Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rolnik polski

jak pomóc maltretowanemu pieskowi

Polecane posty

Gość rolnik polski

nie moge tego zgłosić bo będzie wiadomo że to ja zgłosilam ponieważ tak usytułowane są nasze działki musze tam mieszkać nie moge zrobić sobie z sąsiadów wrogów , już zwróciłam głośno uwage ale odniosło to wręcz odwrotny skutek piesek jest jeszcze bardziej dręczony wczoraj był tak skopany przez właścicielke że nie mógł chodzić ,jest wiązany a właściwie wieszany tak że nie moze sie położyć ,obroże ma strasznie zaciśniętą znęca się sąsiadka a sąsiad udaje że nie ma problemu (boi sie ?)jestem bezradna i bliska szaleństwa z nie mocy

Gość musisz to zglosic
na policje, innego wyjscia nie ma, sasiadki sie boisz? szok i zenada, chyba cie za to nie zabije. dzwon albo bdsz miec krew na rekach

Gość musisz to zglosic
albo do jakiejs organizacji broniacej praw zwierzat lepiej, adres znajdziesz w necie

Gość gtuytu8
A nie możesz zaproponować sąsiadce że tego psa weźmiesz do siebie, skoro jej tak przeszkadza ? Jak się nie zgodzi to może go ukradnij i oddaj w dobre ręce ?

Gość rolnik polski
nie moge bo musze tam mieszkać a oni kumplują sie z szemranym towarzystwem ,rozmawiałam z synem znajomej który ma kolege w straży miejskiej więc powiedział ze musiała bym zeznać że widziałam ze sie znęca inaczej nic nie zrobią ,a ona najwyżej będzie bardziej wyrachowana w znęcaniu sie nad tym zwierzakiem ,chciałam odkupić od nich tego psiaka to sie nie zgodzili

Gość gtuytu8
A nie ma sposobu żeby tego psa im jakoś podprowadzić ? Chyba go wyprowadzają na jakieś spacery i nie wieże że zawsze go pilnują skoro się nad nim znęcają. Wzięłabyś sobie tego psa bez ich pozwolenia i oddała rodzinie lub dobrym ludziom.

Gość rolnik polski
to jest ogrodzona posesja dość wysokim parkanem nie jestem supermenem więc nie wlece i nie porwe tego psiaka nie "herbatnikuje"się z nimi tyle co rozmawiam przez płot z psem nie ma potrzeby wychodzić bo ma podwórko tak jak pisałam chciałam go odkupić ale było na nie .pytałam znajomych żeby mi pomogli ale każdy ma w dupie nikt nie chce brac psa bo myślałam że jak z kimś ich uprosze to może go sprzedadzą ,ale każdy sie lituje jak widzi w TV ale nikt nie chce kłopotu

Gość ananasek z bbbb
załatw kogoś za opłatą kto by psa wykradł, a oddać to już może nawet lepiej do schroniska niż żeby był bity, jak myślicie?

Gość fsdfd
Po cholere ja to przeczytalam?:( A nie mozesz zaplacic kilku cyganom zeby jej dupe skopali i przyokazji zabrali psiaka? Jak nie to dzown na policje niech chociaz spatroluja, albo do TOZ

Gość gtuytu8
Słuchaj, to może nagłośniłabyś tą sprawę w internecie ? Nagraj filmik z tego jak ona się znęca i zamieść na youtube. Internet to potęga, wtedy miałabyś wiele osób po swojej stronie i wiele zainteresowało by się historią tego psa. Teraz w mediach i prasie takie tematy są nośne, a sądy mniej pobłażliwe dla zwyrodnialców. Jeśli to byłaby Twoja prywatna krucjata to rzeczywiście mogłabyś oberwać ale jeśli będzie społeczna ? Zresztą przecież nie jesteś jedyną sąsiadką i jedyną osobą w okolicy która by mogła to sfilmować.

