Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z pytaniem

MINIPIGUŁKA - czy któraś z mam stosuje tą metodę???

Polecane posty

Gość mama z pytaniem

Witam! Niedawno urodziłam dziecko. Zastanawiam się nad metodą antykoncepcji, i tak: - nie chcę brać zwykłych tabl. hormonalnych bo brałam kiedyś i strasznie rozregulowały mi cykl i ogólnie kiepsko się czułam biorąc je - myślałam o spirali ale cena jest zawrotna, nasłuchałam się historii o ciążach i wrośniętych spiralach np. w glówkę dziecka oraz przebiciu macicy przez spiralę :/ Za jakiś czas chciałabym jeszcze mieć dziecko i pomyślałam o minipigułce bo ma tylko 1 składnik - progesteron. Czy któraś z Was wybrała tę metodę i może mi coś podpowiedzieć z własnego doświadczenia?

Gość MamaAli
Co chcialabys wiedzie na temat tej metody,ja ja stosuje. Dla mnie jest ok,gdyz karmie piersia.

Gość mama z pytaniem
co chciałabym wiedzieć? - ile kosztuje paczka takich tabletek? - jakie macie skutki uboczne przy ich przyjmowaniu?

Gość MamaAli
Ja akurat biore azalie,place okolo 35zl za opakowanie, tabletek jest 28,bierzesz je nieprzerwanie,tzn po zakonczeniu opakowania nie przerywasz tylko zaczynasz nastepne. Skutki uboczne- ja nie mam zadnych,moze poza brakiem okresu. Jeszcze cos chcesz wiedziec?

Gość mama z pytaniem
MamaAli - dziękuję za odpowiedź :) W sumie to najbardziej interesują mnie skutki uboczne, boję się przytyć bo już i tak 'dobrze' wyglądam :/ Po dwuskładnikowych pigulkach szybko przybierałam na wadze, po odstawieniu miałam cykle nawet co 46 dni. Zastanawiam się jak jest z tymi pigułkami, czy też tak szybko można przytyć no i czy po odstawieniu jest OK, czy też gospodarka hormonalna szaleje... Jeśli któraś z Was ma jeszcze coś do powiedzenia w tym temacie to czekam :)

Gość MamaAli
Byl taki moment ze na jakies 1,5 miesiaca przerwalam i w tym czasie dostalam normalnie okres, dwa razy. Pojawil sie jakies 2tygodnie po odstawieniu i potem po 26 dniach czyli tak jak mialam wczesniej. Teraz znow biore reguralnie i gospodarka hormonalna nie szaleje.

biorę cerazette ,muszę powiedzieć że wszystko jest ok ,żadnych plamień przed którymi uprzedzała mnie lekarka ,nie tyje ,ogólnie bardzo dobrze toleruje tą tabl,parę lat temu brałam przez bardzo krótki czas harmonet bardzo źle się czułam plamienia dosyć mocne ,nadęta ,zawroty głowy niedobrze mi a o seksie to nawet nie myślałam ,rzuciłam w pieruny potem a cerazette biorę już 6 mies.

Gość nie jestem staraczka
ja biore normalne tabletki.Ale jak karmilam piersia tez myslalam o minipigulkach. powiem ci,ze po urodzeniu dziecka jakos inaczej na mnie dzialaja tabletki. schudlam na nich juz z jakies 5 kilogramow,mam wiecej energii.wlosy mi sie wzmocnily.trzeba po prostu dobrac sobie tabletki.