Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ząbek czosnku

Uwaga na oferty pracy w ds group!!!

Polecane posty

Gość klonka
Fenomenka, co teraz nie mozesz odpisac? Pewnie stoisz w deszczu z badziewnymi pastami do zebow i probujesz oszukac ludzi?:D

Gość izotek80
wow a myślałem, że ludzie z wyższym wykształceniem (lub w trakcie studiów) są na tle dojrzali, inteligentni i rozumni, że nie chwytają się byle jakiej pracy, ale z tego co piszesz fenomenka jestem w szoku dlaczego te firmy daja takie ogłoszenia fałszywe? jak to dlaczego, przeciez nasza populacja w wiekszosci pragnie miec prace w biurowa, i nie ma co ukrywac aktualnie jest popyt na taka własnie prace, dlatego oni wystawiaja takie ogłoszenia bo myslą że podczes samej rozmowy kwalifikacyjnej zmanipulują biednego Kowalskiego.

Gość klonka
Wlasnie odebralam telefon od pana A. z Warszawy, ktory sprawuje piecze nad firmami m.in. w Gliwicach i Katowicach. Probowano mnie zastraszyc:) Otoz, nie wymienililam tu nikogo z imienia i nazwiska, wiec prosze mi nie walic sciemy o sprawdzeniu IP, nie dam sobie nic wmowic:) Po raz kolejny odradzam kontakt z wyzej wymienionymi firmami. Pisac bede dalej, nikt nie jest mi w stanie tego zabronic, przeciez po to, istnieje taka aplikacja, jak forum:))))))))))))))))))))))))

Patologia na tym forum, nie wypowiadam się! Wiem tylko, że zarobiłam sobie dzisiaj 140zł jeżdżąc po firmach i urzędach(którymi zresztą zastraszacie firmę hahaha) i promując koncentraty i jest super:) nie marnuje czasu na pisanie tutaj już, strzałka dziewczyny:)

Gość klonka
Promowanie tych beznadziejnych past, nawet w urzedzie, w ogole nie swiadczy o tym, czy macie jakies problemy z US, czy nie:) Chyba juz cos wiecie na ten temat:) Miłego dnia:) i proszę mnie nie straszyć, bo każdy ma prawo a nawet obowiązek zgłosić taką działalność do US:)

polo2011 "jezeli chodzi o umowy to pierwsze dwa tygodnie to jest okres próbny.. i to jest uowa zlecenie.. jezeli pozniej zalezy komus na umowie o prace to ja dostaje bez zadnego problemu... a chyba każdy zaczynał kiedys prace i napewno odrazu nie dostał umowy na stałe .. tylko na okres próbny... a zazwycxzzaj umowy na okres próbny to sa zlecenia. co do ogłoszen to poszukuja pracowników na rozne stanowiska... m.in. na handlowca czy pracownika biurowego... " owszem zgadzam sie najpierw sa umowy na okres probny lecz zwykle o prace a nie zlecenie nic nie warta ktora laduje w koszu na smieci i jak czlowiek sie rozchoruje to twierdzicie ze nie ma zadnego ubezpieczenia bo to jest okres probny! co za sciema ludzie nie sa tacy nawini i znaja swoje prawa. CZY TO JEST UMOWA NA OKRES PROBNY ZAWSZE JEST SIE UBEZPIECZONYM, TO SWIADCZY TYLKO O TYM ZE TE UMOWY NIE SA NIC WARTE!

