Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankahooliganka

kto ma do sprzedania pudla?

Polecane posty

Gość ankahooliganka

koniecznie suczka, najlepiej w kolorze morelowym/czerwonym, przegladalam ogloszenia ale wszedzie sa pieski, a mi zalezy na suczce- sa madrzejsze i wierniejsze nie musi miec rodowodu aczkolwiek oferty z rodowodem takze rozpatrze

Gość ankahooliganka
gdybym chciala kundelka, to wzielabym kundelka chce pudla ze wzgledu na ich charakter i inteligencje

Ale ludzie są okrutni, tyle biednych samotnych psów czeka na właścicieli, a wy wolicie młode i to jeszcze wybrane. :( Okrucieństwo. Wziełam psa ze schroniska - najbardziej schorowanego, najbrzydszego najchudnszego i wręcz ocaliłam go przed śmiercią wyleczyłam nakarmiła wypięlęgnowałam, i teraz mnie kocha i będzie wdzieczny do końca życia :)

Gość czat to nie zycie
ja mogę ci dać ale pudła

Gość ankahooliganka
rownie dobrze moge powiedziec o Tobie, ze jestes okrutna, bo wzielas jednego psa, a reszte w tym schronisku zostawilac :P a dziecko tez masz lub wezmiesz z domu dziecka?

Gość PewnaPsiara
Znajdź hodowle pudli i poszukaj odpowiedniego klorem psiaka potem skontaktuj się z hodowcą i spytaj na kiedy planowany jest miot

Gość PewnaPsiara
Tylko piesek z rodowodem będzie mial charakter i cechy których oczekujesz kupując pieska bez rodowodu ... nie masz absolutnie żadnej pewności ze wyrosnie z niego pudel o charakterze pudla :( jezeli chodzi o psinke z pseudohodowli to faktycznie wez pieska ze schroniska bedzie mial tyle samo z pudla co te od pseudohodowcy :(

Dokładnie, tylko pudel z rodowodem będzie miał taki charakter jaki opisują książki i o jakim mówią prawdziwi hodowcy. Trzeba do tego dodać, że będzie miał ustabilizowaną psychikę, a szczenięta z pseudohodowli w większości mają spaczoną psychikę którą po części odziedziczają po rodzicach, a z drugiej strony nie są od małego odpowiednio socjalizowane. Takie psy są często bojaźliwe - bo wielu rzeczy i bodźców nie poznały no a nadmierna bojaźliwość prowadzi do agresji - pies atakuje jeśli się czegoś boi. Tylko zarejestrowane mioty są po rodzicach którzy zostali do siebie odpowiednio dopasowani pod względem charakteru i eksterieru aby z ich krzyżówki wyszło jak najlepsze potomstwo. Tylko szczenięta z udokumentowanego miotu są po w pełni zdrowych fizycznie i psychicznie rodzicach. dlatego też swoje kosztują. Chociaż jak widze w Polsce dzisiejsze ceny to co trzeci bez rodowodu kosztuje tyle samo co z rodowodem piesek. Pamiętaj, że hodowcy wyceniają psiaki każdego z osobna więc w jednym rasowym miocie może się znaleźć piesek za 1500 zlotych i za 650 :)

Gość PewnaPsiara
Święta racja MYCHA !!! Te pieski z rodowodem trochę tańsze to pieski tak zwane ''na kolanka'' mają jakąś cechę która je dyskwalifikuje lub czegoś im brakuje by mogły zdobywac medale na ringach ale tylko w wyglądzie i są to zazwyczaj wady widoczne tylko dla prawdziwych hodowców tej rasy :P charakter mają prawdziwego pudla z dziada pradziada :D

Tak. I niekoniecznie musi to być wada tak jak napisałaś widoczna dla oka, bo tak nie jest, warto dodać, że są to wady które nie zostawiają uszczerbku na zdrowiu psa. Chodzi głównie o to, że na ringach są pewne cechy które są najbardziej pożądane. Np. u Rottweilera samca ceni się masywną budowę, chód, zgryz każdy szczegół ma znaczenie. No i na ringu nie występuje jeden pies, a np. 10 i sędziowie wybierają zawsze BOB czyli tego który spełnia wszystkie albo najwięcej z pożądanych cech. Kiedy w miocie jest mniejszy piesek, albo z nie takim umaszczeniem jakie sędziowie najbardziej cenią to ma odnotowaną ''wadę'' w swojej metryce. Niekoniecznie musi to być jakiś mankament, który wyklucza psa całkowicie z wystaw, to może być coś co minimalizuje jego szanse na zdobycie samych pierwszych miejsc. Poza tym jak się bierze psa ''na kolana'' do kochania to i tak takie rzeczy nie mają znaczenia ;)

Gość karol sztajsburger to ja
jak przeczytalem tytul tematu to w pierwszej chwili zrozumialem ze chodzi o kartony :D:D

Gość córka Ikara
co za ocenianie? Chce pudla, niech bierze pudla- no dziwię się, bo ta rasa uchodzi za najmniej inteligentną, ale nie mój interes. Jak ktoś chce psa ze schroniska- niech bierze,Ty proszek myślisz infantylnie. Ona chce pudla, nie możesz pojąć?????????

Gość gggggggggggrupa 1a
ja mam ;) jakie chcesz te pudla? ma duże z kartonu i mniejsze palstikowe rózne mam pudla pisz wymiar i ci je sprzedam

Pudel zamuje drugie czy trzecie miejsce jeśli chodzi o inteligencję w rangingu najmądrzejszych ras moja droga ;) z resztą ja bym nie oceniała z grubej rury po rasie, są perełki wśród ras uznawanych za ''proste'' i będą się wykazywały wybitną inteligencją i potencjałem ale są i też przygłupie border collie które nie mają popędu i nie nadają się do niczego poza przytulaniem w fotelu a to ponoć najmądrzejsze psy na świecie.

Gość PewnaPsiara
i tu znowu MYCHA isę muszę z tobą zgodzic pudle to jedna z ras przodująca jezeli chodzi o inteligencje zajmuje drugie miejsce