Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydze sie publicznie

Problem z robieniem kupy w ciąży...

Polecane posty

Dopiero jestem w 9tc a już mam problem z robieniem kupy. Zrezygnowałam kawy, którą piłam raz dziennie i po której szłam zaraz na kibelek. A teraz kurcze... znacie coś dobrego na przeczyszczenie w ciąży?

Gość adinnaaaa
przeciez jak wypijesz jedna kawe dziennie nic sie nie stanie. ja tez zawsze po kawie ide na posiedzenie, jak by ktos mi ja zabral to przez tydzien chyba nic by nie poszlo

Chodzi o to, że mnie odrzuca kawa i nie wypije bo zaraz idę wymiotować...

Gość adinnaaaa
no to pij duzo kerfirow, jogurtow naturalnych, jedz owoce. to na pewno pomoze

kiwi - 3 dziennie i problem znika do tego 1 jogurt naturalny, choćby mały :) możesz też spróbować siemię lniane, może zadziała, choc u mnie nic nie daje, poza większymi mdłościami :P suszone sliwki do pogryzania.

Gość heh dopiero na kafe sie
suszone sliwki

oj tam oj tam. Nic nie pomaga, ja tam cierpialam ze nie wiem a probowalam wszelkich sposobów. No chociaz teraz to pelno mlodych warzyw i owocow to moze cos sie ruszy. W kazdym razie mi przeszlo dopiero w bardzo zaawansowanej ciazy

Rezygnuj z kawy, mocnej herbaty, czekolady... Pij dużo wody niegazowanej i dużo owoców i warzyw (gotowanych na parze np.) Zwiększysz błonnik, zwiększysz ilość płynów i powinno być po problemie :)

Gość gość
Mam dosc głupie pytanie.. Jestem w 6 tygodniu to moje pierwsze dziecko zawsze gdy siadam na kibelku i probuje zrobic kupe moj moż wysyla mi wiadomosc " nie przyj" nie wiem jak to sie dzieje ale czy sa jakies przeciwwskazania ze moge stracic dziecko wlasnie przy napinaniu sie .?

Gość gość
Nie, no.cos ty. Dzięcko nie jest w kanale rodnym tylko wysoko w brzuchu, szyjka macicy dluga i zamknięta. Jedyne co od zaparc ci się może zrobić to hemoroidy, a to paskudztwo uciążliwe jest.