Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

living dead doll

Boli mnie ząb!!!! Ja nie chce do dentysty!!!!

Polecane posty

Boję się, że potrzeba będzie kanałowe:o kiedyś mnie nie bolał tylko była ciemna plama i miałam kanałowe bolało jak chuj :o a teraz ubytek malutki i tak napiertala , że mam dość :o

Gość to nie iiiiiiiiidz
to nie idz :) a za jakis czas trezba bedzie go wyrwac ;) a jeden implant 5000 PLN :classic_cool: przypominal ze przy braku zeba ZANIKA KOSC oraz krzywia sie pozostale zeby. Mam nadzieje ze pomoglam 🖐️

Gość to nie iiiiiiiiidz
no ale czego sie boisz? kanalowego? popros o znieczulenie i NIC nie bedzie bolec! poza tym jak msz dziurke to pewnie od tego boli a nie kanal..

Z każdym dniem boli bardziej i bardziej więc sama się skazujesz na większy ból- sama zdecyduj.

Gość onaonaonaonaona
kanalowe nic mnie nie bolalo, rwanie tez nic, no i najgorsze jest to,ze nie boli tez jak sie robi dziura ;/ Chyba mam jakas nieczula szczeke, idz do dentysty dobrego,poleconego przez znajomych i bedziesz mial spokojna glowke

Ty jesteś prawie jak moja koleżanka z pracy. Panicznie boi się dentysty i cokolwiek by się nie działo z Jej zębami, woli najpierw połknąć milion tabletek przeciwbólowych, słaniać się i mdleć z bólu, nie przespać kilka nocy aby wreszcie zdecydować się na wizytę :O dodam, że ta kobieta w wieku 40 lat ma może 10 swoich zębów, reszta pousuwana albo same wypadły i opowiadała jak kiedys ze strachu u dentysty rozwaliła mu fotel, bo urwała tą boczną rączkę do opierania 🖐️

Gość nawet jeśli wtedy bolało
to nie znaczy ze teraz też będzie boleć, mnie leczenie kanałowe nic nie bolało, a jeśli niestety boleć bedzie to poproś o znieczulenie, zęby trzeba leczyć, to inwestycja w siebie, szczerby są bardzo szpecące a sztuczne zeby droższe niż leczenie swoich własnych nie mam złych doświadczeń z dentystami ani z zębami, może dlatego się nie boję ?

Gość siri
Jasne ,że proś o znieczulenie...No niestety to jest XXI wiek....wstyd chodzić bez zębów!

Gość skad jestes???:sp,kdsk
Skad jestes jesli z okolic Krakowa moge Ci polecic rewelacyjna dentystke sama do iej ide dziisaj mozemy pojsc razem.

jestem z okolic Nowego Sącza więc niestety do Krakowa mam 2 godziny jazdy :( dziś się nastawię psychicznie i jutro-najdalej pojutrze- pójdę... wiem, że trzeba leczyć zęby.... Miałam jedno kanalowe już i jedno borowanie, teraz drugie....chociaż tyle bo jak mi koleżanki nieraz opowiadają, że mają już po 9 czy nawet 10 zębów robione to mnie mdli....

Gość tralalalaaala
jestem dentysta! Choc no tu i zrbimy z twoim zebem porzadek huehue

Jak można nie chodzić do stomatologa? Właśnie przez nie chodzenie masz potem zęby leczone kanałowo i martwe. Trzeba przynajmniej raz na pół roku chodzić do dentysty, używać nici dentystycznej i płynu do ust (np. Pearl Drops) i myś zęby po posiłkach okrężnymi ruchami wraz z powierzchniami między zębami.

Gość llllllllllllllllllllll
to ja ci cos powiem , nakurwiał mnie ząb tak,ze zemdalałam ... mam ubytek w 5tce. nie stać mnie było na kanalowe bo to wydatek rzędu 500 zł .... mineły dwa miechy i juz mnie nie boli :) nic a nic.

Gość llllllllllllllllllllll
aha i przejrzałam cały net w poszukiwaniu czegoś po czym zab przestanie boleć no i najlepsze co pomaga to w tą dziurę włóz goździka :) jak palisz (troche drastyczne :P ) to wyciągnij z papierosa filer i włoz tam gdzie boli :)pomaga.

Gość nie musi byc od razu
kanalowe. ja mialam taki siwyzab z boku potem stara plomba wypadla i wygladalo zle. myslalam ze na bank kanal. bylam w zeszlym tyg pani zaczela czyscic (przy znieczuleniu) i okazalo sie ze nie jest zle i moze uda sie bez kanalu. zalozyla taki specjalny opatrunek ktory ma odbudowac zebine zeby byla grubsza jej warstwa oslaniajaca k9rzen. mam tak chodzic ok 5 tyg chyba ze bedzie mocno bolec to usunie wczesniej i kanal. ale jak na razie nic nie boli. w czwartek ide z kolejnym zabkiem i juz sie tak ie bje jak tydzien temu

b-movie scream queen # 1 Bimbałek jakiś ty kurrva mądry a teraz wypiertalaj bo Cie nie lubię Dziękuję za komplement :) Lubię, jak mnie frajerzy i przegrańcy nie lubią 🖐️

llllllllllllllllllllll i tak Cię kiedyś zaboli, zęby same się nie leczą :o A do autorki: mi na ząb najbardziej pomaga pyralgin, weź 2 tab. od razu :)

lllllllllll- za pol roku stracisz zeba i tyle. mam taka znjma na dodatek nauczycielka a paraduje z mega prochnica

ja z górną dwójką byłam u takiej poyebanej dentystki a miałam tylko plamkę niwielką a ta od razu sruu z kanałowym....potem się okazało, że ten kanał był niepotrzebny-zyebała mi w sumie zęba:o i teraz już do niej nie idę ale i tak się boję, że kanałowe mi zrobią:o

NIe ma to jak dziewczyny z zepsutymi zębami :O Najbardzie przoduje w tym chyba Łomżyńskie i Ostrołęka, tam co druga ma poczerniałe zęby.

Ja miałam ostatnio kilka kanałów :o przy ostatnim nawet rozwiercanie nie bolało bo znieczulenie wzięłam :) teraz mam wszystkie zdrowe :):) Po za tymi do rwania :(:(:(

Gość Frutella
a ja bylam dzis i mnie olał.. :/ poszlam z dolna 6 a gorna mialam wczesniej leczona kanalowo i on mi powiedzial ze to pewnie ten u gory dalej boli i kazal zrobic przeswietlenie i dopiero przyjsc a mnie tak napierdala.. ja czytalam ze po kanalowym leczeniu zab jest martwy to nie powinien bolec on pewnie zle zrobil i teraz sie dziwi haha.. kupil sb do gabinetu slinociag ja tego nienawidze mam fobie na tym punkcie i nie chce isc a kazdy inny teraz tego uzywa on byl jedyny ktory nie a dzis patrze a tu ta cholerne urzadzenie ktorego ja sie tak boje :D

ten slinociag jest smieszny caly czas syczy bo ja sie mocno slinie :-D