Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AANNN

Konsekwencje niewyrejestrowania się z Urzędu Pracy?

Polecane posty

Gość AANNN

Jakie są konsekwencje niewyrejestrowania się z Urzędu Pracy w przypadku podjęcia zatrudnienia? Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi w internecie... Jestem zarejestrowana w UP już bardzo długo a jakiś czas temu podjęłam pracę dorywczą na umowę zlecenie na miesiąc... W jaki sposób mogą do tego dojść? Przez Urząd Skarbowy?

Gość jeżeli nie
odprowadzali składek to raczej nie wpadniesz

Gość fdffgggghghgh
nie idź na spotkanie a sami cie wyrzucą po miesiacu ;) nie mozna miec jednoczesnie umowy zlecenia i byc w PUPie, mozesz miec potem spore problemy, lepiej idź się wyrejestruj wczesniej

właśnie sami Cie wykreślą, ponieważ jak tam się udasz i powiesz co zrobisz zamieszanie ponieważ PUP bedzie musiał wycofywać składkę zdrowotną którą za Ciebie wpłacił

Gość AANNN
Nie miałam płaconej składki ubezpieczeniowej z tytułu tej umowy

Gość AANNN
W zusie jestem ,,czysta" ale gorzej chyba z Urzędem Skarbowym, bo od każdego dochodu jest podatek odprowadzany do US... W przyszłym roku pewnie dostane rozliczenie z tej pracy za ten miesiąc i będę się musiała normalnie rozliczyć... Może być chyba coś nie tak skoro w jednym miesiącu z jednej strony mam podatek od dochodu a z drugiej mam płacony zus przez UP jako bezrobotna... A może tylko szukam dziury w całym...

Gość ja byłam zarejestrowana w
PUP i miałam umowę, chyba o dzieło, ale nie jestem pewna czy czegoś nie pomyliłam. W każdym razie umowa była, z US rozliczyłam się i PUP o niczym nie wie.

Gość AANNN
Osoba która zostanie zatrudniona na pewno ma obowiązek się wyrejestrować. Pracodawca nie ma nic do tego. Znaczy się powinien przypilnować żebyś się wyrejestrowała bo inaczej on też może mieć problem. Tak mi powiedziała pani w Urzędzie jak spytałam czy muszę się wyrejestrować jak podejmę pracę na miesiąc...

Gość amalletta
szukasz dziury w całym, UP nie płaci ci zusu, co najwyżej składkę zdrowotną...