Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak_to_możliwe

jestem w ciąży

Polecane posty

Gość Jak_to_możliwe

Jestem w ciązy, mimo, ze brałam tabletki antykoncepcyjne !!!!!!!!!!!! Nie zapomniałam żadnej, brałam o stałej porze (wieczorem), nie miałam wymiotów, nie brałam antybiotyków. Jak to jest możliwe, do cholery ?????????????????????????????????????

Gość Jak_to_możliwe
no brawo ! widzę, że chyba jestem pierwszym na świecie przypadkiem ciąży przy prawidłowo łykanych tabletkach anty :( Super. Liczyłam, ze ktoś sie odezwie, że może zna taki przypadek ... Siedzę i nie jestem w stanie tego pojąć od wczoraj (wczoraj sie dowiedziałam). No nic - jak rozumiem - jestem jedna jedyna :(

Gość anetka8484
tez tak miałam,widocznie tabletki nie zadziałay tak jak powinny.niesety ja usnunęłam ciąze

Gość no gdzie tam w 13 tc
cóż żaden środek anty nie daje 100% pewności.

Gość Jak_to_możliwe
anetka, ale jak mogły tabletki "nie zadziałać" ???? ja tego nie rozumiem ......:( ja mam zamiar urodzić, ale szok mnie nie opuszcza, byłam pewna, że przy tabletkach jestem zabezpieczona, bo owulacja jest zahamowana .... Skąd więc ciąża ?

Gość kolezanka tez zaszla
przy tabletkach yasmin chyba ale w 9tyg poronila..

Gość Jak_to_możliwe
no ja właśnie byłam na Yasmin ....

Gość zaciekawionabardzo
a jak sie można zorientować, że sie jest w ciąży biorąc tabletki ?

Yasmin ma bardzo mala dawke hrmonow, nie dla kazdej kobiety sie nadaje. Istnieje opinia, ze duze badz otyle kobiety nie powinny ich brac, bo moga byc dla nich za slabe.

Gość Jak_to_możliwe
no ja akurat jeste osobą szczupłą. Yasmin brałam przez 2 miesiące bez robienia 7 dniowej przerwy.... po prostu jedno opakowanie i od razu drugie.... No i ...BACH :(

nie przydarzyła Ci sie ostra biegunka, nie brałas leków przeczyszczających, różnych specyfików typu herbatki odchudzające, ziołowych leków zawierających dziurawiec, nie byłas przeziębiona i nie brałaś dużych dawek paracetamolu?

Gość dsfsf
byc me tabletki ci prawidlowo cyklu nie utrzymaly i pojawila sie owulacja i jajeczko zostalo zaplodnione. Sie tak moze zdarzyc bez wzgledu na to jak bardzo sie staralas brac regularnie tabletki. Byc moze w ktoryms momencie bylas oslabiona, byc moze jakies leki na to wplynely, bywa.

Gość Jak_to_możliwe
No właśnie NIE, nic tych rzeczy. Zero biegunek, wymiotów, paracetamolu w ogóle nie używam, na ból głowy raczej ibuprom. Więc zachodzę w głowę jak można zajśc w ciążę nie mając owulacji ???? , bo tabletki ją zatrzymują przecież !!??

znam 1 taki przypadek. dziewczyne zaczely bolec plecy baaardzo mooocno. lek rodzinny dal ja na rtg i jakies inne badania resonans chyba i tomograf, badania nic zlego dot kregoslupa nie pokazalo, ale potem okazlo sie sie mloda jest w ciazy.. dziecko usuneli bo bylo mega napromieniowane.. w ciaze zaszla jak miala jelitowke kilka dni, tabsy sie nie wchlonely i zaszla...

z drugiej strony ja bralam 4 lata, zdazalo sie ze opuszczalam tabsy, kilka w opakowaniu... albo bralam w zlych godzinach.. i NIC :) widocznie tak mialo byc, uszy do gory, jakos to bedzie :)

Gość Jak_to_możliwe
nie musisz od razu być nieuprzejma ! Mam 30 lat - to raz. Do tej pory słyszałam (wiedziałam), że tabletki nie dają skutecznej antykoncepcji w 100% wtedy gdy są źle zażywane - to dwa. Skoro zażywałam je w sposób idealny (powtórzę : bez wymiotów, biegunek, bez pominięcia tabletki, bez przeziębień, antybiiotyków itd..) to chyba mam sie prawo lekko zdziwić ciążą ? Nie sądzi koleżanka ??????? Próbowałam po prostu ustalić, wpisując sie na forum, jak to się dzieje, że prawidłowo przyjmowane tabletki nie zatrzymują owulacji, choć takie jest ich zadanie.

