Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona zatroskana

moja koleżanka nie zaszczepiła swojej córki, nie była ani razu u lekarza, nie po

Polecane posty

Ostatnio udowodnione zostało, że "częste mycie skraca życie" :) Może nie dosłownie, ale nie powinno się myć ani siebie ani dziecka codziennie, wiadomo, teraz jest ciepło więc każdy chętnie wskakuje pod prysznic, ale kąpanie się codziennie nie jest konieczne, szczególnie dziecka, można je umyć pod kranem jak już zostało wspomniane, albo pod prysznicem i nie ma problemu... Luisa Ferrnando A o rota, to naprawdę mało wiesz... poczytaj sobie, uzupełnij wiedzę i potem się wypowiadaj na forum, to że zaszczepiłaś dziecko na rotawirus wcale nie znaczy, że na niego nie zachoruje, a co jeżeli zachoruje na taki typ rota, którego w szczepionce nie było w najlepszych szczepionkach rotawirusów jest 5, w najpopularniejszych - 1... pomijając już sam fakt, że za chwilę okaże się, że wirusy się zmutowały i szczepionki nie działają na nie, czy coś w tym stylu, ja nie zaszczepiłam mojej córki, zamierzam ją zaszczepić na pneumokoki i meningokoki, ale to też najpierw sobie poczytam na ten temat i dopiero później podejmiemy z mężem decyzję.

Gość Pani Magda
Moj synek niedlugo bedzie mial 3 latka i jeszcze na nic nie byl szczepiony,postanowilam zaczac go szczepic jak bedzie szedl do szkoly i to tez tylko wybiorczo,co do kapieli to kapalam go 2 razy w tyg jak byl malenki,teraz co drugi dzien bo lubi kapiele,kosmetykow typu oliwki czy jakies kremy rowniez nie uzywalam i nie uzywam bo kazde go uczulaly,myje mydelkiem naturalnym bezzapachowym.I maly jest zdrowy nigdy nawet jeszcze kataru nie mial odpukac.

Gość Pani Magda
a jesli chodzi o witaminy k i d3 to tez nie podawalam chociazmaly jest z listopada,w szpitalu zaraz po urodzeniu polozna chciala mu wit.K wstrzyknac ale ja sie nie zgodzilam.

Gość ja bym ta kolezanke
gdzies zglosiła

Gość kumpela cały czas nie zaszczep
ila....

Moja 12letnia siostra nie może być szczepiona, ma na to stosowne dokumenty. Ostatni raz była szczepiona, gdy miała 4 miesiące. Od tamtego czasu regularnie, raz do roku, przychodzą wezwania z przychodni oraz informacja, że rodzice zostali zgłoszeni do sanepidu ze względu na zaniedbywanie szczepień. Kilka razy interweniował nasz lekarz rodzinny, innym razem specjalista do którego chodzi moja siostra. Bez rezultatu, wezwania przychodzą nadal. Następne szczepienie może się skończyć dla niej śmiercią, bez względu jakie to szczepienie będzie.

Gość z tej calej listy....
jesli karmi piersia nie powinna dopajac , a reszta bez komentarza

Gość a co jest twojej siostrze
????????????

Gość pocahontas8k
Becia... biedactwo jakoś nieskładniowo piszesz, że nie kumam o co chodzi??? Ale ja popieram Luisę i nie wyobrażam sobie tego aby nie wykąpać synka (ma 16 miesięcy) codziennie. Dosłownie parę razy mi się to zdarzyło bo dziecko nie dało rady i zasnął wcześniej niż zwykle więc go nie budziłam.