Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminaaa

dzis mialam 1sze USG, ale fanastyczne uczucie widziec swoja dzidzie kochana

Polecane posty

Gość maminaaa

nie wiedzialam jak to wszystko będzie wygladalo na monitorku, moja pierwsza ciąza. Widzialam mojego szkraba, rusza się i jest boski!!!!!!!! czy wasze reakcje byly podobne???caly czas o tym mysle...

Gość zapałka123
Nie, nie miałam takich reakcji, a miałam już dwa usg. Zafascynowało mnie tylko, że mogłam usłyszeć bicie serca podczas drugiego badania, bo wcześniej u mojego gina nie miałam takiej okazji. Ale to była fascynacja możliwościami aparatu usg, a nie samym biciem serca.

Gość mamy pomóżcie mamie
gratuluje - potem będzie jeszcze fajniej - jak będzie buzia wyraźna itd

Gość ...julcia...;
Ehh też bym chciała to przeżyć:) Gratulacje!

Gość maminaaa
ja też slyszalam bicie serduszka, a powiedzcie mi doświadczone Mamy...USG jest mocno szkodliwe?i nie wolno tak czesto robić?? będe musiala zrobić jeszcze raz w ciagu 5 dni, dlatego pytam

mamina - zdania co do szkodliwości USG sa mocno podzielone. jednak moja lekarka zawsze mi mówił że jeśli są jakiekolwiek wskazania to należy je wykonywać, choćby co tydzień. bo więcej szkody może przynieść ich niewykonanie (np w przypadku podejrzenia jakiejś wady), niż wykonanie o 1 raz więcej.

Gość maminaaa
dzięki za gratulacje, to 13tc i 1dzień

Gość maminaaa
wlasnie musze wykonać jeszcze jedno usg, żeby wykluczyć wady, bo dzieciątko jest wykręcone przodem do mnie i dlatego utrudnilo to badanie, a nie chciala mnie dlugo trzymać, bo miala lekarka gigantyczna kolejke...

Gość maminaaa
tak, tak, dzidzia mierzy już 7cm. mała agatka, a jak Twoj bobasek???

Gość takasiakaiowaka
Szczerze mówiąc to ja się boję zachodzić w ciążę, serio to takie fajne uczucie?

Gość maminaa
...julcia...; wszrzed Toba:) :)

o najmłodszym wiem niewiele. pierwszą wizytę miałam 6t5dz i wtedy miał 1,4 mm :P był malutkim Kropkiem :P potem byłam jeszcze u lekarza w 9 tyg, zrobił jakieś usg, ale powiedział niewiele, cytuję "o ciąża nawet żywa, serce bije, to będzie jakiś 7 może 9 tydzień" masakra! tylko mnie zdenerwował tym tekstem, bo już się wystraszyłam ze może nie rośnie tak jak powinien. ale nie panikuję! objawy ciążowe mam, brzuch rośnie, jakoś wyjątkowo szybko, bo mam taki jak w 1 ciązy dużo później, ale co zrobić? kolejna wizyta 29 lipca, usg genetyczne w 12 tygodniu :) wtedy dowiem się więcej na jego temat :)

Gość maminaa
takasiakaiowaka --> uczucie jest nie do opisania, do tej pory wiedzialam, że jest dzieciątko we mnie, ale jak dziś zobaczyłam wszystko na monitorze i do tego jeszcze bicie serduszka ...poprostu wymiękłam...REWELACJA!!!!!!TA MAŁA KRUSZYNA JEST TERAZ DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZA NA ŚWIECIE!!!!!!!!! jestem już kilka godzin po usg, ale o niczym innym teraz nie mysle jak o tym co widzialam...a jak fajnie się rusza dzidzia, figluje tam sobie nieźle w brzuszku:)!!!!

Gość mamina
mała_agatka --> to faktycznie slowa lekarki byly dziwne, tylko niepotrzebnie sie zdenerwowałaś. Będzie dobrze, najważniejsze nie panikować i być dobrej myśli, a chesz znać pleć dziecka?? bo widze, że teraz masz synka

nawet nie wiecie jak ja Wam zazdroszcze.. wiem glupio to mowic ale taka jest prawda.. tak bardzo bym chciala zajsc w ciaze, poczuc pierwsze ruchy, zobaczyc malenstwo na monitorze, posluchac bicia serca.. przytulic pozniej w ramionach. tak bardzo bym chciala :(

Gość zapałka123
Lady Love, to dawaj się zamienimy ;)

Gość maminaa
Lady Love nie martw się, napewno Ci się uda...może wystarczy przestać o tym myśleć, "odblokować się" a wszystko zadziała tak jak powinno, znam mase takich przypadkow Trzymam kciuki!!!!!

ja juz nawet nie licze kiedy mam dostac @ dopiero gdy mi sie juz wydaje ze to ten dzien to probuje obliczyc czy rzeczywiscie tak jest.. nie mierze niczego, nie sprawdzam.. mam wszystko gleboko.. niby nie mysle przez dluzszy okres cyklu, dopiero pod koniec mnie tak nachodzi.. ale nie udaje sie.. nadal ale dzieki za wsparcie :)

Gość maminaa
nie poddawaj się!!! nie wolno Ci!!! moja znajoba bardzo dlugi czas sie starala i nic i nic....a potem jak sie okazalo jest w ciązy z blizniakami... dlatego wiem,ze odblokowanie sie duuuzo daje... i wam też się uda,

jestem mloda, myslalam ze nie bedzie z tym takich problemow.. hop siup i po sprawie.. a to sie juz ciagnie 2 lata.. i mysle ze kolejne lata przede mna.. no i leczenie ktore odkladam juz z 2 miesiace bo mam nadzieje caly czas ze nie bedzie mi potrzebne.. ale chyba nic z tego.. musze sie przelamac Boze, jak uslysze ze jestem bezplodna w tak mlodym wieku to sie chyba zalamie psychicznie

Gość a objawy ciąży są takie same
jakbys miałabyś dostać okresu, więc nie trzeba się załamywać.

Gość maminaa
to zróbcie bdania, im wcześniej tym lepiej...a one są pewnie odpłatne?

moj ma zrobione badania wszystko jest z nim dobrze.. ze mna niby tez.. ale takich szczegolowych jeszcze nie mialam, mieszkam za granica, tutaj trzeba czekac 2 lata zeby stwierdzic nie plodnosc.. no i wlasnie 2 lata minely, wiec czeka mnie seria badan.. bardzo sie boje

maminaaa widzisz kochana jaka szkoda,ze nie wszystkie kobiety potrafia tak kochac swoje jeszcze nienarodzone dzieciatka.tyle jest na tym forum mowy o usuwaniu i wogole.ja tez szalałam z radosci zawsze na usg.moj synek cala ciaze byl obrocony buzka tak,ze nie szlo go zobaczyc.tj cudowne przezycie.

Gość mamina
bądźcie dobrej myśli przede wszystkim! kwestia czasu i bedziesz wszystko wiedziala dlaczego tak jest, a moze to kwestia stresującej pracy??trybu życia?