Gość gtuytu8
Ty byś tylko nagrała ten film a machina internetu już by zrobiła swoje, nawet byś się nikomu nie musiała przyznawać że ty to ty.

Gość no i jest dowód do mojej
pani psycholog że są sytuacje bez wyjścia,ale wy durni jesteście po ile wy macie lat ,opłać cyganowi,ukradnij,naślij patrol policji a co patrol zrobi obejrzy sobie tego psa i tyle

Gość madrakamilka
zadzwon anonimowo do towarzystwa pomocy zwierzat RSPCA, ANIMALS a na dzialke jakis czas nie jezdzij

Gość madrakamilka
jesli sie zapyta czy to ty zglosilas powiedz ze tak poniewaz widzialas jak zneca sie nad psem

Gość rolnik polski
pisze wam że mieszkam w takim miejscu że jak zainterweniuje to wiadomo że to ja więc zgłoszenie tego czy nagranie i wrzucenie do internetu nie wchodzi w grę bo nikt mnie potem nie przesiedli

jest straż dla zwierząt http://www.sdz.org.pl/ współdziałają z policją i bez względu na to czy ktoś zostaje ukarany czy nie nie są pozbawieni możliwości działania wiem, że masz wątpliwości i boisz się konfliktu ale to chyba jedyna droga zadzwoń chociaż i się poradź :)

Gość gtuytu8
Ja też mogę zgłosić, że też wcześniej na to nie wpadłam. Mam nawet koleżankę w policji więc może coś więcej bym z nią zdziałała. Jakie to jest województwo ?

Gość madrakamilka
Pamietaj mozesz zglosic anonimowo, nie mozesz tej sprawy tak zostawic a tej lumpiary sie nie boj, zawsze mozesz sie nie przyznac

Gość gtuytu8
My tu Ci proponujemy że to my zgłosimy to przestępstwo ! My będziemy w papierach.

Gość madrakamilka
podaj adres tych katow zaraz to zglosze gdzie nalezy

Gość madrakamilka
nie ma sie czego bac, oni traktuja zle zwierze nie ty

Gość madrakamilka
nie rozumiem dlaczego sie boisz zadzwonic do towarzystwa opieki nad zwierzetami, do tamtej sie nawet nie odzywaj

Gość jenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
ja tez zaluje,ze to przeczytalam. autorko, to teraz patrz jak katuja na twoich oczach psa. moim zdaniem ty tez powinnas poniesc za to kare,ze boisz sie jakiejs wiejskiej baby i widzisz,co z psem wyczynia. ja ciebie zglosze!!!!!!!

Gość jenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
mozna anonimowo zadzownic,przyjada,psa zabiora. nie bedziesz w zadnych papierach, a baba niech mysli,co chce. wazne,zeby pies nie cierpial!!!!!!

Gość no i jest dowód do mojej
rolnik polski po co tu piszesz przecież oni nie umieją czytać ze zrozumieniem, ja ci współczuje sytuacja okropna idz do psychologa będzie ci może łatwiej mieszkać obok tych psychopatów

dlaczego nie chcesz robic sobie z sasiadow wrogow? co ci zalezy na takich gnojach ludzie no!!! wez donieś na nich koniecznie , blagam cie. jak mozesz w ogole mowic im dzien dobry czy podawac reke. blagam cie pomoz temu psu, donies na te ludzkie glisty !!!!!!!! : ((((((( nie chce nawet sobie wyobrazac jakie zycie ma to biedne stworzenie, za co tak cierpi??????

Gość madrakamilka
dlaczego wy zalujecie ze to czytacie? bo smunienie zzera ze podobne przypadki sie dzieja wokol was i nie reagujecie? czy co, ze szkoda pieska? to trzeba pomoc, chocby rada dla autorki. ja kilka miesiecy temu zadzwonilam do towarzystwa opieki nad zwierzetami poniewaz znajoma sie obawiala i co ? pies zostal zabrany katom