Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yasyasyasyas

Tańsze zamienniki tabletek.

Polecane posty

Gość yasyasyasyas

Witam, przez prawie dwa lata brałam tabletki yasminelle. Byłam wtedy bardzo młoda, więc lekarz przepisał mi takie, ponieważ są najlepsze dla młodych dziewczyn. Ponad rok nie brałam żadnych tabletek. Teraz chciałabym do nich powrócić. Yasminelle były dla mnie bardzo dobre, żadnych efektów ubocznych, nie czułam, że je brałam. Jednak ich cena była wysoka, bo około 40 złotych. Znacie może jakieś tańsze zamienniki tych tabletek? W czwartek idę do lekarza i zanim przepisze mi jakieś tabletki wolałabym poczytać o nich na forum.

Podobne do Yasminelle są głównie Yasmin i Yaz. Można wręcz powiedzieć, że są takie same. Poszukaj tańszych aptek. Pamiętaj jednak, że czasami nie warto skąpić na takich rzeczach. Lekarze często przepisują młodym dziewczynom Diane, bo proszą o coś taniego, a prawda jest taka, że Diane częsciej robi zamieszanie w organizmie niz pomaga (ja po nich przytylam mocno). Po Yasminie miałam mega wysokie libido, ladna cere i zeszla ze mnie woda.

Gość yasyasyasyas
hmm w takim razie może zostanę przy tych jasminelle. Nie zarabiam sama na siebie, bo studiuję i z kasą jest różnie. Ale jakby nie patrzeć to chłopak może dorzucić te 20 zł więcej to chyba aż tak nie zbiednieje.

Gość yasyasyasyas
Ale z tego co wiem to yasmin są w tej samej cenie co yasminelle, tak?

po cileście, yasmin, microg itp rzygałam jak kot przeszłam na stediril (kiedyś ze 3-4 zł paczka) i problemy odeszły ;) tabsy są tanie ale nie ze skąpstwa brałam, ale ze wzgl na kiepskie samopoczucie po pozostałych, po stedirilu nie przytyłam i nie puchłam, no i w ciążę nie zaszłam ;)

Gość yasyasyasyas
a jak z libido?

Gość kad
naraya to sa zamienniki yasminelle i ja je biore sa super :) lekarz przepisal mi je mowiac ze to sa dosyc nowe na rynku i tansze od yasminelle

Gość kad
maja ten sam sklad nie mam teraz skutkow ubocznych ale w pierwszym miesiacu mialam suchosc pochwy... ale przestalo przy drugim opakowaniu wszystko bylo juz ok, nie przytylam kosztuja okolo 25 zl

Gość yasyasyasyas
Myślę, że 25 zł to dobra cena. Za yasminelle płaciłam nieraz prawie 50zł, a najtaniej chyba 41. Ale zaciekawiły mnie te tabletki stediril. Cena jest taka niska, bo są refundowane, ale właśnie przeczytałam o nich dużo dobrych opinii.

Opinie można o kant dupy rozbić. :) Dla tysiąca dziewczyn dane tabletki mogą być dobre, a dla jednej efekty uboczne będą nie do zniesienia. I odwrotnie, mogą być nie do zniesienia dla wielu dziewczyn, a dla jednej mogą być idealne.

Gość yasyasyasyas
Dlatego też pytałam o zamienniki yasminelle, bo dobrze mi one służyły. O tamtych tańszych tylko poczytałam, ale wiadomo, musiałabym jej wypróbować na sobie.

Lesinelle i Naraya mają dokładnie taki sam skład jak Yasminelle. Na doz.pl Naraya jest po 26zł (Lesinelle ok. 5zł droższa), pewnie 3-4zł taniej da się znaleźć w jakiejś aptece. Dobrze jest zawsze sprawdzić w aptece za grosik. Ja YAZ najtaniej kupuję w aptece ze znakiem kangura.

Perwersja ma rajt każdej co innego pasuje ;) metoda prób i błędów, jeśli autorki wyznacznikiem jest cena niech próbuje tańszych ps. stediril -> libido baaardzo Ok, a przy innych...kij bejsbolowy i zęby na wierzchu -> WON + huśtawki nastrojów + rzyganko...very sexy :O

Gość gość
Witam, zostały mi 3 opakowania tabletek Lesinelle (jest to zamiennik np.Yasminelle) - data ważności do lipca 2015. Opakowania się nowe, nienaruszone. Jedno opakowanie w cenie 25 zł. Najchętniej sprzedałabym wszystkie trzy na raz. Odbiór osobisty na terenie Warszawy (ewentualnie Białystok).