Gość klonka
Umowy sa, umowy zlecenia na tydzien, sa to tylko puste druczki wydrukowane z komputera. Nie sa one nigdzie zglaszane, leza jedynie w segregatorze. Radze uwazac, bo przy rozliczeniu z US oczywiscie firma bedzie miala problemy, ale rowniez pracownik, ktory pobieral pieniadze bez odprowadzania podatku.

no dokladnie ale US powinien sie juz tym zajac i podjac odpowiednie kroki wiec mysle ze predzej czy pozniej owa firma bedzie musiala sie pozegnac z katowicami, oby mniej takich firm

katowiczanka_89.... czy mi sie wydaje czy ty bylas jedna z sekretarek w naszym biurze.. tak dużo na ten temat wiesz... niestety jezeli ktoś cie zwolnił to nie miej pretensji do nikogo tylko do samej siebie.. widocznie sobie na to zapracowałas.... klonka.... mozesz nasyłac US nie mamy nic do ukrycia wszystko jest legal;nie i niczego sie nie boimy wiec i ty też naszych firm nie strasz... .......z tego co czytałem to naruszanie mienia tez jest karalne....

wcale nie trzeba byc sekretarka zeby wiedziec takie rzeczy, heh a swoja droga to jakies dochodzenie robicie kto pisze zle o waszej PSEUDO firmie? bo widze ze kolezanki wyzej tez jestescie bardzo ciekawi. A i niestety wiele rzevczy nie wiem o tej firmie i jakos zbytnio mnie to nie intersuje, chce tylko zeby ludzie przeczytali i nie tracili czasu. PS skoro duzo wiem tzn ze to prawda z tymi umowami

Gość klonka
Haha nie macie nic do ukrycia? Swoja droga, ciekawe Patrycja, ze tyle sekretarek od Ciebie ucieka. Tak na marginesie, nie naruszam nichyich praw:) Prawda w oczy kole, co?:)

Gość nikolas00
milo mi ze znalazlem cos na temat tej firmy, szkoda ze po fakcie Dalem sie wciagnac pracowalem tydzien, umowy sa faktycznie falszywe, bylem w Urzedzie pokazalem moja umowe zapytalem czy zostalem zgloszony i tak jak przewidywalem i wyczytalem oczywiscie olali mnie i nigdzie mnie nie zglosili. jedno wielkie oszustwo Ludzie nie badzcie naiwni, jezeli widzicie oferte pracy bez podania konkretnej nazwy firmy, adresu kontaktu to dajcie sobie od razu spokoj

Gość nikolas00
Cytat z innego forum: "Zapewne wielu z was spotyka się z ogłoszeniami typu : asystent handlowca, handlowiec, magazynier, fakturzysta, sekretarka - pilne, dobre zarobki i tym podobne formy nakłanienia (jeśli szukace pracy dłuższy okres czasu za pewne zauważyliście, że pojawiają się one ciągle od kilku m-cy, jeśli nie lat, a to powinno być już zastanawiające, zazwyczaj jest to tylko kontakt tel (oszczędzają na oddzwanianiu), spotkanie w godz. 17-19 tego samego dnia, bez względu na stanowisko które was interesuje wszyscy muszą przejść taki sam dzień próbny tzn. "wyjście na miasto" - akwizycja. DS Group czyli firma matka firm takich jak Danielo Group (nie funkcjonuje już od lutego, mieściło się na Trakcie Lubelskim - ale to nie oznacza, że Pan ......... nie powróci, nazywając swoją firmę jakkolwiek inaczej), FCB pana .................. ( z Traktu Lubelskiego zostało przeniesione na Ochotę, gdzie mieści się DS Group - 21-letni dzieciak, który został zmanipulowany przez swych przełożonych i podobnie jak oni robi to z innymi). Takich firm za pewne jest dużo więcej. Zajmują się sprzedażą tv "n" w systemie d2d, nieuczciwą sprzedażą! Nie tylko nie licza się ze swoimi klientami, ale wyzyskują swoich nowych pracowników, chociażby nie podpisując żadnej umowy o pracę, manipulując i szntażując starają się zatrzymać przy sobie jak najwięcej osób. Najcześciej są to młodzi ludzie, studenci, przyjezdni, którzy nie zdają sobie sprawy na co się piszą. Niestety poznałam tą firmę bardzo dokładnie pracując w jej biurze ponad m-c. Do dziś nie otrzymałam wynagrodzenia za swoją pracę, podobnie, jak kilka osób pracujących ze mną. Próby porozumienia, ugoda w postaci rozłożenia tego na raty nie zachęciły mojego szanownego pracodawcy do zapłaty. Nawet nadzorujące działania tych firm ITI NEOVISION początkowo obiecało pomoc w tej sprawie, po czym zaupełnie wycofało się z tych zapewnień. Jest to conajmniej przykre. Zanim jakiekolwiek instytucje zainteresują sie nimi, musicie uważać i przestrzegać wszystkich wkoło, którzy szukają pracy... Powodzenia w jej znalezieniu!!! W." http://www.pracadobani.boo.pl/index.php?option=com_kunena&Itemid=1&func=view&catid=12&id=32

