Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedapolska

czy stać was na te dzieci

Polecane posty

Gość zachowują sie gorzej jak dziec
no to własnie, przez to, że można stracić pracę nie robi sie az tyle dzieci, ci co decydują sie na więcej dzieci wiedząc, że w naszym kraju jest taka sytuacja to popierdoleni rodzice. O jakiej ty organizacji mówisz, chyba o tym, że co najmniej połowa takich rodzin korzysta z pomocy opieki społecznej i to organizacja, to jest wegetacja i latanie po wszystkich instytucjach aby dali dzieciom jeść. Gdzie jest napisane, że rodzice mają rodzić jak króliki nie majac możliwości dania dzieciom godnego życia. Od kiedy to posiadanie macicy przez kobietę upoważnia ją do bezmyślnego rodzenia dzieci.

kurcze wcięło mi post:( oczywiście , że posiadanie macicy nie upoważnia kobiet do wydawania dzieci jak kotka miot :( ale wybacz najlepszą posadę można stracić. działalność gospodarcza może upaść:(dziś masz pieniążki jutro możesz klepać biedę :( czy Twoi rodzice mieli sześć zer na koncie wydając Cię na świat? jeśli nie to jesteś szarym , przeciętnym Polakiem :( który może mieć 4 siostry i pochodzić z dobrej rodziny :) to ile ma się potomstwa nie oznacza czy jesteś z patologii czy nie:(

Gość rózowyswiat
jaki mops daje 300 na osobe? komus wyżej sie chybaa pomyliło heh

Gość rózowyswiat
moja znajoma jest samotna matką i zarabia 800zl wiec jej dochod przekracza kryterium o kilka zloty gowno jej pomogli a jakby nie przekraczał tylko np. brakowalo by 100 zl to by jej dawali 100 co m-c.....smiechu warte

Gość lkjaaaa
jak znajomej nie stać jest na dziecko to po co je "robiła koleja niemądra matka

Gość i bardzo dobrze
i bardzo dobrze, ze opieka nie daję, bo opieka to nic innego jak pieniądze podatników, także jak kogoś nie sta to się nie "robi" dzieci,

Gość 3333333
Mam wrażenie, że osoby, które zaczynają i ciągną takie tematy same nie mogą mieć dzieci, może mają sporo kasy a żal im dupę ściska, że nie mają swoich i tak wypominają tym biedniejszym. Dla mnie posiadanie jednego dziecka to paranoja, dwójka to minimum potrzebne zarówno rodzicom jak i samemu rodzeństwu. Z jednej strony ludzie narzekają, że nie ma komu na emerytury zarabiać a z drugiej najeżdżają na rodziny wielodzietne. Szkoda tylko, że ci co tak dużo kasy mają kończą na jednym, więc ktoś inny musi podjąć walkę z niżem demograficznym. Dla tych ziejących zołz kasa jest ważniejsza, stanowisko zajmowane, prestiż, oczywiście są rodziny co łącza posiadanie dzieci i wysoki status majątkowy. Ja tam wolę żyć skromniej pojechać na wakacje nad Morze Bałtyckie zamiast na Barbados, jeździć kilkuletnim samochodem niż nową wypasioną bryką ale mieć kochane dzieciaki, potem wnuki , których na starość wszyscy będą zazdrościć. A dzieci są szczęśliwe jak są kochane po prostu.

Gość wlacz rozummm
kolejna co się przypieprza do emerytów, emeryci na swoje emerytury zapracowali pracując po 30-40 lat, a w jaki sposób zapracuje matka mająca kilkoro dzieci i siedząca w domu, korzystająca z opieki społecznej tj. podatków tych przyszłych emerytów. A może tak daj prace tym co sa już narodzeni i wyjechali za granicę za chlebem, a nie pogłębiać biedę w kraju, które mam już niemała,

Pracować na emeryturę, śmiechu warte. Zwłaszcza jak ktoś słusznie zauważył na emerytury siedzących w domu i nie płacących żadnych składek;) W tym momencie bezrobocie wynosi 15%. Mechanizacja postępuje, napływają kolejni emigranci. Pytam się GDZIE te wasze dzieci znajdą pracę, aby "pracować na emerytury". Zwłaszcza te niewykształcone, bo wielu nie ma na to pieniędzy. Zresztą system emerytalny w tym kraju i tak się zawali w niedalekiej przyszłości.

Gość nie rozumiem Was
i o to przykład polskiej rzeczywistości- zalewająca żółć , wszechobecny jad, jesteście żałośni.Nawet nie chce się podejmować polemiki.

Tiaaa,biedni nie powinni mieć dzieci,biednym zakazać wstępu do sklepów(oprócz biedronki oczywiście),biednym najlepiej getta pobudować z dala od pięknych i bogatych...Boże...kobity,co z wami?naprawdę aż tak bezduszny i zmaterializowany jest ten świat?

