Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomozcie mi!

test owulacyjny a temperatura-pomocy.

Polecane posty

Gość Pomozcie mi!

Hej, mam pytanie. Test owulacyjny wyszedl dodatni 10 i 11dc, temperatura dopiero skoczyla 14dc, kiedy moge myslec ze owulacja byla? Bo skoro od pierwszego testu owulacyjnego mam max 36h to powinno do owulacji dojsc 13dc, temperatura mogla skoczyc tuz po?

Gość Pomozcie mi!
up up

nie u wszystkich kobiet przebiega tak samo, moze skoczyc nawet tuż przed owulacja, lub po

Gość Gosiaczkowo
zarówno test jak i temperatura nie określą Ci dokładnie: - test 36-12 godz. przed owu pozytywny(niektóre nawet 48h) - temperatura może skoczyć dzień przed do trzech dni po owulacji

Gość do 4 dni po owulacji
tempka może podskoczyć;) tylko monitoring daje 100% pewności

Gość Pomozcie mi!
Ale laczac te dwa "objawy" testu i tempki to raczej byla w 13dc, 14dc, czy 15dc?

a jak sytuacja ze śluzem?

i jeszcze jedno - jaką czułość maja testy owulacyjne, których używasz?

Gość Gosiaczkowo
nie da się w żaden sposób określić. Gdybyś obserwowała się dokładnie, to śluz mógłby Ci pomóc. Tak jak poprzedniczka napisała tylko monitoring daje 100% pewności

Gość Gosiaczkowo
do 4 dni po owulacji byłaś szybsza :D

Gość Pomozcie mi!
Dziekuje dziewczyny, a wiec tak, ze sluzuem mam zawsze problem, bo mam go malo, ale odrobina sliskiego i leciutko ciagnacego sie byla w 10 i 11 i 12 dzien, 13 juz malutko, 14 juz nic. Testy czulosci 40.

Gość Pomozcie mi!
Chodzi o to ze starania byly w 6,8,10 i 12 dzien, myslalam ze bedzie ok, a tu dopiero 14dc tempka skoczyla i nie wiem czy nie za pozno skonczylismy.

Gość Pomozcie mi!
13dc test owulacyjny negatywny - jesli to cos pomoze.

Gość Pomozcie mi!
jestescie tu jeszcze???

to słabą czułość mają te Twoje testy i teoretycznie na pewno nie powinny wskazywać na zbliżającą się owulację za 36h tylko dużo szybciej a pamiętasz kiedy pojawił się śluz niepłodny? rozumiem, że w 13 dc był jeszcze śluz płodny, tak?

Gość Pomozcie mi!
13dc bylo go juz bardzo malo, nawet po wlozeniu palca do pochwy nie czulam w srodku zbyt duzej jego ilosci ( ja generalnie mam malo sluzu), nie moglam go "wyciagnac". 14dc juz praktycznie sucho, 15 - typowo bialy nieplodny sluz. Juz 12dc bylo go coraz mniej ale moj M podczas stosunku stwierdzil "ale tam mokro" i az "chlupalo" :P sorry za okreslenia :P Po tym juz 13dc malutko, 14dc sucho, 15dc nieplodny. Test pozytywny 11dc. Jesli to cos daje to wczoraj w nocy z 15-16dc bardzo bolaly mnie plecy (jak przed okresem) i momentami brzuch jak na okres.

Gość Monika z Albatrosa
Jak test to najlepiej test na długość życia na http://poznajdate.com !

Gość Pomozcie mi!
Wiem ze moze sa slabej czulosci, ale takie tylko robia elektroniczne ( nie paskowy z porownywaniem odcienia koloru ). Uzywam elektronicznych dla pewnosci i pokazuje latwo i wyraznie usmiechnieta buzka - pozytywny, puste kolo - negatywny.

aaaa chyba wiem z kim rozmawiam;) ale skoro nie podpisujesz się swoim nickiem, to nie będę zdradzać;) w każdym razie rozmawiamy czasem na pewnym topiku;) już chciałam Ci napisać, że jeśli nawet ostatnie starania był w 12 dc, a owu w 14 dc jak wskazuje obserwacja śluzu, to i tak są duże szanse, ale pamiętam, że już troszkę starasz się i te 2 doby "przed" nie przynoszą efektu niemniej szanse zawsze są, bo w tym akurat cyklu może się udać:)

