Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ixiiiii

jak liczyc tygodnie ciazy

Polecane posty

Gość ixiiiii

spotkałam sie z roznym przeliczaniem tygodni w ciazy jak licza to wasi lekarz czy bedac np w 36 tc + 3 dni = mozna liczyc jako 37 ?

Gość fhjk
no pewnie, przecież jak ciąża miała 3 dni, to byłaś w pierwszym tygodniu.

tylko że lekarze, przynajmniej ci których ja na swej drodze spotkałam, liczą skończone tygodnie. więc 36 i 3 dni to dla nich 36 tydzień.

Gość heh dopiero na kafe sie
ludzieeeee jak masz 36tc5g znaczy, że juz jesteś w 37-mym tygodniu tak jak rok 1946 to wiek XX a nie XIX

owszem jesteś w 37 tygodniu ciąży ale lekarze liczą jedynie skończone tygodnie. dla nich 36tyd6dzień to skończony 36 tydzień a nie 37. byłam u ginekologa w 6tyg5dniu i w karcie ciąży mam wpisany 6 tydzień, a nie 7 choć do 7 brakowało 2 dni. w pierwszej ciąży też do samego końca liczyli skończone tygodnie.

Gość nie prawda..........
ja urodzilam w 36 tyg i 3 dni. dziecko urodzone przed 37 tygodniem jest traktowane jako wczesniak i tak wlasnie moje dziecko bylo traktowane. tak lekaze licza.

Gość Gosiaczkowo
ja też zawsze miałam wpisane pełne tygodnie. Urodziłam w 38t5d i na wypisie mam 38tc. Tak samo wizyty w ciąży, skończone tygodnie

Gość Jang Mamuśka
Dokładnie tak, dla lekarzy liczą sie skończone tygodnie. Ja byłam w szpitalu w 36 tygodniu i 5 dniu i powiedzieli ze dla nich to 36 tydzień i bez dyskusji :-))

Gość ja chetnie kupie ale skad
no tak, urodzone w 36t3d jest urodzone przed skonczeniem 37, ale ten 37 juz trwa. boze i takie durne baby maja dzieci

Jak byłam u lekarza w 6tc i 4 dniu to wpisał mi w karce 6tc, i tak jest za każdym razem. Wpisują skończone tygodnie.

Gość kryska 9td
Dziewczyny mam pytanie czy jesli licze ze jestem teraz w 9td i 7dni to ta siodemka oznacza ze juz powinna mowic ze jestem w 10 tygodniu czy dopiero 9td i 8 dni oznacza 10 td? moze troche to zawile opisalam wiec wytlumacze bardziej obrazowo, liczymy td tak: 9td i 1dzien 9td i2 dni 9td i3 dni 9td i 4 dni 9td i 5 dni 9td i 6 dni ... i teraz czy istnieje 9td i 7 dzien czy ten siodmy juz nie mowimy tylko liczymy juz jako 10td i 0 dni?

Gość gość
boże ile ja sie przez to złe liczenie strachu najadłam. wydawało mi się ze skoro trwa 6 tydzień to jestem w 6 a tu się okazało że dla lekarzy jestem w 5 tyg i 4 dniu.