Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nailty

TLC-Ciąża z zaskoczenia-wierzycie,że można 9mc nie wiedzieć o ciąży?

Polecane posty

ja w to najzwyczajniej w świecie nie wierze....no jak można nie poczuć ruchów,chociażby nie kopniaków takich konkretnych ale chociaż elikatnych ruchów? moja teściowa o ciąży dowiedziała się dopiero w 5 miesiacu jak mi móiła, bo myślałą, że może już menopauze przechodzi i miałą słabszy okres przez pare miesięcy i do lekarza poszła w 5 miesiącu bo wydawało jej się, że czuje ruchy no i była ciąża. ale żeby przez 9 miesięcy sie nie skapnąć to w to nie wierze.

Gość moim zdaniem poziom
świadomości i znajomości własnego ciała u części zaprezentowanych kobiet woła o pomstę do nieba. Jak można będąc po in vitro po stwierdzeniu że to poronienie olewać nieustające krwawienie trwające kilka miesięcy?? A już o śmiech powalały mnie teksty -no bo nie miała żadnych zachcianek. Nie ważne że okresu nie było, piersi bolały i inne symptomy uznać że to normalne bo przecież w ciąży ma się zachcianki. Zrozumiałabym że komuś wyszedł test negatywny ale część z nich to uznała że testu nie ma po co robić. A lekarze też nie lepsi. Olewka.

oglądałam kilka odcinków i nie wierze. no ni chu chu nigdy nie uwierze, ze mozna nie wiedziec w 9 mscu ze jest sie w ciązy :o ale to są amerykanie... a ich inteligencji i wiedzy nie tzreba chyba komentowac :P

To,niemozliwe zeby nie czuc ,ze jest sie w ciazy zwlaszcza w 9 miesiacu,zreszta kazda ,ktora w ciazy byla to o tym wie:D

Gość rozumiem nie wiedzieć przez ki
lka tygodni, bo są ciążę, które nie dają wyraźnych objawów, ale całe 9 miesięcy??? to nawet rosnący brzuch nie dał do myślenia tym kobietom???:O

Gość moim zdaniem poziom
no część z tych kobiet to wręcz wynajdywała sobie wszelakie przyczyny żeby tylko nie nie pomyśleć o ciąży. Jedna mnie powaliła -zero antykoncepcji, okres zniknął (zawsze miała nieregularny więc przyjęła że to norma), wymiotuje więc to pewnie sprawa stresu. :O Inna przyjęła że skoro ma PCO i lekarze powiedzieli jej że nie może miec dzieci -jest bezpłodna to mimo że coś podejrzewała nie robiła testu bo po co.

Gość czyli jednak PODEJRZEWAŁY
ciążę, a zwyczajnie nie chciały się do tego przyznać przed sobą samym, bezsens:O

Gość flixlfixflixflix
mi tez wydaje sie to niemozliwe, glownie przez rosnacy brzuch - bo ze tam w 5, czy 6 m-cu moze byc nieduzy to ok, fakt, moja kolezanka tak miala, ze gdyby sie jej blizej nie przyjrzec to w 6 m-cu nikt by nie powiedzial ze jest w ciazy, ale litosci, 9 m-c???!!! wtedy brzuch jest naprawde spory, nie wierze ze mozna nie widziec jak bardzo sie zmienilo cialo!!!

hmm moja teściowa poszła na zwolnienie wkońcu z 9m a szefowa pyta się jej po co to ta, że w ciąży jest. i nie chciała jej uwierzyć szefowa,musiała pokazac bruch bo w luźnej bluzce nic nie było widać, a teściowa szczupła nie była i zresztą dużo nie rzytyła,poszło jej w boki wszystko prawie,brzucha prawie nie było. ale nie uwierze nigdy,żeby przez 9 miesięcy się nie skapnąć, że jest się w ciąży. a tym bardzej kobiety które już były w ciąży.

