Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asikai

roczniak zasypia przy piersi

Polecane posty

Gość asikai

Mam problem, mój roczny syn zasypia ssąc pierś i nie potrafi inaczej. Ile razy jesteśmy np. w parku a on jest bardzo senny, wtedy woła "cycy" a jak nie dostanie to przez całą drogę do domu jest płacz i marudzenie.Dopiero w domu kiedy dostanie cycusia zasypia. I tak jest niestety wszędzie i w każdej sytuacji, wiem że to moja wina , bo jak był malutki nie widziałam w tym nic złego, ale odkąd zaczął się upominać , nie mogę sobie z tym poradzić. Doradżcie proszę jak go nauczyć zasypiania bez "cycka". Myślałam o smoczku , ale on nigdy nie ssał bo nie lubił, a teraz już jest chyba za duży na smoka.

Gość do asikai
kochana lepiej nie pisz tu na tym forum bo zaraz zjada Cie prymitywne baby tutaj i zaczna zucac obelgami w twoja strone ze jak to jeszcze karmisz roczne dziecko ..Polecam Ci forum pt NIEMOWLE FORUM tam pisza i radza KOBIETY NA POZIOMIE A NIE JAKIES PROSTACZKI Z KAFETERIII.POZDRAWIAM

Gość O9087554
POPIERAM PRZODOMOWCZYNIE NAPISZ NA NIEMOWLE FORUMM TU CI NIE DORADZA .TYM BARDZIEJ SA WAKACJE TO PELNO GOWNIAZERII TU PISZE I BLUZGA.

Gość idź do psychiatry
moim zdaniem tylko konsekwencja pomoże. To tak jak oduczanie od smoczka. Bo on pierś jak smoczek traktuje. Musisz przestać dawać pierś jako usypiacz. Zamiana na smoka jest bezsensowna. Moim zdaniem nie ma innej rady jak tylko konsekwencja i nie uleganie naciskom dziecka. Nie jest to łatwe ale cóż poradzisz? Dodatkowo możesz dziecku dać coś w zamian -np. przytulankę.