Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 siegnelamdna

nie wiem co robic moje zycie to porazka

Polecane posty

Go艣膰 ddffdfgfgggh
hm... to ty jestes t膮 osoba co ciagle zaklada te tematy o tych ciesniach nadgarsta :P

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 siegnelamdna
mylisz sie o ciesni zakladam ale na specjalistycznych forach w dziale ortopedia :-) ale sporo kobiet na to cierpi wiec na pewno i tu pojawiaja sie takie tematy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u la la la ......
no juz nie scieminiaj, wiemy ze to Ty :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siegnelamdna
A MYSL SOBIE CO CHCESZ nie bede sie tu na sile tlumaczyc ze to nie ja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale mam podobnie... jak Ty
tak zapytam z ciekawo艣ci... na co liczy艂a艣, zak艂adaj膮c ten temat? 偶e kto艣 pomo偶e,doradzi? wygada膰 si臋? czy jeszcze co艣 innego? Razem mo偶emy si臋 m臋czy膰, do艂owa膰, ale to chyba nic nie pomo偶e... ja ju偶 jestem kompletnie na dnie i nie wierz臋, 偶e co艣 b臋dzie lepiej :( Leczy艂a艣 si臋 kiedy艣 na depresj臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siegnelamdna
nie bo nie mam jeszcze na szczescie depresji ale jak tak dalej pojdzie to kto wie. zalozylam temat bo -chcialam sie wyzalic -uslyszec historie kogos kto byl w rownie beznadziejnej sytuacji i udalo mu sie z niej wyjsc -uslyszec jakies rady od osob ktorym sie udalo

Udost臋pnij ten post

p贸ki co jedyn膮 konkretn膮 rad膮 jest wyjazd za granic臋, u mnie to nie wchodzi w gr臋 ca艂kowicie z chyba wszystkich mo偶liwych powod贸w, Ty raczej te偶 widz臋 nie bardzo. a co robisz na codzie艅? masz du偶o zaj臋膰 czy jakie艣 pasje? u mnie nawet z tym krucho, bo na kr贸tsz膮 met臋 nadmiar czasu i brak konkretnego celu jest dobry, ale na d艂u偶sz膮 to ju偶 cz艂owiek robi si臋 psychicznym wrakiem i nawet na hobby nie ma si臋 si艂y... zreszt膮 i tak do wszystkiego niemal jest potrzebne albo zdrowie albo kasa, albo i to i to...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siegnelamdna
wiesz jak nie ma kasy to ciezko robic to co sie chce np podrozowac (i nie mam tu na mysli jakis wojazy zagrancznych bo mnie nawet nie stac na wyjazd nad polskie morze). ucze sie jezyka a raczej probuje bo ciezko mi idzie jakos sie nie moge skupic nad tym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siegnelamdna
i masz racje ze jak czlowiek pracuje zawodowo ma mase zajec i idzie na urlop to moze go sensownie wykorzystac a jak ma za duzo tego woolnego czasu (z przymusu) to nie potrafi go spozytkowac sensownie z roznych powodow- popada w apatie, nie ma na to finansow itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I co teraz ?
Moje 偶ycie to beznadzieja , bez mo偶liwo艣ci na lepsze jutro , ale trzeba 偶y膰 Tak wci膮偶 mi powtarzaj膮 ta ;/

Udost臋pnij ten post

trzeba 偶y膰? ale jak? co zrobic? pusty frazes powtarzany przez innych, kt贸ry nikomu w niczym nie pomo偶e, bo co to znaczy? niech kto艣 powie, co to znaczy i co niby mamy zrobi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I co teraz ?
pusty frazes owszem , ale liczy si臋 dobre s艂owo he Tak my艣l膮

