Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beauty_Life

Praca kelnerki w Grecji!

Polecane posty

Gość Beauty_Life

Witajcie Kochane! Mam zamiar wyjechać do Grecji za pośrednictwem biura El Greco Job Office w przeciągu najbliższych dwóch tygodni :) Biuro gwarantuje pracę na wyspie, wyżywienie i zakwatarowanie. Wypłata: ok. 800 euro miesięcznie. Dojazd do Grecji na koszt własny. Nie chcę jechać sama, przyda mi się towarzystwo miłośniczek greckich wysp :) Moja znajoma w poprzednim roku pojechała do Grecji za pośrednictwem tej agencji i była bardzo zadowolona. Jeśli któraś z Was jest chętna, czekam na kontakt!!!!!

Gość ja czekalam niecale 3 miesiace
lepiej ci bedzie samej wyjechac,wierz mi.tam zawsze kogos poznasz fajnego,niekoniecznie polakow.

Gość Beauty_Life
Czemu samej? Szczerze powiedziawszy bardzo się boję jechać sama, a tak mam towarzystwo. A Ty pracowałaś w Grecji?

Gość ja czekalam niecale 3 miesiace
nie pracowalam w grecji.lepiej samej bo znajoma lub obca osoba z ktora jedziesz moze ci tylko zaszkodzic.ja mialam problemy z jedna polka ktora mnie sciagnela kiedys (sama mi zaproponowala) ale juz nie mieszkam w tym kraju do ktorego ona mnie sciagnela.

Gość Beauty_Life
Nie wszyscy Polacy są szkodliwi:P Licze ze ktos zyczliwy sie dolaczy :) Jestem tylko ciekawa jak wyglada mentalnosc grekow bo na ten temat slyszalam wiele niekorzystnych opinii( ze nie wyplacaja, zwalaniaja bez pwoodu). ale czy tak nie jest wszedzie? trzeba dobrze trafic i tyle :)

Gość edytqa
hej, ja tez wybieram sie za posrednictwem tego biura. odezwij sie na gg 4123507 ;) moze sie jakos dogadamy

Gość CZY WY OGLADACIE
CZY WY OGLADACIE NEWS? naprawde jestescie tak glupie ze nie wiecie co sie w grecji teraz dzieje.. kolejne naiwniaczki ktos natnie .. powodzenia we wspanialej pracy na greckiej wyspie..lol

Gość kasuilkaaaaa25
pracowalam na Krecie prace znalazlam przez el greko i poszukuje dziewczyny ktora pojechalaby ze mna, kolezanka z ktora wtedy jechalam pojechala juz do Polski

Gość kasuilkaaaaa25
el greko troche oszukuje, mowia ze bedziesz zarabiac 900eu, mieszkanie i wyzywienie zadarmo, a potem sie okazuje ze trzeba placic za mieszkanie itp, i zarobki 800eu, pozatym biuro pobiera od pracodawcy pieniadze za osobe ktora jedzie do pracy z tego biura, pracodawca placi dla biura 300eu a potem odciagaja z wyplaty, dlatego lepiej nie jechac przez biuro, przez 2 mies na krecie mialam kilka ofert pracy ale nie z biura

Gość edytqa
a co to za praca na Krecie?? ta , w ktorej pracowalas rok temu ?? opowiedz mi troche,to moze i bym pojechała....tylko to musi byc pewniak

Gość unia
czy ty naprawde jestes durna?????????????gdzie w grecji dostaniesz 800 e na reke????????chyba propozycja do burdelu-i jeszcze sama!!!!.ladnie ktos krecia prace zainscenizoal:D przeciez ty kobieto nawet jezyka nie potrafisz,a za 800e 50-siat greczynek by sie zglosilo na to miejsce jakby pewne bylo,czy wy polki jestescie takie niekumate przytepione na mozgu????????

Gość edytqa
to wytłumacz mi dlaczego w hotelu,w ktorym bylam, nie bylo zadnej Greczynki na barze , zadna nie kelnerowala, z tego co widzialam to byly tylko na kuchni. dlaczego znajome mojej mamy ,ktore byly rok temu są zadowolone ?? poza tym znam język angielski biegle i tylko on jest wymagany na początku.chyba nie moze byc,az tak zle... ale to jest forum i mozesz mowic co chcesz...napewno nie jest to pewne,zawsze jest jakies ryzyko.

Gość unia
a wytlumacz mi dlaczego tylko polki na taki mist sie nabieraja dlaczego nie niemki wloszki angielki????????? spanie wyzywienie za darmo i 800 na reke.moze znajome twojej mamy musza mowic ze tam pieknie bo co im zostalo do powiedzenia:)spalic sie ze wstydu?

Gość kasiulaaaaaa25
bylam tam 2 miechy i wiem ze praca jest i zarobki 800eu

Gość kasuilkaaaaa25
bylam tam w tym roku

Gość A NIE LEPIEJ CI
DZIEWCZYNO JECHAC GDZIES DO NIEMIEC I ZARABIAC WIECEJ NIZ 800 E JAKO KELNERKA ?

Witam :) planuje leciec do pracy do Grecji w listopadzie ale zastaniawiam sie czy w tym czasie ma to jakis sens,najbardziej chcialabym na Karpathos ,byl tam ktos moze? i moze cos napisac na ten temat?? biuro EL GRECO gwarantuje mieszkanie za free i 800 e miesiaczenego wynagrodzenia.

hey ja też chętnie bym pojechała ale sama to tak trochę się boję. Byłam już raz w Grecji na wyspie Kos, pracowałam jako barmanka/kelnerka. kasia850 dlaczego akurat tam chcesz pojechać??? Masz już tam coś ustawione???