Gość Bardzo prosze
nie obrażać kobiet co urodzily dzieci bo to ich dzieci musza czasem klepac biede a w przyszlosci beda charowac na wygodne panienki po 60, co to baly sie ze na wakacje dla dzieci miec nie bendą. Nalezy im sie pelny szacunek za odwage z jaka walcza z losem i to dla dobra nas wszystkich. Zastanowcie sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zabezpieczjaca sieee
szacunek za co, że bezmózgowie rodzi dzieci nie mając możliwości dania im godnego życia, ty chyba jesteś chora

Gość do Bardzo prosze
co, napieprzyłaś dzieci i gardzisz 60 letnimi panienkami, tylko pamiętaj, ze ta 60 letnia panienka pewnie dawała ale mądrze i ta 60 letnia pracowała na swoją emeryturę, a nie tak jak ty, nawet zabezpieczać się nie umiałaś. Nie sztuka dać i napierdolić dzieci, sztuka dać i nie wpaść.

Gość Bardzo prosze
Napisalam zastanow sie -ale dla ciebie to za duzo. Obrazac tylko umiecie ale same nic nie zrobicie. I co moze wprowadzic zakaz rodzenia dzieci ktos nie zarabia 10 000? To gdzie bendziemy za 20 lat.? Bo raczej malo kogo bendzie stac.

Gość Bardzo prosze
O jakim wpadaniu gadasz. ? Nic nie wiesz a pierdolisz. Akurat ja dosyc zarabiam i nie wpadam z dziecmi. Nie myl tematow.

Gość Bardzo prosze
A jak sie troche zorientujesz to zobaczysz ze wcale nie zarabiasz teraz na siebie. Jestesmy spoleczenstwem i jak nie jestes u wladzy to szanuj drugiego bo twoje puste zycie tez zalezy od niego

Och,jakie wy wszystkie mądre,wykształcone i bogate:(myślałby kto,że i prawda

Gość Bardzo prosze
Dziekuje bardzo--eddafi Niech kazdy robi jak uważa -po co sie wyzywac. Co sie stało z tolerancją w tym kraju,z racjonalnym myśleniem? Z szacunkiem do swoich matek ? Bo pewnie nie wszystkie byly bogate jak rodzily autorki. A i czasy kiedys byly gorsze.I jakos nie mialy oporow by wydac na swiat dzieci. Zawsze moze byc gorzej!

Bo teraz wyznacznikiem dobrego rodzcielstwa są tylko i wyłącznie rzeczy,najlepiej najdroższe,najmodniejsze i w ogóle naj,no i jeszcze trzeba się tym chwalić ,najlepiej na NK,ech...żaaaal:(A pańcie to tak wszystkie z domu bogate?

Gość kolejna cofnieta w rozwoju
kolejna cofa się w rozwoju i porównuje do tego co było kiedyś, kiedyś to jak opowiadał mój dziadek, to w rodzinie wśród dzieci były jedne buty a jak szedł do kościoła to boso, a buty zakładał jedynie przed kościołem. Także jak chcesz żyć tak jak kiedyś to zyj, proszę bardzo, w jednych butach, sukience itp dla wszystkich. Podejrzewam, że dzieci napewno miałyby ci za złe, wtedy nikt nikomu nie mial za zle bo grą większości tak zyli.I kiedyś nie znali aż tak antykoncepcji, a teraz niby komputery a głąby, że hej

Gość do Bardzo prosze
a po co zakaz dla tych co mają mało pieniędzy, przecież mądra matka nie decyduje się na dzieci jak nie ma, takze widać jakie mamy tępe matki jak chcą zakazu, bo nie umieją panować nad swoja dupą

Gość Bardzo prosze
Też mi argument-jedna para butów :-) No tak to chyba zrezygnuje z rodzicielstwa bo cała szafa ciuchów ważniejsza od wartości życiowych i radzenia sobie w każdej sytuacji.

Gość Bardzo prosze
Popadacie w skrajności. Polska to nie jest bogaty kraj. Radzisz sobie jak możesz. Wiadomo że jak nie masz zupełnie warunkóie decydujesz sie. Ale jak by czekac az sie tu fortuny dorobisz to raczej umrzesz w samotnosci i raczej w biedzie.

A to,że kiedyś ludzie się szanowali,to już nieważne!Najistotniejsze,że tylko 1 para butów była,eee tam szkoda gadać...

do mamuśki z daleka- ciekawa jestem w jakim kraju na dziecko dają 800 euro, ja też mieszkam za granicą i za trojkę dostaję około 500 euro , także nie pitol tu takich farmazonów:P

Gość i lakakakak
o kużwa aż troje dzieci