Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evestaaa20

Moje dziecko nie chce spac samo ma prawie 2 lata:(

Polecane posty

Gość evestaaa20

Nauczyla sie tak spac z babcia i koniec. MOwilam ze to sie tak skonczy, a teraz kiedy babci nie ma budzi sie w nocy po dwoch godzinach i mnie szuka i tak w kolko. Mam juz dosyc tego , niedlugo sie wyprowadzam od rodzicow i widze ze bede musiala spac z dzieckiem i mezem w jednym lozku:(

Gość evestaaa20
bo babcia ja brala do siebie do lozka gdy byla niemowlakiem , m,owilam zeby tego nie robila a ona swoje

Gość Małoszka
To miej pretensje tylko do siebie, skoro twardo nie umiałaś wyznaczać granic. Teraz da się dziecko oduczyć spania z doroslym, tylko musisz mu tyłumaczyć, że to babcia z nim spała, a Ty nie będziesz, bo każdy ma swoje łóżeczko, Ty jesteś za mała do jego, a Wasze małżeńskie jest za małe na 3 osoby. Że jest dużym dzieckiem i nie ma potrzeby spania z dorosłymi. Swoją drogą, kocham takie debilne babcie. Powinnas zadzownić, porozmawiac o zjebać od góry do dołu.

Gość trufelkowa
dziecko spi z babka??o kuurwa:O

no to chyba niezbyt twardo mówiłaś. nie ma co, niezła babcia. czeka cię kilka nocek nieprzespanych, ale dasz radę :)

Gość evestaaa20
jest za mala zeby zrozumiala to co napisalas,

Gość Małoszka
To jest podstawowy idiotyzm pielęgnowany przez rodziców "jest za mała, żeby zrozumieć". A kiedy ku*** będzie wystarczająco duża?! Po 18stce?! Takie dziecko WSZYSTKO rozumie. I jak jej będziesz to powatzrać i konsekwentnie będziesz odprowadzac dziecko do jego lozka, to sie nauczy.

Gość musisz oduczać
odprowadzać do jej łóżeczka. Jak się przeprowadzicie i będzie miała swój fajny atrakcyjny pokoik to będzie łatwiej. Swoją droga wcale się nie dziwię ze dziecko nie chce spać samo w pokoju. Ja, stara baba, się sama w nocy boję a co dopiero malutkie dziecko. Moja 4 latka też czasami się nam do łóżka zakrada z lalka jak jej się złe sny przytrafią nocą.

Gość evestaaa20
ja kiedy bylam mala strasznie balam sie spac sama miala taka fobie do 15 roku zycia i boje sie ze mala bedzie miala to samo:( bo kiedy budzi sie w nocy i widzi ze jest sama wstaje i biegnie do kuchni i wola baba albo mamuś. :/

Gość Małoszka
Wstaje i szuka kogoś, bo była nauczona od niemowlaka, że śpi ktoś z nią. Normalne. (swoja drogą widzisz teraz, że jak była niemowlakiem nauczyła się spać z kimś, to teraz tym bardziej wie, co sie dzieje dookoła). A co na to wszystko ta wspaniała, "mądra" babcia? Co do córki- kładź ją konsekwentnie do łóżka, możesz zostawić zapaloną lampkę, powiedzieć, ze musi sama spać, kupić np jakąś maskotkę, zeby się nie bała (ale wybrac razem z nią!), poczekać aż zaśnie sama mówiąc, ze ejstes obok w pokoju i nic sie nie stanie.

Gość evestaaa20
moja mama? mowi ze to nic zlego:) ze bedzie spac z nami w srodku, czyli ze mna i mezem:) a mne krew zalewa jak to slysze

Gość Małoszka
To spytaj, czy ma też uczestniczyć w waszym akcie seksualnym:) Nie ma co płakać, bo winna jesteś przede wszystkim Ty. Rób, jak Ci tu radzimy i nauczysz dziecko samotnego snu.

Gość Donald_ Tusk
chcesz się ruchać z mezem, dlatego ci dziecko przeszkadza

Gość mamamam26
ooo wow - moja mama ani teściowa nigdy w nocy ani wieczór nie zajmowali się synkiem i nie wyobrażam sobie żeby spal z którąś z nich - porażka... lepiej sie szybko wyprowadz bo widac jesteś za mało samodzielna - a dziecku kup jakieś ekstra łóżko - niech to będzie dmuchany zamek i wsadź tam materacyk z łóżeczka - cokolwiek co ją zafascynuje i że może w tym spac a się oduczy