Udost臋pnij ten post

to na "trzeba 偶y膰" mo偶na chyba tylko odpowiedzie膰 "przecie偶 si臋 nie zabi艂am"...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ahahahc
Autorko, po jakich studiach jeste艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ritta5
Studia studiami, a ja twierdze, 偶e najlepsze s膮 szkolenia i kursy. Jak dla mnie daj膮 o wiele wi臋cej. Ja chodzi艂am na szkolenie z zarz膮dzania w http://www.homocreatore.pl/, przez d艂ugi czas nie mog艂am znale藕c pracy na taki stanowisko o kt贸rym marzy艂am, a po uko艅czonym kursie, posad臋 zdoby艂am bardzo szybko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 7775a
dsdsdsds

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeste艣 zdrowa?Tak?To ciesz si臋.Twoje 偶ycie nie jest pora偶k膮.Dok艂adnie w 24 roku 偶ycia wyl膮dowa艂am w szpitalu z gor膮czka 41 stopni.Lekarze cudem j膮 zbili.M贸j organizm zacz膮艂 dzia艂anie.Gdy prze偶y艂am pierwsze 72 godziny wiadomo by艂o,偶e jako艣 z tego wyjd臋.Mojego faceta nie by艂o przy mnie ;( By艂 m贸j przyjaciel,kt贸ry si臋 we mnie zakocha艂 ,a ja w nim.Gdy wysz艂am ze szpitala wzi臋li艣my 艣lub .Wkr贸tce na 艣wiat przysz艂a nasza c贸reczka Tosia鉂わ笍 Po 5 latach znowu zasz艂am w ci膮偶臋 .Urodzi艂 si臋 nam synek,kt贸ry niestety zmar艂 czego nigdy sobie nie wybacz臋.Tydzie艅 po pogrzebie synka mia艂am wypadek 1,5 roku by艂am w 艣pi膮czce.Lekarze nie dawali mi szans ,偶e prze偶yj臋.Przesz艂am 5 operacji.Wysz艂am ze szpitala w wieku rocznikowo 32 lat. Pami臋膰 mia艂am wyczyszczon膮 ca艂kowicie.,Nie poznawa艂am rodziny. Po miesi膮cu nagle wszystko wr贸ci艂o mi do pami臋ci.Obecnie jestem w ci膮偶y.Powiem ci jedno nie warto si臋 poddawa膰 ,bo warto walczy膰.Ja jestem przyk艂adem,偶e wygra艂am ju偶 2 walki o swoje 偶ycie. We藕 byka za rogi ;)Prowad藕 swoje 偶ycie ;)Nie zbaczaj z drogi ku szcz臋艣ciu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo podobna historia do mojej, nawet studium rachunkowo艣ci si臋 zgadza :). I problemy ze zdobyciem do艣wiadczenia. Moim zdaniem (a do艣wiadczenie mam bardzo skromne jeszcze) masz kilka dr贸g: po pierwsze bieg艂a znajomo艣膰 j臋zyk贸w obcych, bo to cz臋sto wymaganie wa偶niejsze ni偶 dyplom studi贸w ekonomicznych, wiele firm woli przyuczy膰 do rachunkowo艣ci kogo艣 z bieg艂ym np. w艂oskim. Trudno poradzi膰 co艣 konkretnego, skoro nie znam Twojej sytuacji, ale mo偶e wyjed藕 do pracy fizycznej np. do Francji czy Holandii lub do kraj贸w skandynawskich, naucz si臋 tamtejszego j臋zyka przy okazji i my艣l臋, 偶e mia艂aby艣 szans臋 na niez艂膮 prac臋 w Polsce w rachunkowo艣ci (oczywi艣cie je艣li przez ten czas nie zapomnisz czego si臋 nauczy艂a艣). Innym rozwi膮zaniem jest w艂asne mikroprzedsi臋biorstwo, ale to wymaga nak艂ad贸w i jest zawsze obj臋te ryzykiem straty. Je艣li by Ci臋 to interesowalo to dobrze, 偶eby艣 popracowa艂a np. rok w ma艂ych firmach (ma艂e sklepy, kawiarnie itp.), jako