Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalinka111111111111111111

przesadzam czy zmienić lekarza?

Polecane posty

Witam :) Jestem świeżo upieczoną mamą, w ciąży chodziłam do ginekologa faceta i właśnie...... nie wiem co robić, pomóżcie mi spojrzeć na to trzeźwym okiem bo chyba przesadzam? Więc tak ginekolog- facet po 40 miły, uprzejmy, kulturalny, przyjmuje prywatnie na każdą wizytę chodziliśmy z mężem, ale nie daje mi spokoju nie które zachowanie lekarza lub wypowiedzi, mianowicie kiedy badał ciśnienie i zakładał aparat raz czy dwa zdarzyło się że po założeniu tej opaski na rękę "zjechał" swoją ręką po mojej aż do palców, może to głupie ale poczułam się dziwnie???? następna sytuacja, kiedy siedziałam na fotelu (zawsze miałam tunikę dla komfortu :P ) rozmawiając ze mną stojąc na przeciwko wzrok nie raz schodził mu na dół (wiecie gdzie :P ). Po porodzie na kontroli po 2 miesiącach kiedy poszłam sama był troszkę inny niż zwykle nie wiem może po prostu miał dobry humor??? Na koniec wręczając mi jakieś ulotki na temat karmienia piersią, i jak wrócić do formy po porodzie powiedział że ja i tak nie muszę już nic robić bo wyglądam dobrze jak na 2 miesiące po porodzie i że jestem szczupła i w ogóle nie wyglądam jakbym nie dawno rodziła, troszkę mnie to speszyło dodam że z natury jestem nie śmiał :P Dziewczyny czy ja przesadzam?????? Dodam że samo badanie w ciąży jak i po wydaje mi się ok, nic nie kombinował :P Piersi badal ale chyba robi to każdy gin?

Gość no ja kiedyś
moim zdaniem jesteś przewrażliwiona i wyolbrzymiasz nic nie znaczące gesty i przypadkowe spojrzenia, Kiedyś tu był temat dot. zachowań ginekologów i tam to dopiero się działo. Teksty były bezpośrednie a zachowania wręcz chamskie.

Gość hjhiujbjk
może troszkę dziwne???

no ja kiedyś to mnie troszkę uspokoiłaś może przesadzam faktycznie :)

Gość kaftanik lub body plus
przesadzasz:D mój lekarz zawsze wszystkie pacjentki łapał za rękę, powiedział mi na ostatniej wizycie ze mam ładny brzuszek bez rozstępów, zawsze na usg już jak nie robił tylko coś tam opowiadał to ttrzymał rękę albo na brzuchu albo na mojej ręce

i co Ty na to????? ja bym się wkurzyła!!! no nie mój aż tak nie robił, wycierał mi tylko brzuch po usg :P a aaa no i podawał rękę żebym wstała z łóżka po usg

o tak rękę też podawał żeby się przytrzymać, nic, to fajny miły facet, pod 50, zawsze elegancki pod krawatem , ma fajna żonke, jest po prostu miły dla pacjentek, sympatyczny, serdeczny, widać lekarz z powołani, z resztą ja też na wizytę chodziłam z mężem i śmiał się tylko ze mu lekarz synka głaszcze:D

my też mamy synka :) chcieliśmy córę i jak lekarz robił usg pytaliśmy o płeć i mówi że chłopak a ja z żalem że miała być dziewczynka i on na to odpowiedział, że nie trzeba było tak ostro???? spojrzeliśmy z mężem na siebie i nic

no to już nie miły tekst :-o mój lekarz na usg powiedział do męża : żonie wypisuję żelazo a panu recepte na resoraki:)

Gość a masz bułeczke czy motylka
?

a jak rozumieć taki tekst? pokazuje na monitorze buźkę synka i ja się śmieję do męża oooooo jaki ładny nasz synek a on no ładny to pani a brzydki to nie??????

może jest gburem z natury, albo może go wcześniej pacjentka wkurzyła, jeśli ci nie odpowiada to go zmień, przecież to nie jest jakaś decyzja która zaważy na całym twoim życiu :)

Gość takie plamienia
jezu to zmień lekarza jak ci nie pasuje a nie marudź bez sensu.

bez przesady!!!! moj ginekolog tez zartowal. do niego przychodza super laski.

Gość kama 22
U ginekologa i tak nie czujemy się komfortowo a ponieważ odbierasz go w ten sposób , to zmień lekarza, nie ma sensu mieć dodatkowe negatywne odczucia.

Gość karolinakjkiko3jeoi3
a cvo to buleczkaq czy motylek? buleczka rozumiem cipaa ale motylek na fiutka pierwsze slysze

Gość lvclsknfloaewfio
ginekolog pewnie chciał rozładować sytuację może zobaczył że jesteś zdenerwowana?

Gość fajna mama
A ja jakos nie lubie facetow ginekologow nie ma to jak kobieta... (odpowiednia). Ja mam swoja mila pania ktora znaja wszyscy z okolicznych miasteczek.

