Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona i to jak!

Wszyscy krytykuja imie ktore chce dac dziecku

Polecane posty

Gość wkurzona i to jak!

Raczej nie przejmuje sie zdaniem innych, ale dzis strasznie sie wkurzylam. Jestem w ciazy, spotkalam dwie znajome ktore pytaja jak nazwe dziecko. Gdy powiedzialam, zaczela sie fala krytyki. Dowiedzialam sie, ze imie jest wiesniackie, kurewskie, ruskie i starodawne. Mi tez nie podobaja sie niektore imiona ale mam na tyle kultury i taktu zeby nie mowic rodzicom, ze imie ich dziecka jest badziewne. Wkurzylam sie i chociaz nie mam takiej natury powiedzialam, ze ich dzieci to maja dopiero wiesniackie imiona. Nie napisze jakie to imie. Tez tak mialyscie? Jakie najgorsze slowa kryrtyki uslyszalyscie?

Gość cfscf,
Ja się dowiedziałam że na mojego Alanka dzieci w szkole mówia Anal

Napisz. Co Ci szkodzi? Mnie też krytykują, mało komu się podoba, ale jestem uparta i będzie po mojemu :) Mam ich gdzieś.

Gość a co to za imie
Tatian? Tanjqa? nina?

Gość Lena204
napisz jakie to imie

Gość a co to za imie
TANJA

Niektórzy rodzice nie rozumieją że nadając dziwne imie krzywdzą dzieci i narażają je na smiech. Poza tym jestem Polakiem i uważam że imiona powinny być Polskie

I dobrze zrobiłaś. Też nie lubię jak się ludzie tak wpieprzaja. Jedyną krytykę jaka mogę przyjąć to od mojego dziecka, jeśli kiedyś uzna że ma brzydkie imię. Nie zwracaj na to uwagi ;) w ciąży nie wolno się denerwować, dziecko czuje tak jak i Ty :)

Gość zapałka123
Tatiana, bo będą mówić "Tania" (w domyśle wiadomo o co chodzi) Borys Nadia? Nadzieja? Zresztą mniejsza o to.

Gość wkurzona i to jak!
Igor

Gość wkurzona i to jak!
No dobrze, napisze. NATASZA. Nie uwazam zeby to imie bylo gorsze niz np Wanesa - tak ma na imie corka jednej z tych znajomych. Dowiedzialam sie ze mam wiesniacki gust, bo moj syn Michal to starodawnie a teraz chce corke nazwac Natasza :(

Gość wkopalas sie na wlasne zyczeni
Vamos---> Polskie imiona to np: Dobrosława, Czesław, Mieczysław. I coś w tym stylu. Nawet Magdalena, Marta i Paulina, to nie są polskie imiona. Więc najpierw zaczerpnij trochę wiedzy, a potem się wypowiadaj.

natasza bardzo ładne imie sama sie zastanawiałam nad tym imieniem dla córci ... nieprzejmuj sie tym co mówią inni to twoje dziecko nie ich każdy ma inny gust

Gość zapałka123
Natasza to kurewskie imię? :O Poważnie tak ci powiedzieli? :O Brak słów... Już rozumiem, jakby przyczepili się do Nany, ale pewnie nie ten poziom inteligencji. A jakie będzie zdrobnienie?

Gość Lena204
co oni chcą od tego imienia ja tak chciałam nazwać córke ale mąż zaprotestował a na dodatek na usg wyszedł chłopak:):) nie przejmuj sie tym co mówią inni

Gość zbyszekczucza
A co miały ci powiedzieć? Że ładne? Może chciały cię powstrzymać przed zrobieniem dziecku krzywdy imionami w rodzaju tatiana, adelajda, diana czy ines lub sabina...albo i jeszcze czymś gorszym. Żonka mojego kumpla koniecznie chciała swoją córkę nazwać dżesika, na szczęście gość w domu potrafi walczyc o swoje zdanie i mała ma na imię Ewa.

Gość iza1986
i Igor i Natasza bardzo ładne imiona. i co wg mnie ważne rzadko spotykane.

Gość zapałka123
Co innego powiedzieć, że imię jest brzydkie albo zbyt udziwnione, a co innego, że "ruskie i kurewskie" - nie widać różnicy w komentarzach?

olej olej i jeszcze raz olej. Ja też zlewałam nie pochlebne opinie a rodzina do dnia rejestracji dziecka namawiała mnie na zmiane decyzji. Ale to był nasz wybór i teraz nikt sobie nie wyobraża żeby maluch mógł się inaczej nazywać bo po prostu imie pasuje do niego jak ulał :) za to inni ciągle się pytają - skąd taka decyzja, jakby imie było z kosmosu...Ludziom ciągle coś nie pasuje, i tego nie zmienisz ;)

Gość Lena204
moja sąsiadka nazwała sobie syna Mieszko bo tak jej sie podobało nie ma sensu słuchać opini innych bo każdy ma inny gust

Nie przejmuj się. A te Twoje znajome to jakieś delikatnie mówiąc nieobyte. Nie muszą się zachwycać, ale epitety typu "wieśniackie" mogły zachować dla siebie. A Natasza bardzo mi się podoba. W listopadzie będę miała drugą córkę i to imię jest w pierwszej trójce rozważanych imion :)

natasza to ładne imię. za to wanessy to mi się nie chce komentować nawet... tipsy, solar i dżinsowa miniówa ;)

Gość zbyszekczucza
o matko....natasza, toż to jakaś porażka. Czemu koniecznie chcesz żeby twoja córka się nieprzyjemnie wyróżniała? Każdy kto usłyszy 'natasza' pomyśli, o pewnie jakaś ruska dziwka...będą do twojego dziecka z góry uprzedzeni. Czemu ludzie nie potrafią nadawać ładnych imion swoim dzieciom, tylko na siłę cudowanie i zapożyczanie z innych kultur, krajów i języków.

Gość zapałka123
Pytam: skąd debilny stereotyp, że "Natasza to ruska dziwka"? :D Innych "dziwek" w Rosji nie ma, z innymi imionami? A Ewa to pewnie będzie niezłą kusicielką, zgodnie z tradycją biblijną. Dobre teorie :D

Gość wkurzona i to jak!
Nie wymagam zeby ktos sie zachwycal, ale nie musialy od razu mnie obrazac. Zwlaszcza ze nie pytalam ich o zdanie, tylko same mnie spytaly o to imie. Mi tez nie podoba sie Wanessa ale nie mowie matce dziewczynki o takim imieniu ze jest kurewskie bo wiem ze to moze sprawic przykrosc.:(

Gość kfghg
to moze nazwij natalia, bo natasza to jest skrot od natalia, nie wiem czemu w polsce nazywaja natasza...

zbyszekczucza - a jakie wg Ciebie to te ładne imiona niezapożyczone z innych języków? Bo mnie to zaciekawiło.