Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwadła-pisowskie

O co chodzi przeciwnikom 6=latków w szkole?

Polecane posty

Gość dziwadła-pisowskie

Kompletnie nie potrafię pojąć ich argumentów :o Czy to są rodzice dzieci głupich , które w wieku 6 lat jeszcze czytać nie potrafią i pisać literek? Sama poszłam do szkoły rok wcześniej i nie mam traumy z powodu tego ze w klasie było 28 osób, siedziało się w ławkach czy spotykało na korytarzy starsze dzieciaki (to było jeszcze wtedy gdy ostatni rocznik chodził do klas 8.)

Gość sdfsdferf
o to kurwa ze zabiera im sie rok dziecinstwa czy to nie wystarczjacy tepoto argument?

Gość sdfsdferf
moje dziecko potrafi pisac, umie liczyc , zna literki i nie ma jeszcze 5 lat ale kurwa nie zycze sobie by memu dziecku zabierano rok dziecinstwa

wg mnie to jeszcze za małe istoty aby wrzucić je w tryb szkoły, niekoniecznie głupie, ale za małe, to zabrane im dzieciństwo

Gość kokokohhfhfhfhf
A ty tak myśląc skazujesz dziecko na to, ze rok pozniej skonczy studia, rok pozniej zacznie prace itp, itd

Gość kokokohhfhfhfhf
jeżeli chodzi o mnie to jestem jak najbardziej za.

ale wcześniej zaczną pracować na nasze emeryturki czyż to nie "wspaniały" wybieg rządu? :P

Gość tata sześciolatka
wszystko byłoby fajnie gdyby realizowano ten pomysł z jakims planem a nie na głupa bez programu nauczania bez pomysłu i ksiązek i żeby chociaz ten kto to wymyślił wiedział po co to jest

Gość sdfsdferf
nie skonczy tepoto rok pozniej tylko tak jak dotychczas o zwyklym czasie

jeśli projekt ruszy to skończy rok wcześniej ;) i wcześniej pójdzie do pracy, zarabiać składkami na nasz rząd

Gość Garbata Biedonka
o to chodzi, że głupota ludzka nie zna granic.

Gość ujkpknrmnwszb
to rodzic powinien decydować o tym kiedy dziecko pośle do szkoły 🖐️

wlasnie najlepsze czasy dziecinstwa zaczynaja sie w szkole ! wtedy kiedy poznaje sie inne dzieci, wtedy kiedy dzieci zaczynaja rozwijac swoje zainteresowania i pasje co za roznica? nie rozumiem Was.. tak samo jak autorka

Gość Lunarka
Zwisa mi to nie chcę dzieci.

pozatym jakiego rzadu? na calym swiecie dzieci chodza wczesniej do szkoly.. tylko polska takA ZACOFANA

Gość dziwadła-pisowskie
' to rodzic powinien decydować o tym kiedy dziecko pośle do szkoły' dobre :D Niektórzy pewnie wcale by nie posłali bo tam taaaaaka patola w szkole :D Lady Love dobrze mówi ! Każde dziecko jest ciekawe świata i chętnie idzie do szkoły ( przynajmniej na początku :P)

też poszłam do szkoły rok wcześniej i chyba na dobre mi to nie wyszło :classic_cool:

Gość oooo pardą
6 latki kiepsko sie napierdalają

Gość malaaaaaaa2
chodzi o to ze kazdy rodzic powinien miec prawo zadecydowac o tym czy jego dziecko w wieku 6 lat pojdzie do szkoly, tak jak bylo to do tej pory. dotad 6cio latki jesli chcialy isc wczesniej do szkoly to przechodzily badania ktore stwierdzaly czy dziecko moze juz podjac nauke. teraz takich badan ma nie byc i pojda wszystkie dzieci obojetne czy sa lepiej rozwiniete pod wzgledem czytania i pisania, czy gorzej.

Gość jijoijoi
tylko w polsce 24latki jeszcze studiuje i sa zalezne od rodzicow, to zwykla patologia:O Na calym swiecie dzieci ida do szkoly w wieku 6 lat, a nawet szybciej tylko polacy pierdola o jakims zabieraniu dziecinstwa. Obecnie 1 klasa, to raczej zabawa polaczona z nauka, a nie sztywne lekcje w lawkach:O

Gość malaaaaaaa2
'na calym swiecie dzieci chodza wczesniej do szkoly.. tylko polska takA ZACOFANA' noo moja droga pani najpierw dowiedz sie w jakich warunkach i na jakim pozaiomie ucza sie w dzieci w krajach europejkich, bo nie ma tu co porownywac. zal

przypomnijcie sobie co takiego ciekawego robiliscie w 1 klasie szkoly podstawowej. przeciez to bylo prawie na rowni z przedszkolem.. szkola jest po to by sie tych literek nauczyc pisac.. by sie nauczyc czytac.. przeciez na poczatku nauczyciel nie bedzie kazal dzieciom czytac calej ksiazki.. na poczatku ucza sie literek.. po kolei.. nie badzcie takie tempe! nkt waszym dzieciom nie zabierze dziecinstwa do jasnej cholery.. jedynie moze je poglebic dajcie spokoj.. wszedzie dzieci chodza wczesniej do szkoly w UK nawet 5ciolatki chodza i nikt z tego powodu hallo nie robi

Gość jijoijoi
nie, rodzic nie powienien decydowac, bo w ten wlasnie sposob wyrastaja kaleki zyciowe bez rozwinietych umiejetnosci interpersonalnych. Dzieci powinny obowiazkowo chodzic do przedszkola w wieku 3 lat, a potem do szkoly.

prosze cie, tutaj poziom nauczania jest bardzo wysoki. polacy moga sie chowac, w tym ja :/ .. taka prawda..

Gość jijoijoi
ladylove, no to akurat nie jest prawda, bo akurat kraje poludniowe maja zenujaco niski poziom nauczania. Nie popieram bezmyslnego kucia ogromnej ilosci materialu jak to ma miejsce w Polsce, ale przecietny Wloch/Hiszpan czy Portugalczyk ma zenujaca wiedze o swiecie w porownaniu do przecietnego Polaka. Jest za to bardziej pewny siebie i latwiej nawiazuje kontakty z innymi.

ten zenujacy portugalczyk, wloch czy hiszpan zna znakomicie nasza historie polski od podstaw wzyz.. a my znamy ich historie tak dokladnie jak oni nasza? chyba nie zdziwilabys sie jacy tutaj sa madrzy ludzie

Gość Metalucifer
"nie, rodzic nie powienien decydowac, bo w ten wlasnie sposob wyrastaja kaleki zyciowe bez rozwinietych umiejetnosci interpersonalnych. Dzieci powinny obowiazkowo chodzic do przedszkola w wieku 3 lat, a potem do szkoly." 3 lata to przesada, przez trzy lata rodzice mogą wpoic dziecku nieprawomyślne idee, nie wspominając już o tym, że narażamy dzieci na to, że przez te trzy lata będą bite i/lub molestowane. dzieci powinno się odbierac rodzicom jak najszybciej po urodzeniu. Sieg heil !

Gość Szkoła jest fajna
w pierwszych latach edukacji,tak do piątej,szóstej klasy,potem w najlepszym razie strata czasu,