Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja823

lot samolotem z rocznym dzieckiem, co z wózkiem?

Polecane posty

Wybieramy się za granicę z małą, ktoś ma jakieś radu, uwagi to proszę pisać o ja zielona jestem. Co z wózkiem bo chciałabym wziąść parasolkę ale zupełnie nie wiem jakie są przepisy co do przewozu takich rzeczy.

Gość apierdolicie
za wozek nie placisz , bierzesz go do samolotu(przed wejsciem na poklad musisz go sama zlozyc a obsluga wniesie go na poklad)

Gość podwojna mama
wozek mozesz spokojnie wziac, oddajesz dopiero wsiadajac do samolotu (nie z bagazami) z rad to cos do picia na ladowanie bo uszka bola

hahahahahahahahahhahahahahahahah nie zrozumiałam twojej wypowiedzi i dopiero po chwili zajarzyłam że Ty pomyślałaś o parasolce na deszcz hahahahahaha

Gość a ja mam szczura
do belle-a wlasnie tak czytam o jakiej parasolce ty piszesz:)

Ach można się uśmiać a co do parosolki to mam zamiar dopiero kupić. I szukam odpowiedniej małej a u nas mały wybór. Może coś polecacie?. I nadal czekam na rady co do lotu.

Czyli na 100% mogę go zabrać a na pokład wezmą go stewardessy. I nie będzie razem z bagażami tylko na pokładzie, tak?

Gość apierdolicie
nie, bedzie pod pokladem, zalezy jakimi liniami lecisz bo niektore jak wyladujesz oddaja ci wozek pod samolotem a niektore oddaja wraz z bagarzem,

Gość apierdolicie
tak samo jak przy oddawaniu bagazu pewnie dadza ci wybur czy chcesz wozek ze soba czy chcesz oddac razem z bagazem

Gość apierdolicie
boze jakie ja dzisiaj byki wale !sorki za bledy

Gość apierdolicie
a jakimi liniami lecisz??

:D nawet jak zabierzesz wózek ze sobą to tuż przy samolocie pracownik obsługi zabierze go i wsadzi razem z bagażami. Potem po wylądowaniu zabierasz go od razu na płycie lotniska i po sprawie.

lecimy wizz air'em, i teraz czytam w info "W przypadku przewożenia bagażu nadawanego do luku (odprawianego) należy stawić się przy stanowisku odprawy bagażu nie później niż na 40 minut przed odlotem". Ale tu chyba chodzi o zwykły bagaż a ja nie chciałabym oddawać wózka tam, bo boję się że oddadzą mi go w częściach.

Gość apierdolicie
zalezy czym leci.......easy jet chyba oddaje wraz z bagazem .........raz lecialam tylko lecialam easy j sama i pamietam ze mialam 3 mies niemowlaka , bagaz podreczny i jeszcze musialam odebrac wozek z tasmy

easy jetem nie leciałam, ale wizzair i ryanair tak robią. Nie dalej jak tydzien temu leciałam wizzairem i babeczki oddawały i odbierały wózki spod samolotu. Nie jestem pewna, ale chyba musisz i tak iść normalnie jakbyś odprawiała bagaż, bo oni muszą nakleić na wózek Ci tą naklejkę z informacją o locie.

Gość mama z irlandii
nie musisz oddawać wózka przy samolocie możesz go nadać tam gdzie bagaż rejestrowany wtedy musisz powiedzieć tam gdzie oddajesz bagaż że chcesz też nadać tu wózek

No wiem że przy odprawie mi powiedzą ale mimo wszystko chciałam wiedzieć wcześniej co mnie czeka. To nasz pierwszy lot i mój pierwszy prywatny. Wcześniej były ale te organizowane przez biura podróży więc tam mnie nic nie obchodziło. No i małej wtedy nie było! Dzięki dziewczyny!!!

Gość gość
wózek idzie na bagaż a Tobie polecam chustę lub nosidło. no i koniecznie lektura strony www przewoźnika, albo opinie o nim w necie np na http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,2095

Gość gość
Normalnie, przyczepiasz sznurkiem do ogona i leci :)

Gość gość
latalam z wizzair z wozkiem, bierzesz wozek ze soba ale przed samym wejsciem na poklad samolotu skladasz i obsluga samolotu bierze do luku bagazowego, po wyladowaniu albo wyjmuja od razu na plycie lotniska albo razem z reszta bagazu odbierasz, ja mam wozek maclaren wlasnie dlatego, ze duzo latamy, a slyszalam,ze te wozki sa bardzo wytrzymale-w naszym przypadku to sie jak najbardziej sprawdzilo, powodzenia