Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniusiadomownisia

Domowe triki, perfekcyjna pani domu.

Polecane posty

Gość paniusiadomownisia

Podzielę się paroma z wami ;) Jak znacie więcej piszcie chętnie wypróbuję.... :)) Przyjemny zapach w mieszkaniu: Uzyskasz go ,gdy do filtra w odkurzaczu wlejesz troszeczkę pachnącego olejku, który będzie unosił się podczas odkurzania. Rajstopy i pończochy: W rajstopach i pończochach pochodzisz o wiele dłużej, jeżeli przed założeniem włożysz je na dwie godziny do zamrażalnika. Sierść : Psa lub kota najłatwiej zbierzemy z dywanu mokrą gąbką. Szklanka nie pęknie: Gdy podczas nalewania gorącego płynu będzie w niej metalowa łyżeczka. Szyby: Świeże umyte świetnie wypolerujesz ,używając w tym celu starych rajstop. Żelazko: Jeżeli do wody w żelazku z nawilżaczem dolejesz kilka kropel swoich ulubionych perfum, ubrania będą pachnieć tak ,jak lubisz. Jak usunąć niemiły zapach z lodówki : Na spodeczek nasyp łyżkę sody oczyszczonej i wstaw do lodówki. Wchłonie ona brzydkie zapachy. Zużytą sodę wsyp do odpływu do rur w zlewie. Stamtąd również usunie przykry zapach. Pięknie pachnąca pościel: Podczas prania dolej odrobinę olejku eterycznego . Wanna jak nowa: Trudny do usunięcia osad na wannie należy powierzchnię posypać kwaskiem cytrynowym lub pokruszonymi skorupkami jajek i zostawić na 1,5 godziny. Następnie powierzchnię spłukać i wytrzeć. Rysy z wanien akrylowych najlepiej usuwać pastą polerską do samochodów. Mikrofalówka: Aby usunąć z niej nieprzyjemny zapach włóż do środka kawałek gazety.

Gość paniusiadomownisia
up

Gość DOBRA RADA cwaj
facet na pewno wytrysnie jesli podczas lodzika nie zrobisz szczękościsku na grzybie.

Gość paniusiadomownisia
ze skorupkami jeszcze nie próbowałam :D Ale koleżanka za to tak i ponoć pomaga =)

Gość paniusiadomownisia
Proszek do prania - nie ma za co

Gość paniusiadomownisia
Dobrze wypadniesz w czasie odwiedzin u teściowej jeśli przed wyjściem z domu zjesz kackupe.

Gość paniusiadomownisia
;)

Gość paniusiadomownisia
Dobrze wypadniesz w czasie odwiedzin u teściowej jeśli przed wyjściem z domu zjesz kackupe. Co to takiego kackupa ? :D Bardzo śmieszne podszywać się za kogoś

Gość paniusiadomownisia
podnoszę

Gość paniusiadomownisia
up

Gość paniusiadomownisia
up

Wanne posypac kwaskiem i zostawic na 1,5 godziny,,,,,,,,,,,,bla,bla,bla,bzdury i tyle. Ja leje domestos,rekawica gumowa na dlon,szczoteczka i wszystko czyste na 1000%.Myje regularnie i nic nie zdazy sie zasyfic czy zapuscic.

Drewniane wyblakłe rolety możemy przemywać herbatą-podobno wraca kolor, tak przynajmniej w jakims tam programie widziałam ale jeszcze nie testowałam.

Gość paniusiadomownisia
dzięki też fajne sposoby :)) Marcin177- czasem po prostu sypię kretem do przepchania rur, a potem mleczko do czyszczenia

Gość paniusiadomownisia
o domestosie z takim wykorzystaniem nie słyszałam :D

Raz wyprałam białą bluzkę i mokrą położyłam na koszu na bieliznę. Był granatowy, momentalnie farba przeszła na bluzkę. Żadnym wybielaczem nic nie zdziałałam... W desperacji zalałam ja domesstosem. Po kilku sekundach była jak nowa:)

ja sobie oczyscilam prysznic,bo mi strasznie zakamieniał, juz ledwo woda leciala. Wlalam do szczelnego woreczka ocet,wlozylam tam prysznic,zawiazalam zeby nie spadl worek z octem,a rano kamienia juz nie bylo:)

Gość ppppppppppppppppppppppppp
golenie nog: zamiadst mydla i maszynki uzyjcie odtywki do wlosow i maszynki! nogi gladkie jak nigdy

Gość gość
Żeby lustra nie parowały to trzeba w nie wsmarować piankę do golenia :P Pomaga ***:D

Gość Szernik
żeby pieknie pachniało w całym domu wystarczy na kominek polozyc wosk pachnacy np. Kringle Candle...pachnie nieziemsko a po paleniu sie tez uttrzymuje zapach, u mnie zima nawet kilka dni. no polecam bo piekne to jest:) ktos pomyslal za nas laski:))))