Gość Pomozcie mi!
Tak czy inaczej, kiedy ta owulacja mogla byc? wedlug Ciebie? NIe zwracajac uwagi na to czy sie znamy czy nie, chodzi mi o obiektywna opinie. Na poczatku pisalas ze sluz by duzo pomogl, wiec podalam Ci info dotyczace mojego sluzu i co o tym myslisz? :)

Gość Pomozcie mi!
Aha, juz doczytalam, myslisz ze 14dc owulacja, jak sluz wskazuje? To do cholery co mnie te testy w balona robia? tak wczesnie pozytywny, i to takiej slabej czulosci, a tu sie okazuje ze owulacja 14dc? Boszsz... zalamac sie mozna.

jesli conajmniej roku nie obserwowałaś śluzu to nie ma sensu łączyc tych objawow, a temp tez moze skoczyć z różnych powodów, patrze jak były twoje staranka i masz jak najwieksze szanse na dzidzie, szkoda tylko ze nie było staranek np jeszcze 14 czy 15, ja zaszłam na 3 dni przed owulką i chłopca sie spodziewam, a z testami owulacyjnymi staranka na dziwuszke były:) teraz tylko spokój, bo takie nastawianie sie teraz i bieganina mysli w niczym nie pomoze, musisz uzbroic sie w cierpliwosc i czekac do dnia okresu, juz sie rozlalo to mleko wiec po co zadreczac sie myslami

mnie testy zawiodły, pokazywały jeszcze 3 dni po owulce grube krechy i badz tu madra

Gość Pomozcie mi!
dzieki za odpowiedz, opserwuje sie juz od ponad roku, sluz (coprawda malo) ale pojawia sie juz zawsze kolo 10dc tak do 13-14. Tempka zawsze skacze 13 lub 14 dnia cyklu, testy owulacyjne pozytywne zawsze 12 lub 13dc ( w tym cyklu pierwszy raz test szybciej) i dlatego zglupialam. Myslalam ze moze ta owulka bedzie szybciej. Wiem ze zawalilam sprawe z sexem 14dc, ale no niestety, nie bylo jak :(

Gość Pomozcie mi!
Od ponad 6mcy staramy sie do 12dc bo chce corke, widac 2 dni przed owulacja u mnie to za malo zeby zajsc w ciaze.

pół roku się staracie to moze nie powinnaś sie nastawiac, że akurat w tych dniach masz owulacje, to moje 3 dziecko, z pierwszym zaszłam od razu po okresie bez sluzu płodnego, z drugim 2 dni po owulce przy podwyższonej temp a teraz starania na córeczke z testami, które wskazały owulke 3 dni po starankach i co? mam 3 chłopaków:)

Gość Pomozcie mi!
Ja i tak sie nie nastawiam za bardzo na ta owulke co do dnia, jak zauwazylas kochamy sie 6,8,10,12 dzien tak czy inaczej... moze i 14 tez by trzeba bylo. Pozniej juz nie ma szans, bo mam cykle 27-28 dni, z II faza w miare stala 13dni.

widzisz ja tez mam zawsze 28 dniową i zaszałm 4 dni po okresie, potem współzycie było dopiero na kilka dni przed nastepna miesiączka wiec nie testowałam a okazała sie ciaża, z drugim zaś dzieckiem staralismy sie prawie 2 lata, wyliczenia, diety obserwacje i nic, i w koncu odpusciłam, mąż wyjechał na 2 tyg, wrócił dopiero po owulacji, dlatego tez nie testowałam, tak jak 2 lata testowałam, to nawet jak sie nie nastawiasz to wiesz kiedy masz owulke i szok, zaszłam po owulce, wiec Kochana Kkochaj sie w dni, których najmniej byłabys pewna, ja tez mam 2 faze stała, i taka mam stałą, że zaszłam:)

Gość Pomozcie mi!
Dzieki za rady, zatem chyba juz koniec z testowaniem :) Tylko u mnie problem polega na tym, ze mojego M bardzo czesto nie ma w domu, i jak testuje to mowie mu kiedy to bierze chwilowe chorobowe, albo sciemnia ze sie spozni z jakiegos powodu i dzialamy itd. Inaczej to czasami sie z nim mijam, bo ja tez pracuje i sie nie widzimy z tydzien :(