z drugiej strony ja bralam 4 lata, zdazalo sie ze opuszczalam tabsy, kilka w opakowaniu... albo bralam w zlych godzinach.. i NIC :) widocznie tak mialo byc, uszy do gory, jakos to bedzie :)

Gość Jak_to_możliwe
to było oczywiście do żony-swojego-męża :)

" nie musisz od razu być nieuprzejma ! Mam 30 lat - to raz. gdzie ja ci bylam niby nieuprzejma co ? "Do tej pory słyszałam (wiedziałam), że tabletki nie dają skutecznej antykoncepcji w 100% wtedy gdy są źle zażywane - to dwa." 100% skuteczna antykoncepcja to brak seksu eh jako 30 latka takie pierdoly piszesz eh

za to twoje jęczenie że ci nikt nie odp: " Jak_to_możliwe no brawo ! widzę, że chyba jestem pierwszym na świecie przypadkiem ciąży przy prawidłowo łykanych tabletkach anty Super. Liczyłam, ze ktoś sie odezwie, że może zna taki przypadek ... Siedzę i nie jestem w stanie tego pojąć od wczoraj (wczoraj sie dowiedziałam). No nic - jak rozumiem - jestem jedna jedyna " jejciu za to ty jestes bardzooo uprzejma hahaha

no cóż skoro szczerze piszesz że nic z tych rzeczy które wymieniłam również nie miało miało miejsca - to fakt, zadziwiające jest że zaszłaś w ciążę, widać jesteś tą 1 na 1000 która sprawia, że wskaźnik pearla dla tabletek to 99%

sory - że skutecznosć tabletek to 99%, wskaźnik pearla to 1 - czyli przy prawidłowym stosowaniu 1 na 100 kobiet zachodzi w ciążę przekichane być tą 1 na ileśtam... naprawdę niefart

Gość Jak_to_możliwe
do żony czyjegoś tam męża : słuchaj - taka mądralińska i wszystko wiedząca jesteś to prosze : stawiam Ci proste pytanie - odpowiedz mi, bo jakaś niedouczona jestem : wyjaśnij mi (i przy okazji innym forumowiczkom) mechanizm niezadziałania tabletek ? Krótko mówiąc podaj mi przyczyne nie zablokowania owulacji. Słucham ? napoewno dostane od ciebie bardzo fachowa i wyczerpująca odpowiedź. ?

Gość na sto procent
To mozna byc tylko pewnym śmierci a i tego nie wiadomo kiedy.. Nie ma pewnego zabezpieczenia. Proste. Zapisz wytatuuj nie wiem.. Przestań wierzyc w bajki i czytaj ulotki leków to na drugi raz przynajmniej unikniesz zaskoczenia.

Jak_to_możliwe - > a to że jestes niedouczona i głupia widać nie tylko po tym co piszesz ale i po tym jak piszesz... haha rozbawiłas mnie... pewnie ojca dziecka nie znasz ? bo zapomnialas o imie nawet zapytac ? przeciez 100proc anty mialas :D hahah

Gość Jak_to_możliwe
do żony : jakoś mi na pytanie nie odpowiadasz ? cóż to ? odpowiedzi nie znasz ? ciebie chyba dawno nikt nie puknął (a może nigdy) ja się córciu pukam z własnym mężem, a zabiezpieczałam sie, bo nie chcieliśmy drugiego dziecka. A Ty, zamiast wypisywac głupoty na forum - znajdź sobie kogoś do pukania. Najlepiej na stałe. Wtedy Ci się hormony uspokoją. To tyle dla tej chamowatej panienki. A pozostałym dziewczynoim serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Cóz stało się i będziemy mieć drugą dzidzię. Nieplanowaną :) pozdrawiam wszystkie dziewczyny (oprócz tej wariatki rzecz jasna)

"ciebie chyba dawno nikt nie puknął (a może nigdy)" HAHAHAHA "pukanie" kobieta po 30 :D dobre slownictwo... i kto tu jest ...a niewazne.. rozbawiłas mnie niezle hahah