ekspedientka czy kelnerka, 偶eby poobserwowa膰 dzia艂anie takiej firmy. Dobrym po艂膮czeniem jest rachunkowo艣膰 z wiedz膮 informatyczn膮, ale to jednak nie tak 艂atwe do nadrobienia w kr贸tkim czasie. A je艣li faktycznie chcesz jak najszybciej za艂apa膰 si臋 do biura rachunkowego, to radz臋 szuka膰 w ma艂ych miejscowo艣ciach, (tam cz臋sto dyplom technika jest wystarczaj膮cy, bo firmy maj膮 mniejszy wyb贸r ch臋tnych po studiach). Nie wiem, co sko艅czy艂a艣, ale je艣li jest to kierunek nauczycielski i masz do艣wiadczenie w szkolnictwie, to jest szansa na przekwalifikowanie si臋 na nauczanie przedmiot贸w ekonomicznych w technikach i liceach profilowanych. Masz sporo mo偶liwo艣ci i nie martw si臋, pami臋taj, 偶e nikt nie urodzi艂 si臋 z do艣wiadczeniem w cv.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hellllo ale refleks zobaczcie w kt贸rym roku autorka mia艂a problem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak sobie czytam i czytam i tez si臋 wy偶al臋 mo偶e mi si臋 lepiej zrobi. Mam 28 lat skonczylam studia oczywi艣cie nie pracuje w tym kierunku co mnie niezmiernie smuci poniewa偶 zawsze chcia艂am pracowa膰 zgodnie z kwalifikacjami skonczylam zdrowie publiczne w warszawie. Z racji ze w tym zawodzie gdziekolwiek si臋 dosta膰 graniczy z cudem bo sto艂ki s膮 pozajmowane postanowi艂am dalej si臋 kszta艂ci膰 r贸wnie偶 w kierunku medycznym jako asystentka stomatologiczna mo偶e w tym mi wyjdzie. Ale nie to jest najgorsze nie mam szcz臋艣cia do pracy zawsze trafiam na mendy nie wiem mo偶e po prostu taki m贸j los, albo przyci膮gam takich ludzi. Z natury zawsze by艂am spokojna, opanowana, mia艂am dobry kontakt z lud藕mi i nagle jeep cos si臋 poje..... Sta艂am si臋 wredn膮, z艂o艣liw膮 baba przed 30, najbardziej wkurza mnie moja praca jak na wawe 藕le nie zarabiam bo 2800 ale ludzie mnie irytuj膮. Non stop cos mi nie pasuje z ka偶dym si臋 k艂贸c臋, po prostu g艂upota ludzka mnie rozwala. Nie 偶ebym si臋 wywy偶sza艂a czy co艣 ale po prostu jakbym mogla to bym wszystkich w kosmos wystrzeli艂a jedynie chyba odnalaz艂a bym si臋 w robocie papierkowej bez kontaktu z drugim cz艂owiekiem. Zastanawiam si臋 czy dam sobie z zyciu rad臋 bo ludzi si臋 na co dzie艅 spotyka, a w zawodzie kt贸ry aktualnie wybra艂am to juz w szczeg贸lno艣ci. Mam faceta ale nie jestem szcz臋艣liwa, marzy mi si臋 wielka mi艂o艣膰 ale niestety nie w tych czasach raczej. Nie jestem szcz臋艣liwa, mam faceta kocham go ale zawsze mia艂am kompleksy i to si臋 odbija czkawka na tym zwi膮zku. Nie chce mie膰 dzieci bo wiem 偶e b臋d臋 beznadziejn膮 matk膮 szkoda tylko dziecka. Je偶eli ktos my艣li ze ma problemy to w por贸wnaniu do tego co si臋 dzieje na 艣wiecie- g艂odu, wojny naszej polityki itd to jestesmy wszyscy 艣mieszni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moje tez. Mam prawie 30 lat. A poza tym nic.

Udost臋pnij ten post