Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcinho

czasy sie zmienily i ona zarabia więcej

Polecane posty

Gość marcinho

Witam, jestem nauczycielem mam 28 lat i mgr i od ponad roku jestem z pewna dziewczyna która jest o 3 lata młodsza z tytułem lic. Pojawił sie pewien problem, taki ze wczsniej ja wiecej zarabialem tzn (mialem 1,5 etatu w szkole i 2500) a ona 1600 zł. Niestety teraz ona znalazla pracę lepsza jest fizjoterapeutka i lacznie ze swoimi klientami zarabia 3300 podczas gdy ja bede mial teraz 1 etat tj. 1600 zł. Zauwazylem, ze zaczeła mnie traktowac z góry, jest jej wszystko obojętne... Co mam robić?

No nauczycielem polskiego, to Ty raczej nie jesteś ;p A to, co odbierasz jako obojętność, to może być np. zwykłe zmęczenie (bo pewnie oprócz lepszej kasy, ma też więcej roboty). Pogadaj z nią. A może pomysl czy nei rzucić pracy i zająć się domem? Może wtedy będzie zadowolona ;)

Gość marcinho
Owszem j. polskiego nie uczę, pisałem szybko wiec nie przywiązałem uwagi do stylistyki. To prawda ma wiecej pracy bo pracuje 4 dni w tyg po 8h plus ma ma 2 klientów dziennie... a ja aktualnie mam wakacje, ale zarabiam jeszcze po starej stawce... Niestety od września bedzie mniej i widze, że ona jest tym zniesmaczona...

ja zarabiam ponad dwa razy wiecej niż moj maż i nigdy nie bylo z tym zadnych problemow... wg mnie to nie ona cie traktuje inaczej a twoja meska duma zostala obrazona - i to myslenie ze facet glowa rodziny powinien zarabiac na rodzine ... wiecej niz zona... a to bzdura ps. pozatym u nas na pedagogice mowili ze jak sie chce pracowac jako nauczyciel ( ja nie pracuje w tym zawodzie) to trzeba znalesc dobrze zarabiajacego faceta bo w edukacji nie zarabia sie duzo .. wiec tym masz zone :)

Gość fgbkrdklbndnn
jesli jest rzeczywiscie zniesmaczona, to powiedz jej po prostu ze jest beznadziejnym pustakiem, ktory leci na kase. Ale moze ona po prostu sie martwi i jest zniesmaczona tym ze sytuacja nauczycieli jest trudna, a nie toba? A jesli chodzi o zarobki to moze moglbys jakos dorobic? wieszosc nauczycieli ma mozliwosc udzielania korepetycji. Ja prawie druga pensje zarabiam prowadzac kolko z angielskiego i udzielajac korepetycji

Gość belerofront
4 dni w tygodniu po 8 h to faktycznie zapierdol :D, spytaj najpierw ją czy dla to ma znaczenie zamiast zawracac dupę na kafe

Gość marcinho
Jeszcze nie żona. Niestety uczę przedmiotu w którym nie udziela sie korepetycji, ewentualnie sporadycznie. A sytuacja faktycznie robi się trudniejsza, poniewaz idzie niz demograficzny... Zastanawiam się nad zmianą zawodu. Zależy mi na niej i chciałbym żeby było dobrze.

"Zauwazylem, ze zaczeła mnie traktowac z góry, jest jej wszystko obojętne... Co mam robić??" Mozesz: przestać jej wchodzić w drogę schować do kieszeni zawiedzione męskie ambicje znaleźć dziewczynę, która zarabia 1600 zacząć zarabiać 3300 przestać robić z igły widły lub pogadać ze swoją kobieta i wybadać o co chodzi całkiem spory wybór, i to stworzony w dwie minuty dla obcego człowieka, więc sam w swoim własnym interesie pewnie będziesz miał kilka razy więcej pomysłów ;-)

Gość a ja wiem co zrób
rzuć robotę i pal dużo marihuany...może Ci miną rozterki biedulko!...ewentualnie podbieraj jej kasę z portfela

możliwe,ze autor jest nauczycielem wychowania fizycznego, myślę, ze tylko nieliczni zapisują sie z tego przedmiotu na dodatkowe lekcje, kiedy chcą poprawić swoją czwórkową ocenę :)

Gość marcinho
zawsze szczery - a czy potrzebowałes kiedys korepetycji z historii? Co do mojego wątku... wcześniej było inaczej, bardziej się angażowala w związek. Niestety teraz jest inaczej, mi to nie przeszkadza, że więcej zarabia ale jej widocznie tak. Nawet zaproponowałem, zeby nad morze wyjechac na weekend to ona jakoś taka niechętna.

Gość a ja wiem co zrób
odejdź z parafii nauczycielu

Gość na chhwileczkę :)
ha! ona przez rok bycia z Tobą rozwinęła się,zarabia więcej a TY bidoku stoisz w msc tak po kafeteryjnemu się wyrażę ''skocz'';)albo szukaj lepszej pracy

Gość a ja wiem co zrób
a tak serio to tez bym się wkurzał a jak ona by robiła dodatkowo problemy to czułbym się jeszcze gorzej i rzucił w pizdu szmatę...powinna nie dawać ci nic odczuć materialistka zasrana:) pozdo!

a czy potrzebowałes kiedys korepetycji z historii? myślę, że śmiało możesz dawać dojrzalszym uczennicom korepetycje z obyczajów francuskich panujących za czasów ludwika 14:)

taaa zasrana pizda...tak najłatwiej Facet bez ambicji i planów na życie jest gorszy od ......prawiczka po 30-tce:)

Gość marcinho
Zalezy mi na niej, chciałbym zeby powróciły tamte czasy. Bede musiał faktycznie rozgladnac sie za pracą po szkole. Mam nadzieje ze nie bedzie gadała, ze cały dzien jestem w pracy i nie mam czasu dla niej...

a w prywatnej szkole nie możesz uczyć?tam sie zarabia dobrze .

Gość marcinho
na chwileczkę---> mam ambicje, ale akurat teraz wyszła taka sytuacja i nie jest łatwo...

zawsze coś nam przeszkadza w dojściu do celu,ale to nie znaczy by twić w pracy za 1600. ogarnij się i zacznij być facetem pa!