Agatho nie mam jeszcze nic ustawione ,ale podobno ta wyspa jest piekna i maja oferty pracy od maja.A Ty na jak długo chcialabys jechac??mozemy zawsze miec kontakt razem i jakby ktoras cos wiedziala to dac znac :)

Gość edytqa
ODRADZAM BIURO EL GREKO pracuje tam niejaka pani roxana i giorgos, na początku sprawiają naprawdę dobre wrażenie. moja historia wyglądała w skrócie tak: wysłali mnie do Lefkady do BeachBaru,gdzie miałam pracować w charakterze kelnerki, jak tam przyjechałam to dawali mi tylko rzeczy do zmywania, musiałam przyrządzać sałatki i souvlaki, byłam pomiatana i wciąż w kuchni- 10 godzin charówy. nie spodobał mi się ten tryb pracy, więc zadzwoniłam do biura. czasami można dzwonić i dzwonić , i tak się nie dodzwonisz. za którymś z kolei razem wreszcie odebrali i zapewniali mnie,że niestety nie miałam szczęścia , i że znajdą mi coś w zamian za to, ale muszę poczekać na inną dziewczynę na zastępstwo. pracowałam tam 10 dni, byłam wykończona i niezbyt dobrze traktowana, niepotrzebnie czekalam na tą "dziewczynę" co rzekomo miała przyjechać,bo tak naprawdę to trzymali mnie tam,żebym zarobiła na ich agencję"El greko" te 200 euro. przez te 10 dni , zgodnie z umową, powinnam zarobić 300 euro, ale genialny Giorgos z "El greko" powiedział, żeby mi nic nie dawać, wkurzona zadzwoniłam do pośredniczki z Polski, dzięki której dali mi 50 euro i zapłacili za autokar do Aten,wooow co za łaska, żeby jeszcze mieć tyle problemów za pieniądze,które mi się należały i były zarabiane w pocie czoła i nerwów....a później wysłali mnie do pracy (upierałam się przy pracy w Atenach, ale oczywiście wykręcali się,że to to,to tamto,więc powiedzieli,że teraz będę pracować w Lamii,niby oddalonej 2,5h od Aten) w Lamii, początkowo byłam ucieszona faktem,że to tylko 2,5h od Aten, w praniu okazało się,że to są 3,5 h,a może i więcej,ale ta praca nie była wcale w Lamii, tylko w wiosce zwanej"Ombriaki" , do Ombriaki znów 40 minut drogi. MAsakra. Tamten szef był zboczony, po 8-godzinnej pracy normalny człowiek ma ochotę iść spać, a ten facet zabiera Cię nad jezioro i przytula ,dotyka za udoi mówi"Ochi problem" ,co w greckim oznacza"nie ma problemu". W El greko zapewniali mnie,że jadę tam do pracy,ponieważ dwie dziewczyny muszą już zjeżdżać do kraju,ale podobno były takie ucieszone. (baaardzo ucieszone)Później poznałam greka , który podał mi numery do oszukanych dziewczyn, pracujących wcześniej u tego zboczeńca i wszystko mi opowiedziały. identyczna historia . podglądał jedną pod prysznicem, a do drugich wchodził do pokoju , gdy siedziały tylko w ręcznikach i znów pojawia się"Ochi problem". Więc tak bardzo prawdomówne jest biuro el greko, zabrali tylko 200 euro i później wpakowali mnie w tarapaty, szef kazał się spakować, a ja musiałam myśleć o transporcie do Lamii i później do Aten. Przed wyjazdem radzę sprawdzić opinie o Agencji, ale ja po moich przygodach już w nie nie wierzę. Powodzenia.

a teraz chciałam jechać na ok 4 miesiące i wrócić a potem wyjechać na cały sezon

Gość ellalal kalisepra
dziewczynki , plis darujcie sobie ellade(grecje) tam sa masakryvczn e zarobki, a pozatym ktoraj z dziewczyn wymieniłam karpatos:) mieszkamn tu kilka lat to mala wyspa i po sezonie tu nie ma pracy, daruj sobie i jak cos to tylk na asezon a tak szukaj w inym kraju.

Agatho ja lwlasnie patrzylam na ta ich stronke na After Cafe i podobno jest to miejsce polsko greckie.bardzo chce wyjechac ale dopiero w styczniu bo przed wyjazdem musze zalatwic kilka waznych spraw i tez nie chcialabym sama.a ile placa i ile godzin dziennie pracujesz?? jesli ktos wie cos na temat tej knajpy AFTER CAFE prosze napisac !!

Oni cały czas się ogłaszają. Niby praca po 8h i płacą ok 700 euro i gwarantują zamieszkanie i jedzenie. W sieci znajdziesz ich ogłoszenia. Jest ich pełno.

No właśnie wysłałam zgłoszenie i przysłali mi taką ankietę do wypełnienia. Wypełniłam i odesłałam. Ale ciągle mam wątpliwości. Wiem jacy potrafią być Grecy dlatego boję się jechać sama. Może jest to miejsce ok ale też może właduję się w coś nieciekawego dlatego warto zawsze kogoś mieć.

do Agatha89 Witam, ja tez wysłalam swoje cv do aftercafe i rowniez otrzymalam ankiete do wypelnienia. ale szczerze mowiac cos mi sie wydaje nie tak, niby opinie dobre i na zdjeciach wyglada calkiem normalnie, ale zaciekawily mnie pytania w tej ankiecie. nie wiem czy takie dane sa potrzebne na stanowisko kelnerki. Czy ty juz wyjechalas?