Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakacyjny619

Lek, strach przed plywaniem w jeziorach.

Polecane posty

Gość wakacyjny619

Witam wszystkich serdecznie. Na poczatku wyjasnie ,ze jestem mezczyzna lecz skorzystalem z tego forum bo jak wiadomo niektore doswiadczone mamy, moze pomoga. A wiec tak jak w temacie moj problem polega na tym ,ze odczuwam strach przed plywaniem w jeziorach. Potrafie plywac, nawet bardzo dobrze. Wchodze do jeziora z czasem nawet udalo mi sie pokonac strach przed brudnym dnem. Lecz wchodze coraz glebiej no i nagle stop... Po prostu sie boje bo nie jestem w stanie okreslic co jest podemna. Z gory dziekuje, i przepraszam za brak polskich znakow lecz pisze to z telefoniku...

Gość wakacyjna1243
ja jestem kobietą,nie umiem pływac,strasznie boje sie wody,w ogole jakis kajak,rowerek wodny odpada,a jak gdzies jade np.przez jakis most to po prostu zamykam oczy,i sie modle zeby nic sie nie stalo,zebysm nie wpadli.czy to jakas choroba??

Gość siri
Jak się boisz wody to pływaj tylko tam gdzie są ratownicy i na płytszej wodzie...A jak nie to pływaj z kapokiem ...no zawsze jest jakaś metoda...

Ja pływam tak srednio, mimo ze ukończyłam AWF :P ale na otwartch akwenach tez boję sie pływac, dlatego pływam tylko z osoba towarzysząca i tam, gdzie czuję dno pod nogami :D

również, gdy gruntu nie czuję to aż mnie zatyka, paniczny strach, nie mogę oddychać na basenie to jeszcze ujdzie ale pływam przy brzegu żeby się chwycić i podciągnąć w akcie paniki :O

Również tak mam, pływam średnio... ale puki czuję grunt pod nogami to jest ok :D i tak co chwile sprawdzam czy oby na pewno jest grunt :D, ale tak to również boję się pływać w jeziorach : )

a ja uwielbiam pływać czy to w jeziorach czy na basenie czasem tylko jak mnie coś w nogę smyrnie to mam lekki stresik:D dlatego pływam z materacykiem

Gość gość
Kiedyś też się bałam wchodzić do wody. Ale mąż nauczył mnie pływać i zaraził mnie swoją kasją, kajakarstwem. Bardzo lubię ten sport. Bliskość wody i pokonywanie dalekich dystansów z lustra wody jest fantastyczne. Początki nie były łatwe i ciągle zaliczałam wywrotki. Aby cieszyć się z pływania to kupiliśmy sobie kajaki w sklepie http://kajakcentrum.pl/ bo u nie w okolicy nie ma wypożyczalni sprzętów wodnych.