Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leni-

17 tydzien a ja prawie nie tyje, brzuch tez maly...

Polecane posty

Gość leni-

jestem na przelomie 17/18 tyg. i nie przytylam nawet 2 kg...wszystkie kalkulatory w necie pokazuja ze powinnam wazyc wiecej.ddziewczyny raczej maja problem, ze tyja za duzo a ja sie boje czy moje dziecko rosnie prawidlowo;( mam maly brzuszek,powiekszone piersi i to wszystko. a jak to wygladalo u WAs!? dodam ze mam ciaze zagrozona i martwie sie podwojnie czy na pewno dzidzis rosnie zdrowo. 2 tyg.temu lekarz potwierdzil ze jest ok,ale boje sie ze moze dziecko sie nie rozwija:(

Gość Killme
nie martw się moja koleżanka przytyła tylko 7 kg i ma zdrowe dziecko. Nie każdy od razu musi tyć po 20 kg.Jesteś dopiero na półmetku, jeszcze przytyjesz.

tak jak mówi lekarz nie masz się czym martwić ja też mało przybierałam na wadze dopiero w trzecim trymestrze ruszylam do przodu też sie balam ze za mało przytyłam ale lekarz twierdził ze wage mam ok i ze dziecko rozwija sie prawidłowo wiec przestań sie martwić i słuchaj lekarza:)

Gość ciąszówka sia
moja kuzynka do 7 miesiąca przytyła 1,5 kg ( słownie półtora kilo ) w 8/9 miesiącu doszło jej + 12 kg :D serio

Spokojnie, ja do 20 tyg miałam ok 1 kg do przodu i prawie niewidoczny brzuch, leciuteńko wypukły. Teraz jestem w 27 tyg i mam 4,5 kg do przodu, dzidzius rozwija się bardzo dobrze. Nie martw sie, moja tesciowa przez pierwsze 3 m-ce schudla 5 kg poźniej przytyła 8 czyli była 3 do przodu i urodziła mi zdrowego męża :)

Gość leni-
thx:)

Gość ffffddawdeww
ale autorka nie pisze o wolnym przybieraniu na wadze. Ona nie przybiera w ogóle. Moim zdaniem jest coś nie tak. Te 2 kg to już by ważyły macica, dziecko i wody płodowe razem wzięte. A jak ogólnie Twoje zdrowie? Nie chorujesz na nic przewlekle?

Gość leni-
nie, raczej jestem zdrowa.mam teraz sporo stresow.dodatkowo glownie wypoczywam w domu i martwi mnie wolny przyrost wagi.moj lekarz nie kontroluje mojej wagi a ja mu nic nie wspominalam.jedank od czasu wizyty wskazowka ani drgnie....

Gość wygląda na ciążę urojoną
to co to za lekarz który wagi nie kontroluje? Ja dwie ciąże prowadziłam u dwóch lekarzy i standardem było każdorazowe wejście na wagę na wizycie.

jak to lekarz nie kontroluje twojej waga? to jak on prowadzi twoją karte ciązy na każdej wizycie powinnaś mieć mierzone ciśnienie i być ważona

Gość ffffddawdeww
to musisz mu powiedzieć że nie przybierasz na wadze. Jak on może tego nie kontrolować? Przecież to podstawa.

Gość leni-
to prywatny,szanowany lekarz,ale w gabnecie nawet nie ma wagi.... powiem nu na nastepnej wizycie.2 tyg temu jeszcze mnie to nie martwilo,ale teraz nie widze postepow....

Gość kasia mądrasia
ja też nie przytyłam nic do 24 tyg, potem dopiero ruszyło. Każda kobieta jest inna. Ale lekarz powinien kontrolować wagę!!

Gość rottana
autorko nie martw się, miałam tak samo, aż mój lekarz sie dziwił:) do 20 tygodnia brzuszek prawie że nie widoczny i dopiero między 24-25 tc zaczęłam przybierać na wadze. obecnie jestem w 29tc i już +5kg do wagi i brzuszek śliczny, nie za duzy ani nie za mały:) nie mam problemów z poruszaniem się, goleniem nóg albo obcięciem paznokci chodź miejsc intymnych już nie widze i potrzebuje lusterka do golenia:D:D:D

Gość leni-
a karty ciazy nie mam.tylko wypisuje mi takie zaswiadczenia.

