Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie do mam............

Masc protopic-ktos stosowal u dziecka na problemy grzybicze?

Polecane posty

Moje dziecko juz drogi rok z rzeduma na dole na nozce grzybice. Pojawia sie ona letem, gdy robi sie cieplej. W zeszlym roku zeszlo to po masci (juz nie pamietam nazwy). A teraz wyszlo jeszcze wieksze (nad stopa, z przodu). Bylam w przychodni, ale nie maja terminow wolnych przez nastepne dwa tygodnie. Mieszkam w UK. boje sie, ze teraz zacznie to dziecku sie powiekszac, jesli nic z tym nie zrobie. Na wizyte u lekarza, jak pisalam nie mam szans. A nie pojade przeciez na emergency do szpitala, bo to nie jest nagly przypadek... Sasiadka dala mi masz protopic 0,3 %. To jest masc na egzeme, atopowe zapalenie skory-tak jest na ulotce. Ale sasiadka powiedziala, ze lekarze (w PL, bo tu raczej nie zapisuja tego) zapisuja to na rozne problemy skorne, w tym grzybicze tez... Ale ja sie boje zastosowac ta masc u mojego dziecka... Czy ktoras mama ja stosowala na problemy grzybicze? Dodam, ze mojego dziecka ten grzyb na skorze nie piecze, nie swedzi-po prostu jest.

Gość ja stosuje protopic
u córki na atopowe zapalenie skóry , ale nigdy nie słyszałam ,żeby lekarz przepisywał to na problemy grzybicze

Nikt sie nie orientuje?

Gość na gzrybicze problemy
to maść clotrimazolum (w polsce bez recepty, kosztuje 2-3 zł) ja tym wyleczyłam zmiany grzybicze między palcami dłoni. Protopic z tego co wiem do leczenia grzyba się nie nadaje, zresztą poszukaj sobie na necie ulotki protopicu.

Gość gość
Witam nijak stosowałaś protopic