a ja mam taką koleżankę, jest delikatnie mówiąc puszysta i o ciąży dowiedziała się na początku dziewiątego miesiąca bo dostała zatrucia ciążowego i puchły jej nogi. Okres miała cały czas oprócz jednego m-ca kiedy zmarł jej ojciec, a ruchów dziecka nie czuła przez tłuszczyk. Całą ciążę piła i paliła jak nieciężarne - codziennie gin z tonikiem u faceta w barze- obecnego już męża. Tydzień przed cesarką byłam z nią na imprezie na której piła całą noc szampana którego szczerze nie znosi i sama się sobie dziwiła. Malutka urodziła się zdrowa. Za to kiedy była w drugiej ciąży miała takie objawy i wymioty za dwoje że aż trafiła do szpitala. Także ja wierzę w takie przypadki

Gość nie przeczytałam ale
"całą ciążę piła i paliła jak nieciężarne - codziennie gin z tonikiem u faceta w barze" i co to ma być powód do pochwał bo nie wiem po co to napisałaś?

Ja gdyby nie brak okresu to pewnie długo bym nie wiedziała że jestem w ciaży, zero mdłości, nic po prostu nic. Ale do 9 miesiąca żeby nie wiedzieć że jest sie w ciąży to nie uwierzę.

Gość nie uwierze w to nigdy
One sa ograniczone, uprawiaja seks bez zabezpieczenia, nie dostaja okresu, a zwalaja to na stres, nieraz maja objawy ale o ciazy nie pomysla, jednej na koncowce zaczela z piersi leciec siara ale dalej nie pomyslala o ciazy, jednej wody w nocy odeszly i dalej zero reakcji, a skurcze porodowe uznaja za zatrucie pokarmowe, nie wierze po prostu nie uwierze, ze dorosla kobieta moze byc tak tepa, i to zeby tylko jedna, ale to w Ameryce jest masowe sadzac po programie, wydaje mi sie ze powinni je sterylizowac z pierwsza miesiaczka bo takie zacofane kobiety nie powinny sie rozmnazac:O

No ja tak samo zupełnie w to nie wierzę :o Jeszcze wszystko przedemną, ale już teraz pierwsze tygodnie i człowiek czuje różnice. Zna swój organizm, wie, ze coś się dzieje:./ Dobra załóżmy, że nawet 3 miesiące mogą nie wiedzieć.. Ale pomyślcie jak brzuch rośnie od tego 6 miesiąca ?? Nawet jak jest się krąglejszą to przecież nie ukryje się 7,8 i 9 miesięcznej ciąży!! Nie, dla mnie to nie do pomyślenia :o

podobno te kobiety byly mocnej budowy a moze to efekt wyparcia wogole takiej mysli? ja nie wierze wogole w to pierwsze co to mnie zastanowilo ze mnie mdli rano sa jakies objawy zreszta to sie czuje

Ależ jaka to musiałaby by być mocna budowa by ukryć 9 miesięczny brzuch z 3,5 kg dzieckiem?!

no dziecko i dodaj lozysko i wody plodowe mnie tez sie w to nie chce wierzyc serio.. eee chyba tak tylko gadaja raz ogladalam to byla drobna dziewczyna i nie widziala podobno o ciazy i zaczela rodzic bo poszla do wesolego miasteczka na rollercoastera i to jej wywolalo porod nie wiem ja nie wierze

Gość grgrewgrewgerwgt
Ja robiłam 5 testów i każdy tylko jedną kreske wyraźną pokazywał wiec byłam pewna że nie jestem w ciazy ale 3 miesiac bez okresu wiec poszłam do lekarza i jednak była ciaza:) a jesli nawet bym nie poszła za tydzien było by juz widać duzy okrągły brzuszek wiec 9 miesiecy nic nie czuć nic nie widzieć ...nie wieżę

Gość mozecie mi wierzyc babeczki
lub nie, ale mam kolezanke co sie dowiedziala o ciazy w 36 tygodniu ciazy. Jasne, ze miała objawy np. rzucial bez problemu papierosy, a była pewna, ze rzucila bo ma silna wole, miała straszne wzdecia, nie wiedziala skad, no i przybralo sie jej kilka kilo, ale brzucha praktycznie zero. Lekarze stwierdzili u niej wczesniej zespol policystycznych jajników, wiec rzucila tabletki, bo lekarze jej mowili, ze bedzie miała problem, zeby zajsc w ciaze. Poszla do lekarza w 36 tygodniu dlatego, ze dopiero wtedy zaczal jej rosnac brzuch i czula ruchy

