Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała zielona wróżka spod łóżka

Czy powinnam się rozstać? Jutro muszę podjąć decyzję. HELP

Polecane posty

Hej, już tu wspominałam o moim problemie, ale przeszło bez echa. Jestem z ideałem, wspaniałym facetem, z którym tylko rodzić dzieci i dożywać starości. Owszem, ja chcę rodzić dzieci i dożywać starości ,ale jeszcze nie teraz. Teraz chciałabym zrobić w życiu jeszcze parę szalonych rzeczy, których nie ma szans zrealizować będąc w związku. Kocham mojego chłopaka, ale jest to bardziej rozsądek i przywiązanie niż taka pewność, że to ta i tylko ta osoba. Boję się, że za 10 lat spotkam kogoś, kto na prawdę zawróci mi w głowie i będzie jeszcze gorzej. Albo, ze będę żałowała swojej decyzji. Może to egoistyczne, ale nikt mojego zycia za mnie nie przeżyje. Mam 23 lata i jeszcze kilka lat tak na prawdę, żeby cieszyć się kolejnym dniem, podróżować, poznawać ludzi i być wolną! Ten czas nigdy nie wróci, nigdy. To ostatni moment. Sprawa jest skomplikowana ale więcej napiszę, jak ktoś coś może poradzi

Teraz chciałabym zrobić w życiu jeszcze parę szalonych rzeczy, zaszalej i odlacz net

On wie to, zamęczam go psychicznie tymi wątpliwościami. dodam, że myślałam o rozstaniu przy każdej kłótni i sprzeczce. Czyli średnio raz na tydzień od dwóch lat. On wie to i rozumie, ale powiedział, że jak odejdę to zrobi wszystko żeby o mnie zapomnieć a ja się boję że go zostawię za będę sobie potem pluła w brodę, że źle zrobiłam (...). Może po prostu tęsknię za wolnością Jak go poznałam miałam stany depresyjne, chodziłam na terapię. Byłam cicha zamknięta, odcięta od znajomych. Był pierwszym mężczyzną, z którym zamieszkałam, stworzyłam dom i klimat. On mnie nie zna sprzed depresji, a byłam osoba, która robiła to co chciała, wyjechałam sama do pracy za granice, jećdziłam autostopem po świecie, grałam w teatrze, spiewałam. Wszyscy mi mówią, znajomi i rodzina, że przy nim zrobiłam się spokojna, przewidywalna, trochę nudna, że nie jestem już taka sama. Nie wiem, czy to moje wyrachowanie bo nie chcę zostawić super ekstra faceta ideała, czy rzeczywiście coś więcej. CO ROBIC

nie odłączę nata w pracy, w której siedzę własnie. A polega ona na czekaniu na gości w recepcji i czasem dobieraniu przesyłek :D

Gość siri
Jak chcesz bardziej szaleć jak się ustabilizować to szalej do woli...Widocznie jesteś na takim etapie...

Jakbyś miała faceta, który jest nierealnie idealny to by tak łatwo nie bło ryzykowac....

czasem dobieraniu przesyłek jezeli to przesylki z dragami to bierz i jedz do wenezueli

Gość siri
Człowiek zawsze w życiu musi ryzykować....a ten ideał po ślubie może się okazać mniej idealny....

nie do końca :D Miałam kiedyś chłopaka z Brazylii i zmieniłam zdanie o Amryce Południowej :)

No akurat bardziej obawiałabym się, że jakas miłośc ,która mnie by w przyszłości spotkała, taka wielka i ogromna by się okazała kichą jak klapki z oczu spadną. Tu od początku było: podoba mi się, można z nim wieść życie... Ale kurcze zasypia na filmach, które kocham.. Zawsze główną zaleta u mężczyzn w moim mniemaniu byłai inteligencja, oczytanie, otwartość na swiat. On owszem jest super ogarnięty, pracowity itp... Ale nie ma takiego polotu, nie jest mądrzejszy ode mnie a tego bym chciała, ale nie wiem czy nie mozna mieć wszystkiego...

Ale nie ma takiego polotu, nie jest mądrzejszy ode mnie jest tosterem? :)

Wróce tu jeszcze ,może dziś. Teraz wychodze z pracy :) Zawsze szczery jesteś na kazdym moim topiku:P

