Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubaliu

jak przygotować się do pierwszej wizyty u ginekologa?

Polecane posty

Gość lubaliu

Jak w temacie. Proszę o radę. to 1 wizyta

Gość a cóż tu do przygotowywania
przypomnij sobie datę ostatniej miesiączki i tyle. Oprócz tego zapisz sobie pytania które chcesz zadać lekarzowi ot i tyle. Przed wizytą się podmyj i gotowe.

Gość lubaliu
golicie się? bo nie wiem? jak patrza na to lekarze?

Gość mamamama26
poprostu powiedz wprost że to twoja pierwsze wizyta i się stresujesz - i tyle - wysikaj się przed wejściem do gabinetu - ale przede wszystkim wybierz fajnego gina!! ja dosłownie czasem tęsknie do wizyt co miesiąc jak byłam w ciąży tak polubiłam moją lekarkę

Gość a cóż tu do przygotowywania
a to już własny wybór. Mnie jeszcze żaden lekarz nic na ten temat nie powiedział. Ale wiem że sa lekarze którzy źle patrzą na golenie na zero.

Gość dttvhb
jak się przygotować? Wystarczy się podmyć, reszta pójdzie gładko :D no nie żartuj sobie że do lekarza pójdziesz z pipą wygoloną całkiem na zero jak u małej dziewczynki?!?!?! :D hahaha

Gość lubaliu
jakich badań sie spodzxiewać? ile ta wizyta może trwać?

Gość a w jakim celu ta wizyta
jw.

Gość lubaliu
nie żartuje po prostu nie wiem i dlatego się pytam

jestaś w ciązy bo wydaje mi sie ze niedawno zakładalas inny post

Gość lubaliu
nie byłam w ogóle nigdy a teraz jestem prawdopodobnie w ciąży, ale myśle ze orpocz tego ona bedzie chcialaa wykonać komplet badan, tylko jakich?

Gość buhahaha ha
a co? zeby pojsc do gina, to czekacie zeby wam wloski odrosly na pare milimetrow? :D

Spodziewaj się badania cytologicznego (NIE BOLI!) i ogólnego badania. Wizyta nie będzie trwała dłużej jak 10 min. :) Lekarz znajdź z polecenia, będziesz wiedziała kogo spotkasz w gabinecie :)

co do włosów to chyba raczej chodziło o ich zgolenie akurat na wizytę a nie o ich odrastanie przed pójściem. Autorko z jakiego powodu idziesz na wizytę?

Gość lubaliu
jestem w ciąży najprawdopodobniej.

a no to jasne. Zbada cię palpacyjnie -sprawdzi czy macica jest powiększona i jak się mają jajniki. Poza tym pobierze cytologię. Jeśli jest to zrobi usg dopochwowe. Oprócz tego dostaniesz wykaz badań do zrobienia -mocz, krew itp.

to powiedz lekarzowi ze spznia ci sie okres i podejrzewasz ze jestes w ciązy jak lekarz potwierdzi ciąze to może ci pobrać cytologię da ci skierowanie na mocz morfologię i usg:)

Gość kkkkkkakakakkakawer
lubaliu a skad jestes? moge ci polecic dobrego lekarza, zwłaszcza przy pierwszej wizycie, bezstresowo ma cudowne podejście do pacjentki.

Gość lubaliu
płaci sie cos za te badania ?

Gość lubaliu
aj już jestem umówiona na jutro do lekarza z polecenia, także nie szukam. Jeżeli mi sie nie spodoba jutrzejsza wizyta i podjescie lekarza to wtedy zmienię.

a idziesz na NFZ czy prywatnie? bo jeśli prywatnie to zapłacisz za badania.

za badania laboratoryjne się nie płaci przecierz jesteś ubezpieczona za usg też nie chyba ze robisz prywatnie

Gość lubaliu
jestem umówiona jutro do ginekologa prywatnie i wiem ze za cytologie itd bede placic, ale za te bDANIA KRWI ? IDE JUTRO PRYWATNIE BO TO PO RAZ PIERWSZY A PÓZNIEJ TO ZOBACZE

tak, za wszelkie badania (morfologia, mocz, hbs itp) od lekarza prywatnego musisz zapłacić.

ja też pierwsza wizyte mialam prywatnie a poznie to już na nfz chodzilam a jeśli chodzi o badania krwi to idz do swojego osrodka zdrowia i zrobisz za darmo na nfz a pozatym lekarz jak ci będzie wypisywał skierowanie to się bedzie pytał czy jesteś ubezpieczona

co do spódnic to przereklamowane są. Wiele razy byłam u gina i kobiety w kolejce w spódnicach mogę policzyć na palcach jednej ręki.

w laboratorium będą chcieli skierowania tak czy inaczej. Może rodzinny ci przepisze choć część badań.

a w jakim celu ta wizyta -> haha chyba mnie źle zrozumiałas. U mojego gina np gabinet jest podzielony na poczekalnie po środku , szatnie z lewej i gabinet z prawej. Tam w szatni rozbierasz się, ściągasz majtki zakładasz spódnice i dopiero do gabinetu. U wielu ginekologow tak to wygląda, stąd wzmianka o spódnicy. I wydaje mi się że z przereklamowaniem ma to mało wspólnego. :)

chodziło mi o to że mało kobiet widziałam w spódnicach. skoro u ciebie jest tak jak opisałaś to moim zdaniem lekarz powinien mieć jakieś jednorazowe fartuchy dla pacjentek. Trudno żeby za każdym razem mieć spódnicę. Jakieś to nieprzemyślane jest i tyle. :)