Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje dziecko sepleni

pyt do LOGOPEDY

Polecane posty

Gość .Logopeda.
Pytankoooo :-( przykro mi, niestety nie mogę Ci nikogo polecić. Poszukaj w przychodniach i szukaj do skutku, aż będziesz zadowolona z pomocy i absolutnie nie musisz się niczym krępować ani wstydzić, dla logopedy to jest codzienność i nawet nie powinien pisnąc słówka na temat wieku :-) Powodzenia :-)

Gość do logopeda
a pracujesz gdzies gdzie przyjmujesz na kasę chorychj, bezplatnie w poradni czy tylko prywatnie? ile kosztuje wizyta i ile czasu trwa (cena) ???

Gość .Logopeda.
acha, pytałas o książki..wiesz tego jest tyle, ze ciężko coś polecić, nie weim czy zalezy Ci na teorii czy na samych przykładach ćwiczeń. Myślę, ze najpierw powinnaś udac się do logopedy, a on powinien dawać CI jakies odpowiednie dla Ciebie ćwiczenia do domu i to by było dla Ciebie najlepsze, bo po co masz przedzierać się przez lekturę całychy książek jeśli interesuje Cie konkretny porblem (a często bez fachowej wiedzy, dane informacje można zrozumieć inaczej i zrobić sobie większa krzywdę -pzresadzam oczywiście, ale po co tracić czas, na coś co może nie zaszkodzi, ale też nie pomoze, no chyba że lubisz i sie tym interesujesz, to mogę CI coś polceić ;-) )

Gość .Logopeda.
Przyjmuje za darmo na NFZ i prywatnie (koszt zalezy od czasu trwania zajęć i często jest ustalany z rodzicami)

Gość pytankoooooooo
nie no, wiem że najpierw marsz do logopedy :P Dzięki za odpowiedź :) Akurat wzięłam się za przeszukiwanie neta i już coś tam znowu znalazłam, więc umówię się na wizytę :) Masz rację, chodzi mi głównie o książki dot. mojej wady, więc po prostu zapytam logopedę, który mnie zdiagnozuje :) Ogólnie to mówili, że moja wada nie jest straszna, ale niestety ja czuję się niekomfortowo i MUSZĘ coś z tym zrobić. Pozdrawiam i dziękuję :)

Gość do logopeda
ale czy mogłabyś napisać orienytacyjny koszt wizyty np 30 minut by ćwiczyć, pokazać terapię wywoływania jakiejś głoski np sz czy r, tak orientacyjnie jaka to kwota?

Gość .Logopeda.
Proszę i POWODZENIA :-)

Gość .Logopeda.
30zł

Gość do logopeda
pytam orientacyjnie o poł godziny bo nie wiem ile powinna trwac taka wizyta z dzieckiem 6 letnim? czy krócej trwa niż 30 minut? albo dłużej ale czy np godzinę dziecko wysiedzi? jakie są ceny orientacyjnie.

Gość do logopeda
dziekuję, bo chyba pójdę z moim dzieckiem prywatnie ale wcale nie miałam orientacji w cenie, ciekawe ile bedzie w moim mieście (łódzkie)

Gość .Logopeda.
Niestety nie wiem, jak jest w łódzkim, ale możesz wejśc na strony www logopedów i sprawdzić :-) Na NFZ sa tylko wizyty 30 minutowe, a prywatnie to różnie; niektóre dzieci dają radę ćwiczyć 45minut (często ćwieczenia poprzez zabawe, na materacu, przy komputrze i jakoś wytrzymują), większość 30 minut, ale mam też dorosłych i dzieci bardziej ceirpliwe i chętne do nauki, które dzielnie ćwiczą 60 minut

Gość .Logopeda.
na NFZ potzrebne skierowanie od rodzinnego lub pediatry

Gość pytttttanko
up