Gość zielona wróżka spod łóżka
podnoszę, może ktoś pomoże... :(

Gość blames me cocosy
rób to co uważasz za słuszne :D

Gość w przypadku autorki
To oznacza oddychanie

Gość juhgfdc
Co takiego szalonego chcesz robić w czym Ci przeszkadza partner? Seksic sie z innymi? Bo oprocz tego nie wiem w czym by Ci mial zwiazek przeszkadzac? Zwalasz wine na faceta za to ze twoi dawni kumple mowia ci ze jestes nudna czy przewidywalna. Nie jestes nudna przez faceta, kiedys bylas inna,mlodsza,mniej dojrzala. Potem mialas depresje ktora tez na pewno Cie zmienila. W tym wieku chyba powinnas juz rozumiec takie rzeczy :o Nie da sie cale zycie byc takim samym i pewne etapy chocby skaly sraly masz juz za soba i do nich nie wrocisz. Ale powiem Ci jedno, z tego co piszesz widac jasno ze boisz sie stabilizacji i powaznego zwiazku. Byc moze nawet jeszcze do tego nie doroslas bo jak widze ze jako wielka wade swojego faceta opisujesz to ze zasypia na filmach ktore Ci sie podobaja no to sorry.. Pozatym moze i oczytana jestes bardziej od niego,ale na pewno nie bardziej dojrzala. Ja sie dziwie ze on wytrzymal tyle czasu przy cotygodniowych tekstach o rozstaniu :o Kierujesz sie raczej wyrachowaniem w stosunku do tego faceta. Czlowiek ktory kocha nie mysli kategoriami ze "moze przez to ze z nim jestem to jakas wielka milosc mi ucieknie" . Reasumujac mysle ze ze swoim podejsciem zrobisz mu przysluge zostawiajac go. "Idealny" facet nie zasluguje na to zeby go tak traktowac. Nie boj sie,jesli naprawde jest taki fajny to szybko znajdzie sie laska ktora nie bedzie miala watpliwosci i rozterek ze moze za 10 lat spotka kogos lepszego :o

Oczywiście, że nie dojrzałam do związku. Zrozumiałam to dopiero kiedy zaczęłam wychodzić ze swojego marazmu. Choć jeśli dla Ciebie niedojrzałością jest chęć dzielenia poglądów i zainteresowań z drugą osobą to wybacz. Tak. Denerwujące jest to, ze zasypia na tych filmach, bo dla mnie kino takie czy takie tworzy mój światopogląd, bardzo mnie wzrusza czy w jakiś inny sposób oddziałuje. Nasz związek pod kątem wspólnego zycia, czy dogadywania się, czy chocby sexu jest godny pozazdroszczenia. Układa się ok. Moje życie wygląda dokładnie tak, jak wyobrażałam je sobie mając jakieś 27, 30 lat. Nie prawda, ze sa rzeczy, które moglabym robić w związku i wniczym on nie przeszkadza. Mój chłopak nie akceptuje moich podróży autostopem. Nie lubi jak gdzieś wychodze bez niego, najlepiej powinnam wrócić przed północą. Po prostu poznał mnie jako kogoś spokojnego i nie odpowiada mu do końca "prawdziwa ja". Ale powtarza, że mnie kocha i nie chce zostawić. Każe mi wybierać między mną a sobą. Nie jest tak łatwo mi odejśc, bo jakby nie było jest człowiekiem z którym mogłabym założyć rodzinę ALE NIE TERAZ. Wszystko nas łączy. Rodzina, przyjaciele, mieszkanie, wzajemna znajomość siebie i przyjaźń.

podnosze

Gość cycki se podnies

nie muszę na szczęście :/

Gość cycki se podnies
jeszcze nie wyrosly:D:D:D

Twój facet jest albo niesamowicie zakochany albo niesamowicie pipkowaty. Jak on może znosić Twoje cotygodniowe fochy i teksty o rozstaniu?! Weź zajmij się swoim życiem i nie niszcz biednego człowieka, okrutna wyrachowana babo.

Wy też chciałybyście się rozstac, jakby po pijaku całował się w Waszym mieszkaniu z Waszą przyjaciółką. Ale było minęło, wybaczone, zapomniane. Albo jakby ciągle zamęczał Was wkurwiającymi żarcikami, które śmieszą tylko jego i błagasz codziennie, żeby tego nie robił. Mnie to tak rozjuszało, że tylko moje dosyć tego! działało

Gość Holykris
Jest tak dobry super idealny a jak sie okazuje to tak naprawdę w cale tak nie jest ... Jak widzę to tak na prawdę nie pasujecie do Siebie dziewczyno skoro sama osoba ciebie drażni... To nie jest idealny związek . On pomógł ci wyjść z depresji a teraz kiedy już swoje zrobił to marzy Ci się inny brawo... Odejdź w swój świat i cie się życiem z takim który lubi to samo co ty!!!

jakby to było takie proste .... jak dla Was uczucia innych i własne marzenia to taka prosta sprawa to gratuluję podejścia do życia. Zawsze zazdrościłam innym prostoty myślenia.

Nie marzy mi się inny i to nie on wyciągnął mnie z depresji. Chodziłam na terapię, która wyciągnęła mnie z depresji. Z nim chyba i tak troche trudniej z tego wyszłam, bo dodatkowo zaczęłam pić. (w tamtym stanie wszystko mnie wkurzało, nikogo nie chciałam ogladac i piłam żeby być milsza i się tak nie denerwować, zresztą piłam wino jego dziadka, którym nmie sam częstował). Nie chcę innego faceta, to nie jest mój pierwszy chłopak w życiu i nie należę do osób, które skaczą z kwiatka na kwiatek