Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fawfggga

czy mąż/chłopak był z wami w domu po porodzie?

Polecane posty

Gość fawfggga

mial urlop, wolne? czy od razu wracał do pracy?

Moj akurat mogl wziac tylko 3 dni wolnego,ale to nic,bo byla moja mama i bardzo duzo mi pomagala.

Gość oczywiście że tak przez
3 tygodnie

był przez 5 tygodni. najpierw dostał 2 tygodnie opieki nad dzieckiem, ze względu na to że ja po porodzie nie byłam w stanie się nim zajmować (nakaz leżenia i noga w gipsie), potem dostał kolejne 2 tygodnie, bo ze mną nadal było kiepsko i nawet małego nosić nie mogłam (chodziłam, a raczej sunęłam o kulach, z gigantyczną anemią). opiekę wypisywał mu zwykły lekarz rodzinny. w między czasie było Boże Narodzenie, 3 dni urlopu okolicznościowego i tak sie uzbierały te tygodnie :)

był ponad dwa tygodnie (opieka + urlop), ale z tego synek był 11 dni w szpitalu, więc razem za dużo czasu w tych pierwszych dniach nie spędziliśmy. mała agatka, ale twoja historia to masakra jakaś, podziwiam cię kobieto!

Gość ze mną nie był
mało tego - pracował na nocki, zostaiał mnie 0 18 z dzieckiem obolałą, a dziecko wykąpać trzeba, zająć sięnim i starszym :o Przesrane...

Gość ... camilla ... ... ...
Moj maz byl ze mna 6 dni. Ze szpitala wychodzilam w poniedzialek, przyjechal po nas po pracy i tylko wtorek i srode mial wolne. Ale w czwartek bylo boze cialo, wiec i czwartek, piatek, sobote i niedziele byl w domu. Od poniedzialku chodzil na druga zmiane, ale spokojnie radzilam sobie sama. Kolejny tydzien mial nocki, wiec od 7 do 18 i tak w dzien spal (z przerwa na obiad). I tez wszystko wtedy sama robilam;pralam, sprzatalam, chodzilam na zakupy i spacery z dzieckiem, robilam mu kanapki do pracy. I nie narzekalam. Mialam czas na wszystko-na zadbanie o siebie, a potem, gdy moje dziecko mialo 3 miesiace i przesypialo juz noce bez pobudek, to nawet czasem mi sie nudzilo :)

Gość ... camilla ... ... ...
Dodam, ze bylam po cc, kilka dni bylam troche obolala, ale nie lamalam sie i nie lezalam w nadziei, ze maz bedzie mnie wyreczal. Nie potrzebowalam tego i nawet sie cieszylam ze tesciowie daleko mieszkaja (tesciowa juz w ciazy moraly mi prawila i rady dawala) i moge w spokoju cieszyc sie dzieckiem, poznawac je. Moja mama moze z 3 razy do nas na dwie godzinki przyjechala posiedziec z dzieckiem, jak my mielismy sprawy urzedowe do zalatwienia. Mojego meza czesciej nie bylo niz byl (praca 3-zmianowa), po nockach spal, ale jak byl w domu, to wstawal razem ze mna do dziecka, nosil, zmienial pieluchy czasem. I nie narzekam, choc moje dziecko bylo z tych placzliwych.

Gość gv5yt7grffed
camilla miałam identyczną sytuację jak Ty. Mój mąż odrazu szedł na nocki, ja po cc. I nie narzekałam. Radziłam sobie, co Wy takie jakieś niezaradne jesteście że ktoś cały czas musi Wam pomagać? Dla mnie to normalna sytuacja, nie potrzebowałam żeby mnie kotś wyręczał, a dodam że córka była płaczącym dzieckiem.

Gość gv5yt7grffed
no i mój mąż też praca 3 zmianowa :)

Gość mgr ekonomii od wczoraj
gv5yt7grffed to nie niezdarstwo, to RODZINA, którą poza dzieckiem i matką tworzy także ojciec. No ale widzimy jaka jesteś dumna, że Tobie w opiece nad "płaczliwym" dzieckiem nikt pomagać nie musiał. Gratulacje, jestem pod wrażeniem.

Przy pierwszym dziecku był 3 dni, ale dobrze się czułam, więc nie musiał ze mną siedzieć. Przy bliźniakach był 2 tygodnie po porodzie, bo podwójna, właściwie potrójna robota :) i ja przez pierwsze dni dochodziłam do siebie.

moj na szczescie mial "etap przejsciowy"- skonczyl prace w jednej firmie z koncem lipca,w drugiej zaczynal od 1 wrzesnia,wiec caly miesiac byl z nami. i dzieki bogu, bo samej ciezko byloby mi sie wdrozyc w to wszystko. przy drugim dziecku mam nadzieje,ze chociaz tydzien bedzie z nami

Gość gv5yt7grffed
ojciec też zajmuje się dzieckiem to chyba normalne, że ma swoje obowiązki. Ale pytanie w temacie to czy był z nami po porodzie. Nie rozumiem dlaczego zaraz ma brać wolne? Nie o to chodziło mi, że jestem z siebie dumna... "o

Gość karolcia8320
Przecież przysługują 2 tygodnie opieki nad żoną po porodzie.Zwolnienie wystawia lekarz rodzinny.Mój mąż skorzystał i był ze mną chociaż te 2 tygodnie,później musiał wrócić do pracy ale spokojnie dałam radę.

owszem, 2 tygodnie urlopu. To był piekny czas. Tylko dla nas trojga. Razem uczyliśmy się naszego dziecka i nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej :)

Gość Adff
jak to przysługuja dwa tyg opieki nad zona?

Gość mamama26
no normlanie - mąż idzie do rodzinnego albo tak jak u mnie to mojego gina i on mu wystawił l4 na 14 dni opieki nad żoną - potem można wziąść tydzień tacierzyńskiego - no i jest jeszcze urlop.. także jak tatuś chce to moze być w domu przez pierwsze dni nawet tygodnie