Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vhfufilg

moja corka ma 5 mc a wazy :

Polecane posty

Gość vhfufilg

22 czerwca skonczyla 5 mc wazy 8 kg czy to dobra waga?

Gość kaskadaaa
moja córa ma 13 miesięcy i waży 8.90. więc chyba twoja za dużo

Gość vhfufilg
tak tylko ze twoja sie rusza a moja jeszcze nawet nie siedzi. moj szfagierek ma 17 mc i wazy 11 kg

Gość kaskadaaa
sprawdziłam w książeczce moja córka jak miał 6 miesięcy podczas szczepionki ważyła 7200 przy wadze urodzeniowej 3100. Ale mpże twoja córa urodziła się większa.

Gość Gosiaczkowo
a ile ma wzrostu? Mój 7mies. syn waży 8700, ale ma aż 84cm czyli jak ponad roczne dziecko

Gość vhfufilg
kinga po urodzeniu wazyla 3200 :) kurcze taki glodomorek z niej

Gość vhfufilg
69cm

Gość kaskadaaa
Gosiaczkowo to na prawdę wysoki. Moja córa teraz nosi 80-86

no ale przecież nie zabronisz jej jeść i nie wprowadzisz diety? jak zacznie biegać to wszystko zgubi, tak było z moim syniem

Gość vhfufilg
oczywiscie... jak lubi to niech je teraz jej ograniczac nie bede. ale jak pojdzie do przedszkola i dalej bedzie miala taki apetyt ;/ bedzie otyla.

to zobaczysz później, a w tym wieku dziecku nie można ograniczać jedzenia nie wiem czy karmisz ją w nocy, może tylko tutaj spróbowałabyś jakoś inaczej

Gość vhfufilg
okgodziny 20-21 dostaje mleko (200ml) i klade ja spac budzi sie ok 9-10 dostaje mleko (180ml) ok 12 zupke lub obiadek ok 16-17 deserek czasami miedzy ktoryms posilkiem zje kaszke

Gość kaskadaaa
nie je ci już w nocy??? matko a ja przezywam horror co noc i nie mogę oduczyc jedzenia

Gość vhfufilg
jak miala niecale 3 mc nauczylam ją przesypiac cala noc i sie nie budzi :)

no to widzę, że wsio ok poczekaj spokojnie do czasu jak zacznie chodzić

Gość kaskadaaa
jak to zrobiłaś??

Gość vbm
boże ale masz tucznika :O...pewnie jak mala świnia żre i wygląda :O:O:O

moja mając 4,5 miesiąca wazyla 6,7 kg

Gość vhfufilg
byc moze twoje dziecko upodabnia sie do swinki :) nie jest az taka pulchna ale policzki ma jak chomik. to moja Kinia kilka dni temu: http://www.voila.pl/197/3lppw/?1 http://www.voila.pl/201/wewbl/?1 chyba nie jest az tak najgorzej z nia :) ale swoje wazy :) Jak to zrobilam ze spi cale noce ? :P maz mial tydzien nocke w pracy i bralam mala do siebie do lozka gdy sie tylko przebudzila i zaczynala plakac dawalam jej smoczka :) 2 noce byly trudne bo ciagle musialam podawac jej smoczka ale pozniej sie juz nauczyla i bylo coraz lepiej.

Gość kaskadaaa
nie jest gruba tylko taka zbita. Ładna dziewczynka Moja córa nie wie co to smoczek i nie mam co jej dać zęby ją uspokoić w nocy:(

Gość kleosia samosia
To nie jest duzo, moja mała jak miała 5 msc wazyła 8500. jutro konczy 7 msc i ma 9400. Mierzy 75 cm i wbrew pozorom fałdki ma tylko na nozkach a tak jest szczuplutka. Byłysmy wczoraj u lekarza i stwierdził ze mała ma prawidłowa wage do wzrostu, a wychodzi jak by była 9cio miesiecznym dzieckiem. Z tym ze my z mezem jestesmy wysocy wiec nie ma sie co dziwic.

Gość vhfufilg
moja tez dlugo nie chciala smoczka... ale wkoncu sie nauczyla. Kinga jest fajnym dzieckiem :) z poczatku uczylam ja samej zasypiac w lozeczku szybko tez nauczyla sie jesc z lyzeczki i przede wszytskim nie musze na niej skupiac uwagi przez caly dzien jak nie spi bo umie sie sama zabawic w foteliku czy lozeczku dzieki temu moge posprzatac mieszkanie ugotowac obiad czy cokolwiek innego. Hii a mowia ze mlode matki nie radza sobie z wychowywaniem dzieci :) nieprawda !

Moja córeczka gdy miała 5 miesiecy wazyła 6 200 gram ! Teraz Ma prawie 6 miesiecy i jest już 7 000 gram! Dodam ze karmie ja mlekiem modyfikowanym, to ma duze znaczenie!

Gość kaskadaaa
ja też jestem młodą matką;) 22 lata Tez nie mam problemów z wychowaniem tylko te ciągłe nocne wstawania mnie dobijają.

Gość takasobiemama
Moje dziecko ma niecałe 4,5 miesiąca i waży niecałe 6kg i to też jest jak najbardziej prawidówa waga. Mnie lekarz powiedział że liczy się to czy dziecko genetycznie odziedziczyło "grubszą kość" po rodzicach bo może być tak że wyglądać będzie na normalne nieprzetłuszczone dziecko ale ważyć będzie sporo i tu trzeba uważać na przyszłość żeby prawidłowo je odżywiać gdyż te właśnie dzieci mają tendencję do nawagi i jeżeli nie zagrube to mogą być kurpulentne. Ja jestem wysoka, mój mąż również ale jestem też drobna i moje dziecko tez nie będzie raczej masywnej postury i kości choć będzie na pewno wysoka bo już teraz ma 74 cm

Gość onaaaaaaaaaaaaaa
hej moja córka jak miała niecałe 5 miesięcy ważyła 7300 teraz waży coś około 8000 ma 5,5 miesiąca dużo je ale jest wysoka bo ma 75cm i wygląda dość szczupło. W nocy też na szczęście nie je ostatnie mleko o 20.00 a pierwsze o 6.00 i dalej śpi

Gość vhfufilg
kaskada skad jestes? ja ma0 21 i jestem ze slaska

oj autorko śliczna jest ta Twoja malutka i wcale nie wygląda na grubasa mój mały też tak wyglądał, a teraz jest szczuplutkim rozbójnikiem

Gość kaskadaaa
świętokrzyskie.

Gość hdishfkjfsujhf
E no jest pysiaczek grubiutki z córci autorki i to nie mały ;) ale z tego niemowlęta wyrastają kiedy zaczynają być bardziej aktywne. Moja kuzynka jak była mniej więcej w wieku do roku życia to była taka pulchniutka że rajstopki po niej nosiłam ja która byłą 3 lata starsza i dużo szczuplejsza:D