Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ola_alO

zioła na poprawe płodności

Polecane posty

Hej dziewczyny! Szukałam na forum, ale nie mogłam znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Otóż od ponad roku mam nieregularny okres. Najdłużej nie miałam @ PÓŁ roku! Oczywiście chodziłam po ginekologach ale każdy przepisywał mi luteinę lub antykoncepcje :/ niestety nic nie pomaga na dłużej niż dwa cykle. Zazwyczaj przy drugim cyklu już miesiączka nie występuje. Myślicie, że dzięki tym ziółkom mogę zajść w ciążę przy tak bardzo rozregulowanym cyklu? Dodam, że mój progesteron badany w 22 dc wynosi około 0,657 czyli odpowiedni dla menopauzy. Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam

Ola, bardzo watpie zeby same ziolka ci pomogly. progesteron mialas niski bo po prostu nie mialas owulacji. Takie zaburzenia cyklu nie leczy sie tylko luteina czy antykami. Czy jakis z lekarzy stwierdzili co ci jest? Dlaczego masz tak nieregularne cykle?

Lekarze nie powiedzieli mi ŻADNEJ przyczyny chociaż się ich pytałam. Powiedzieli tylko, że trzeba wywołać okres i mam brać te leki ... Sama nie wiem już co mam myśleć. Ostatni @ miałam na początku maja i do tej pory nic ! Brzuch mnie strasznie boli tak jak na okres już od ponad tygodnia. Test robiłam jakieś 5 dni temu i niestety negatywny. Także nie wiem o co chodzi ...

No to nie trafilas na dobrych lekarzy !!! Na twoim miejscu poszlabym do jakiegos specjalisty ktory stwierdzilby przyczyny zaburzen miesiaczkowania. Warto by bylo zrobic jakies badania hormonalne, usg. Ziolka moga wspomoc gospodarke hormonlana, ale jak jest naprawde duzy problem to sobie z nim nie poradza.

idź do ginekologa-endokrynologa. mojej znajomej pomógł, nie miała wcale owulacji jak się okazało, dostała tabletki (clo i coś jeszcze)i zaszła w ciążę w 4 cyklu. miesiączki się oczywiście pojawiły, i to już w pierwszym miesiącu. w każdym razie - bez badań i leczenia się nie obędzie zapewne, ziółka nie zaszkodzą, ale na cud nie licz.