Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pajjeczyycaaa

Czego uzywacie do mycia wiekszych ok. 3-letnich dzieci?

Polecane posty

Gość pajjeczyycaaa

Ja myje dziecko pod prysznicem takim zelem, jak siebie. Wlosy tez juz myje moim szamponem (Pantene) i dziecku nic nie jest, nie ma uczulen. Moja sasiadka mi sie dziwi, ma corke w wieku mojego dziecka (3 lata) i uzywa plynu i szamponu dla niemowlat jeszcze... Jak Wy robicie, kobitki?

Gość Sa przeciez produkty dla
dzieci (nie niemowlat). Co za glupie pytanie.

Gość Hyzia dyzia
kupuje dziecku produkty przeznaczone dla dzieci. Ani nie dla niemowląt ani nie dla dorosłych. Biedne Twoje dziecko. Dla dzieck to frajda jak ma swoje kąpielowe kosmetyki. Np płyn do kąpieli ze scooby doo.

żel pod prysznic Biały Jeleń z kozim mlekiem, szampon Biały Jeleń :) zresztą sama owego żelu tez używam, szamponu nie, bo mam włosy jak siano po nim, ale synkowi służy :)

My mamy płyn i szampon w jednym (dla dzieci, nie niemowląt), nie mamy ulubionej firmy, tylko kupujemy różne.

Gość pajjeczyycaaa
Dla mojego dziecka akurat jest frajda, gdy myje sie moim pachnacym truskawkami zelem... I nie jestem z tych matek, ktore dziecku wszystko z serii kupuja (np. Hannah Montana-majtki, zel pod prysznic). Moje dziecko takich wymagan nie ma i dobrze. I moje pytanie brzmialo-czy ktos jeszcze myje dziecko w zelach takich, jakich dla siebie uzywa :)

ja mam dwulatke,ale tez kapie sie juz pod prysznicem,uzywam zelu z hippa i szamponu z johnssona, po kapieli jeszcze ja balsamuje

Gość pajjeczyycaaa
Ja czasem tylko dziecko oliwka smaruje po myciu-sama oliwki uzywam. Po szamponie J&J moje dziecko ma brzydkie wlosy. Ja dla siebie mam Pantene i taki oliwkowy szampon-po tych moje dziecko ma sliczne wloski. A zel mam truskawkowy, fajna piana sie robi podczas mycia i skora jest gladka. Zaczelam uzywac tych samych zeli i szamponow dla dziecka, po tym, gdy raz bylo u mojej mamy na nos i ona mu umyla wlosy zwyklym szamponem. Nie bylo reakcji alergicznej, wiec postanowilam tez sprobowac. Moja mama mi i mojemu bratu kiedys w tym wieku tez nie kupowala kosmetykow typowo dla dzieci, tylko myla tym, czym siebie.

Gość agawerka nie obraz sie ale
masz bardzo nieurodziwe dziecko. nawet kolorowe markowe ubranko i posciel mu urody nie dodaja.

Gość a mnie sie dziecko
Agawerki podoba :)

ja normalnie uzywam johnsona (mydlo w plynie i szampon). ale np. jak chce piane to kupujemy rozne plyny, takie jakie mu sie spodobaja (spiderman, autka, zapachowe). tak samo jak jestem gdzies i nie mam jego mydla w plynie to myje tym co jest. np przedwczoraj bylam u tesciowej, maly na placu zabaw wytqarzal sie caly w ciemnym piachu i lepil sie caly od loda. jak wrocilam do tesciowej to wsadzilam go od razu do wanny. miala dove to tym umylam. takie wieksze dziecko jak nie ma alergii to juz mozna wg. mnie normalnym swoim umyc bez problemu. ja kupuje johnsona bo tak sie jakos przyzwyczailam :)

Gość ej a probowaliscie ziaji
takie dla dzieci ...kurde nie pamietam nazwy.. sa tak potwornie perfumowane ze az glowa boli (bubble czy mazajki czy jakos tak) nie uczula to to dzieci???

moja 2 letnia córka wlasnie po Ziaji-mydło do kąpieli, czy jakos tak,zapach guma balonowa, czerwony kolor-dostala takiego uczulenia na raczkach, ze glowa mala:O

Gość zroznicowana
Ja swojemu kupuje szampon przeznaczony dla dzieci,a myje mydlem dove takim zwyklym ,plynu d kapieli zadnego nie kupuje bo moj urwis nienawidzi piany :P

no chyba wlasnie o to mi chodzi. nie probowalam bo w drogerii zapach mnie odrzucil jak powachalam to cos. szatansko perfumowane, moze dlatego uczula.

Gość Nivea Baby
Moja córka ma 4 latka- teraz (po przerwie) używamy do kąpieli płynu 2w1 z Nivea Baby. I to są chyba najlepsze kosmetyki- nie uczulają małej i mają delikatny, przyjemny zapach. Raz umyłam ją moim płynem do kąpieli (Dove) i dostała silnego uczulenia. PS. Co trzeba mieć w głowie (bo czego się nie ma to wiemy) żeby skrytykować urodę dziecka? Pierwszy raz spotkałam się z takim komentarzem. Poniżej krytyki

probowalam za to ze 2 razy on-line dla dzieci, ale jest strasznie rzadkie... i przez to malo wydajne, bo jak nalewasz na dlon to czesw zaraz z niej splywa. zbyt wodniste. no ale chociaz nie uczula. zwykle mydla w kostce, typu kajtek itp. sa bardzo ok dla przedszkolakow. nie trzeba po nich niczym smarowac skory bo nie wysuszaja.

Gość zroznicowana
agawerka nie obraz sie ale masz bardzo nieurodziwe dziecko. nawet kolorowe markowe ubranko i posciel mu urody nie dodaja. Ale Ty wredne babsko jestes agawerko nie przejmuj sie ta wypowiedzia ja rowniez uwazam ze Twoj maluch jest slodki :)

Gość hyutr
szampon bambino a żel bobini fajne zapachy np truskawka czero uczuleń

Gość sok w kartoniku...
ja tez 3 i 5 latkom kupuje kosmetyki dla dzieci,głównie bobini,szampon szauma,garnier dla dzieci,czasem płyn z jonsona czy nivea,mydełko bambino itp

Gość a ja ani razu bo ja nie
ziaja oliwkowy zel pod prysznic. ma atesty, jest odpowiedni dla dzieci od 3 r.z. tak pisza na opakowaniu. bardzo dobry jest i tani. ja tez sie nim czasem myje i maz.

Gość MamaJulita
Lilka ma skórę wrażliwą więc używamy Elodermu w aptece obok nas żel i szampon są zawsze w dobrej cenie. A skóra gładka, nawilżona i bez podrażnień.