ze w Polsce sie nie foljuje, za granica tak. Dlatego zawsze trzeba sie pytac, kazda linia lotnicza ma swoje zwyczaje.