Gość ffffddawdeww
wolalabymchyba wybrać innego lekarza. Jak on sie nazywa? Sprawdzimy jego opinie

Gość rottana
coooo?????????? nie masz karty ciąży????!!!!!!!! zmień lekarza dziewczyno bo nieźle cię w hu*a robi:/ nie dość że nie interesuje się podstawowymi rzeczami to ciężko było mu zrobić karte ciązy chodź to podstawa:/ dziwie się że dalej u niego jesteś. a na jakieś badania cię wysyła??

Gość leni-
na badania mnie wysyla, bo sama za nie place...;)choc nie robil jeszcze badania grupy krwi, nie wiem moze to za wczesnie....

skoro to prywatny lekarz to za co ty mu płacisz jak on ci nawet karty cięzy nie założył a to przeciesz podstawa jak ty pózniej chcesz jechać rodzić bez karty ciąży

Gość leni-
no i ciezko sie z nim skontaktowac tel. bo ma mnostwo pacjentek i raczej nie odbiera tel. a szkoda bo jak mam pytani i watpliwosci to zostaje net i kolezanki....

co? badanie grupy krwi to ty powinnaś mieć zlecone po pierwszej wizycie jak ci tylko potwierdził ciąze

a jakie badania już miałaś? bo może twój doktorek o czymś zapomniał

Gość ffffddawdeww
no dobra w takim razie co on zrobił do tej pory. Jak przebiega wizyta, bada Cię? Czeka na Twoje pytania aby rozwiać wątpliwości? Grup krwi mi dali skierowanie odrazu. jak on się nazywa i skąd jest? Brak karty ciąży, nie kontroluje wagi, coś jest nie tak.

Gość rottana
ja badanie grupy krwi miałam między 8 a 10 tc... ten lekarz cie zaniedbuje. tym bardziej jak wspomniałaś wcześniej masz ciąże zagrożoną!!! już dawno powinnaś mieć komplet badań!!! a w razie coś by się dzialo odpukać oczywiście musisz pokazać kartę ciązy w szpitalu i co zrobisz? tone świstków dasz kobiecie? dobrze ci radze przepisz się do innego lekarza!

Gość granatowakroowa
Ludzie dziewczyno wiej od takiego "lekarza" i to jak najszybciej! jak możesz nie mieć karty ciąży w 17 tc i nie miec ustalonej grupy krwi? napisz skąd jesteś może któraś Ci poleci jakiegoś normalnego ginekologa

Gość leni-
hmmm....tez mnie to zastanowilo.W pierwszej ciazy mialam je od razu a opryskliwa pigula wazyla mnie na kazdej wizycie...to bylo na nfz. teraz mam ciaze zagrozona i lekarz bardziej skupia sie na innych sprawach.choc czasem mysle,ze przez ten ogrom pacjentek w swoim pryw.gabinecie zapomina o szczegolach...

bo tak powinno byc ze jesteś ważona na każdej wizycie a to ze on ma ogrom pacjentek to go nie usprawiedliwia on o ciebie nie dba zmień lekarza i to jak najszybciej

Gość ffffddawdeww
odpowiesz na moje pytania?

Gość leni-
mieszkam pod olsztynem. bada najpierw na fotelu, potem usg. mialam podstawowe badania krwi,moczu+przeciwciala chorob zakaznych.na pytania odp.,chociaz raczej szybko i w kolko powtarz co mnie potwornie wkurza - wszystko sie moze zdarzyc

Gość rottana
dziewczyno nie tłumacz go! skoro podjął sie prowadzic prywatną placówke to powinien przyjmować mniej pacjentek i bardziej się nimi interesować. jak sie chodzi na nfz to jest chyba lepsza opieka...:/ po za tym nie zapomina się o szczegółach. ja z lekarzem nie mam takich problemów, chodze prywatnie i mam kompletną opiekę. w końcu za coś mu płace! mam pytania to siedze nawet u niego 20 minut i nie patrzy na to że ktoś już czeka.