Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubaliu

PIERWSZY mc. ciąży i WYPADAJĄCE GARŚCIAMI WŁOSY

Polecane posty

Gość lubaliu

Dziewczyny mam ogromny problem, jestem dopiero na pooczątku ciąży a włosy wypadają mi garściami. Obserwuje to zjawisko zwłaszcza po myciu, wtedy szczególnie podczas czaesania wypadają mi kępy włosów. Jaka może być tego przyczyna? Jak temu zaradzić? Czy któraś z was spotkała się z podobnym problemem? Dodam jeszcze oprocz tego ze np w ciagu godziny idę oddać mocz 5 razy, cały moje biuro w ciagu dnia tyle nie lata do kibelka co ja :/

przyzwyczajaj sie do częstego biegania do łazienki to jest normalne w ciązy:) bierzesz witaminy?

Gość lubaliu
narazie biorę tylko kwas foliowy i magnez

to odstaw magnez i zacznij brać witaminy dla kobiet w ciaży:) możę to jakoś pomoże a witaminy i tak powinnaś brać ze względu na dziecko

Gość ewcia krewcia
tonie jest najlepszy objaw a świadczy poprostu o niedoborze witamin.Teraz twój organizm będzie wysyłam wszystkie wartościowe skłądniki do łożyska więc żeby zadbać też o sobie bierz zestaw witamin (skonsultuj z lekarzem) a może wystraczyć prawidłowa dieta bogata w warzywa , nabiał, pełnoziarniste pieczywo i chude mięso. Naturalne witaminy są najlepsze ale kiedy nie ma wyboru a niedobór jest duży to nalezy przyjąć jakieś suplementy. Mnie też wypadały włosy przez pierwszy miesiąc ale tylko troszkę więcej niż zwykle i pomogła zróznicowana dieta (witaminy w tabletkach zaczęłam brac dopiero w 5 miesiący ciąży)

Gość lubaliu
czekam na to co przepisze mi lekarz a jutro mam wizytę. telefonicznie powiedziala o kwasie foliowym dlatego biore ten kwas. martwia mnie te wlosy nie wiem co mam zrobic

Gość mooniaa123
poproś o skierowanie do endokrynologa, bo może masz hormony tarczycy nie teges (koniecznie zbadaj hormony we krwi: TSH, FT3 i FT4), a w ciązy to b. ważne i między innymi wtedy wypagają włosy.