Gość tu akurat nie ma zasady
czy lepsza kobieta czy facet. Ja, z racji częstych przeprowadzek, miałam już kilku ginów. Jakoś wolę facetów. Inna sprawa, że mój ma pielęgniarkę w gabinecie, to nic głupiego nie zrobi;]

Gość aachuniaaa
Zmien.Takiiego zachowania nie mozna akceptowac, nie wolno godzic sie na glupie komentarze.Lekarz powinien zawsze zachowywac sie profesjonalnie.

Gość ej ty aachuniaaa
przecież w innym temacie napisałas, że nie chodzisz do ginekologa to po co się wpier**** w temat, który ciebie nie dotyczy???

Witam! Otoczka obyczajowa wykonywania zawodu ginekologa przez męzczyzn to jede z mich wirtualnych "koników" Załozylem m.in. watek "Ile moze ginekolog idlaczego" http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3711319&start=0 o ktorym wspomniala jedna z przedmówczyń na ktorym bylo sporo o naduzyciach lekarzy tej specjalności. W opisie autorki naduzyć jednak nie widzę. Ale po kolei: 1. Zsuniecie reki przy mierzeniu cisnienia mialo na celu sprawdzeie czy przedramie spoczywa swobodnie. Ostatnio lekarz mierzyl mi cisnenie i tez tak zrobil a na geja nie wyglądał :D 2. Spuszczenie wzroku - odruch zawodoqwy ale także po prostu męski. Tak już jest ze te rejony kobiecego ciala przyciągaja męski wzrok. Gin który robi to na codzień może być w pewny sensie uzalezniony i nie potrafi nie zerknąć co jakiś czas gdy pacjentka lezy przed nim rozkraczona. Może to dla Ciebie być pewien dyskomfort ale decydując sie na uslugi gin-faceta musisz to wliczyć koszta ;) 3. Ocena Twojego ciala po poriodzie - po prostu podzielił się swoim doświadczeniem i opinią. Ciała niektórych kobiet po porodzie zmienija sie czasem radykalnie, czasem mniej a czasem wcale lub prawie wcale. Po pprostu powieedzial że nalezysz do tej ostatniej grupy. Jeśłi jednak masz watpliwości co do zachowania lekarza to warto byś nadal korzystała z jego uslug w obecności męża. Zgodnie z karta praw pacjenta masz do tego prawo i bedziesz sie czula pewniej. Pozdrawiam!

Witam! Otoczka obyczajowa wykonywania zawodu ginekologa przez męzczyzn to jede z mich wirtualnych "koników" Załozylem m.in. watek "Ile moze ginekolog idlaczego" http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3711319&start=0 o ktorym wspomniala jedna z przedmówczyń na ktorym bylo sporo o naduzyciach lekarzy tej specjalności. W opisie autorki naduzyć jednak nie widzę. Ale po kolei: 1. Zsuniecie reki przy mierzeniu cisnienia mialo na celu sprawdzeie czy przedramie spoczywa swobodnie. Ostatnio lekarz mierzyl mi cisnenie i tez tak zrobil a na geja nie wyglądał :D 2. Spuszczenie wzroku - odruch zawodoqwy ale także po prostu męski. Tak już jest ze te rejony kobiecego ciala przyciągaja męski wzrok. Gin który robi to na codzień może być w pewny sensie uzalezniony i nie potrafi nie zerknąć co jakiś czas gdy pacjentka lezy przed nim rozkraczona. Może to dla Ciebie być pewien dyskomfort ale decydując sie na uslugi gin-faceta musisz to wliczyć koszta ;) 3. Ocena Twojego ciala po poriodzie - po prostu podzielił się swoim doświadczeniem i opinią. Ciała niektórych kobiet po porodzie zmienija sie czasem radykalnie, czasem mniej a czasem wcale lub prawie wcale. Po pprostu powieedzial że nalezysz do tej ostatniej grupy. Jeśłi jednak masz watpliwości co do zachowania lekarza to warto byś nadal korzystała z jego uslug w obecności męża. Zgodnie z karta praw pacjenta masz do tego prawo i bedziesz sie czula pewniej. Pozdrawiam!

Gość A MÓJ GIN
powiedział mi, ze mam seksowną bieliznę jak sprawdzał mi bliznę po cc :P co to znaczy??

Gość jupppppp
hop hop

Gość kunia2000
Ja bym zmienila.

Gość kunia2000
Lekarz to lekarz a nie kolega z biura.

Gość hrfhgrfhrt
a lepiej by Ci bylo jakby powiedzial ze jestes grubym swiniakiem??? nie wiem z czego robisz problemy

Gość gsfksrfhkskrj
A czy lekarz w ogole musi komentowac wyglad pacjentki? Moj lekarz po ciazy ani w czasie ciazy nie mowil mi ani ze jestem grubym swiniakiem, ani ze nie potrzeba mi gimnastyki. Bo ja nie po to do niego ide, zeby sie dowiedziec, jak on sie zapatruje na moja figure. Jakbym byla wychudzona albo megaotyla, tak ze jest to niebezpieczne dla zdrowia, to co innego, ale jak sie miesci w normie, to lekarz nie ma tam nic komentowac. To jest takie przekonanie polskich lekarzy - ze moga sobie pozwalac na komentarze w kazdej dziedzinie, a pacjentka grzecznie poslucha i jeszcze sie przejmie.