Gość mamacoreczki
wieże w to ja nie wiedzialam ze jestem w ciaży miałam okres normalnie w sumie to plamienia które trwały kilka dni i tak co miesiać robiłam chyba z8 testów negatywne... mąż mnie wspierał bo chcielismy mieć dziecko ale nie wychodziło nam ..ale kiedy zastał mnei w nocy ból nie do zniesienia myslałam ze umre krew sie ze mnie lała jak oszalała mąż zawiózł mnie do szpitala a oni powiedzieli mi że zrobią mi usg i okazało sie że rodze byliśmy w szoku zdążył lekarz przyjść a ja miałam już córe na łóżku szpitalnym pielęgniarki położne już sie wsyztkim zajela a przy lekarzu rodziłam łożysko .. nie czułam kopniaków miałam ciąże w tyłozgięciu macicy dlatego ale wymiotowałam co nazwalismy ze sie zatrułam czymś;/ często jedliśmy w restauracjach ;/ córa urodizła sie w 40 tyg zdrowa 10/10 pkt miała 2300

Gość StasiaPelasia
mi też wychodziły same negatywne testy nie dopuszczałam myśli że to ciąża chyba do siebie i dop poszlam do lekarza w 11 tyg, ale bez przesady jestem bardzo szczupła i jakis tam brzuszek miałam chociaz mały to jak można w 7-8 mies sie już nie zorientować kiedy czuć mocne ruchy zazwyczaj, czy się wymiotuje czy słabo jest no kurdę a to nie nastolatki tylko dorosłe kobiety :P

Ja tez nie wierze. Mam lekka nadwage i pcos i nic nie usprawiedliwa braku okresu przez kilka miesiecy ( zerowe zainteresowanie swoim organizmem?) ; ruchy czulam w 17 tc, moze na te jeszcz mozna nie zwrocic uwagi, ale te z 25 czy 30 tc to juz trudno by bylo, jak caly brzuch ruszal sie czasem jak corka kopala - z niczym sie nie da tego porownac. A rosnacy brzuch? Mi niby pozno brzuch wyskoczyl, ale w 8-9 tym miesiacu to juz bez przesady, kazdy wiedzial, ze jestem w ciazy. Ogladalam kiedys taki odcinek, ze para starala sie 15 lat o dziecko. I w koncu sie poddali, a ona poddala sie operacji zmniejszania zoladka. Schudla po tym duzo kilogramow i to, ze nie miala @ zarzucila wlasnie utracie wagi. I pewnego razu na jakiejs imprezie dostala boli i pojechala do szpitala, a tam ze to 36 tc i ze juz rodzi...a jak czula ruchy to stwierdzila, ze to gazy...:o Ten serial to naprawde parodia jakas :P

Gość vrevferffver
to niemożliwe i tyle. Nawet jakby pojawiała się miesiaczka to i tak są ruchy dziecka, no i brzuch nie jest przecież wklęsły więc... Głupie takie gadanie. Można nie wiedzieć góra do max 5 miesiaca. W inne bzdury nei wierzę.

Gość napewno nie ;/
nie wieze pamiętam jak mi sie brzuch zniekształcał jak dziecko sie kreciło miałam tak jak by ,,garba''jak mozna nie czuć i nie zwrócić uwagi na takie coś ? a czasem jak kopała to piętki jejbyło widać przez skórę :) eee naprawde jakaś bzdura a jeszcze jak zaczyna sie ten serial to mówią że to autentyczne przypadki :|

Gość kiedy to leci
Dziewczyny w jakie dni, o której i na którym programie to leci ? ;p

Nie bardzo w to wierzę. Rozumiem, że można mieć okres, że można nie przytyć, ale nie rozumiem, jak można nie czuć ruchów dziecka albo pomylić je z gazami ?!

Gość ja lezalam z dziewczyna
na patologii ktora do konca 8 mies nie wiedziala nic a nic powaznie!!!

Gość ja lezalam z dziewczyna
i ta dziewczyna dzwigala pracowala ciezko itd