Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwadła-pisowskie

O co chodzi przeciwnikom 6=latków w szkole?

Polecane posty

Gość mama sześciolatki
Moja córcia chodzi do szkoły od 5 roku życia i nie wiem czy zabrałam jej dzieciństwo.Wrecz przeciwnie stała się otwarta rezolutna i na swój sposób bardzo samodzielna :) Ma regularny kontakt z rówieśnikami co jest bardzo ważne w tym wieku .Sądze ,że to dobry pomysł aby 6scio latki poszły do szkół.Zgadzam się z LADY LOVE iż jesteśmy w tej kwestii zacofani niestety.To nie zabieranie dzieciom dziecinstwa lecz otwieranie im nowych dróg i możliwości :)

Gość różowy klapek
ksjbhbkjdnjkd Różnica byłaby taka, że edukacja która teraz jest przedszkolną, byłaby zaliczana jako edukacja szkolna. Teraz dzieci niepotrzebnie marnują lata życia w przedszkolu, a tych samych rzeczy mogłyby nauczyć się w szkole. W taki sposób szybciej miałyby z głowy edukację. Nie ma sensu sztucznie przedłużać dzieciństwa poza okres kiedy człowiek już dawno dzieckiem nie jest.

Gość różowy klapek
ksjbhbkjdnjkd Różnica byłaby taka, że edukacja która teraz jest przedszkolną, byłaby zaliczana jako edukacja szkolna. Teraz dzieci niepotrzebnie marnują lata życia w przedszkolu, a tych samych rzeczy mogłyby nauczyć się w szkole. W taki sposób szybciej miałyby z głowy edukację. Nie ma sensu sztucznie przedłużać dzieciństwa poza okres kiedy człowiek już dawno dzieckiem nie jest.

witam wszystkich ja jestem młodą mamą bo mam córkę 3 letnią i ja już protestuje bo nie chcę by moje dziecko szło do szkoły w wieku 6 lat Mówią( w tv ) że: a 6 latek jest gotowy by pójść do szkoły ... bez problemu oswoiły wiedzę .... itd a co z pierwszym ich egzaminem ( dorosłości) w 6 klasie .w wieku 12 lat go mają pisać??? niech od razu dziecko zapisują do szkół zanim się jeszcze urodzą będą miały 5.. 6 lat jak egzaminy będą pisać głupota totalna jest z tym skracaniem dzieciństwa każdy wie jak dla nawet 7 latka jest stresujące pójście do 1 klasy a co dopiero 6 letniego dziecka ja (absolutnie) jestem temu przeciwna by moje dzieci szły w wieku 6 lat do szkoły do pierwszej klasy

Gość nauczanie domowe rządzi
Również nie rozumiem o co chodzi przeciwnikom. Przecież nikt nie próbuje nikogo zmuszać do posyłania sześciolatka czy piętnastolatka do szkoły takiej czy innej. To jest sugestia ministerstwa, a nie rozkaz. Decyzja o tym, gdzie i jak będą uczyły się dzieci należy ostatecznie do rodziców czy opiekunów.

Gość agik
do kiok--ale z ciebie ćwok!!!mamusie nie pracuja i daltego chca z dziecmi zostac jeszcze rok w domu...wez rozwin warkoczyki bo gowniarstwem zalatuje.... a odnosnie szkol...ja musze poslac dziecko do szkoly gdzie zero klasy ucza sie od 12,35 do 17,35 bo tak duzo dzieci maja...:( wiec zmuszona jestem nadlozyc drog gdzie kadra,szkola bardziej "przystosowana" dla maluchow..i jak to wszystko pogodzic z praca?dziecko od 7 do 17 w swietlicy?

Gość ffdfdgfgfaaaa
i nie pomysleliscie o najwazniejszym! rodzice maja zaoszczedzony rok jesli chodzi o mozliwosc "przechowania dzieci" rodzicow pracujacych. Poslesz 6-latka samego do szkoly? NIGDY....przedszkola sa wczensie otwarte, szkola juz nie. lekcje trwaja zdecydowanie krotko i nie pierdolcie o swietlicy bo to tez o dupe roztrzasnąć