Gość nikolas00
polo2011 wypij se lepiej jack-a danielsa i "klupnij sie w gowa" po naszymu :) a pozniej wracaj do Wa-wy

Gość oszusci
startowalam na stanowisko sekretarki okazalo sie ze musze przejsc szkolenie bezplatne i sprzedawac jakies pasty do zebow porazka!!

Gość klonka
No własnie! Nie ma co nawet wysylac Cv na oferty pracy dot. tych firm. Szkoda czasu i honoru

Gość mass22
dzisiaj miałem iść na pseudo szkolenie,chciałem zostać tam kierowcą i miałem rozwozić sprzęt rtv, zdziwilo mnie że bede musial tankowac za swoja kase a oni mi to pozniej zwroca, no i ten garnitur. kiedys pracowalem w euroactiv w zabrzu(cyfra +) i bylo tak samo.dzieki za ostrzezenie.pozdro

Gość uwazajcie
heh nie mial bys byc zadnym kierowca tylko zwyczajnym akwizytorem i prosic sie sie zeby ludzie kupili od ciebie pasty do zebow a kasy za paliwo wcale by ci nie zwrocili.

Gość klonka
Nie ma co! Te "firmy" sa daremne. na szczescie jest pare osob, ktore sie nie boja i sa inteligentne, w odroznieniu, od pana, ktory potrafi tylko straszyc pseudo prawnikiem:))))))

Gość hdfd
klonka zglos ich do tego Urzedu Skarbowego. Żałuje ze kiedys sama tego nie zrobilam z DS-Max w Zielonej Gorze...oszusci

Gość klonka
Spokojnie:) Wszystko co moglysmy w tej sprawie to zrobilysmy:) Na razie nie bede zdradzac szczegolow, bo wszystko jest, ze tak powiem "w trakcie":) Dostana nauczke i przyrzekam, ze nie mala:)

Gość klonka
Miało być: "Wszystko, co moglysmy zrobic w ej sprawie, to zrobilysmy". Chetnie bym napisala, co dokladnie, ale niestety czyta to wielu ludzi, ktorzy zaczynaja sie bardzo bac, a nawet mnie zastraszac, wiec nie bede ich uprzedzac:)

Gość katowiczanka_89
nareszcie ktos zrobil z tym pozadek, cieszy mnie to bardzo a swoja droga ciekawi mnie jakie konsekwencje poniosa:P

Gość katowiczanka_89
aha i jeszcze jedno do tej umowy ze niby na zlecenie. Drodzy Państwo okazuje sie ze ta wcale nie sa umowy zlecenie i nie nalezy sie pit ani nawet sama umowa, gdyz okazuje sie ze jest to umowa o praktyke!! Poprostu skandal, to by trza bylo zglosic do jakiej interwencji albo uwagi bo to sa jakies kpiny.

Gość klonka
Dlaczego nie nalezy sie pit? Przeciez skoro pisze umowa zlecenie, to taki tez ona ma stosunek prawny i jak najbardziej powinno sie z tego rozliczyc, pomijajac juz wszelkie problemy z tym zwiazane.

Gość dejsiiii
też byłam w sprawie pracy w tej firmie, nadal szukają osób, ja na stanowisko administracyjne a telefon nie zadzwonił i dobrze!

Gość klonka
W nazwie firm z Gliwic nie ma skrótu DS. Poza tym dużo ludzi się nabiera, bo takie specjalnie wystawiają ogłoszenia.