Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anabella rosini

ile kasy zabrac do Egiptu?

Polecane posty

Gość anabella rosini

Witam. Za 2 tyg lece pierwszy raz w zyciu do Egiptu ( do tej pory wybieralismy inne kraje). Mamy wersje all inclusive wiec na zar ie i picie kasy raczej mi nie potrzeba. Ale chcialam ponurkowac, cos zwiedzic itd. Czy wystarczy mi 1000 dolcow? Lecimy we dwoje z mezem ;)

Gość jana.ina.zarella.
Pisze pod starym nickiem zeby podszywow nie bylo ;)

Gość jana.ina.zarella.
WTF? dlaczego moj nick jest pomaranczowy :o

Gość alakabala
1000 dolarów na pewno Wam starczy ;) i to na pełnym wypasie :D ale lepiej jest wykupić jakiś fajny wypasiony hotel by już mieć jakieś warunki na wstępie, ja miałam hotel w Sharm el sheikh z AI - i tam nurkowałam z polskimi instruktorami - bardzo przyjemni ludzie :) Hotel i ofertę wybrała mi Pani z Alventus travel - jestem pod ogromnym wrażeniem jej wiedzy i cierplwości do tak wybrednego klienta jak ja :D Jeśli jedziesz na 7 dni to olej wycieczki fakultatywne i odpręż się na miejscu w hotelu - podróże autokarem są bardzo męczące a wróć jeszcze z biegunką to już cały wyjazd popsuty ;/

Alakabala dzieki za odp. Hotel mam wypasiony..5* i aqua park i co tylko mi sie zamarzy hehe. Tylko ja z ludzi ktorzy na dupce dlugo nie usiedza i raczej zawsze albo auto wypozyczamy albo jakis rejs sobie strzelimy ;) Ale wyjazd tylko na tydzien wiec moze rzeczywiscie szalec sie nie oplaca za bardzo ;) A moze mazs jakies rady by ustrzec sie klatwy? Wiem ze hotel zaopatruje gosci w wode mineralna do mycia zebow ale na jedzenie nie mam raczej wplywu. Zabrac ze soba jakies srodki na biegunke? Kolezanka mi mowila zeby juz tydzien lrzed jesc codziennie jogurty typo activia czy actimel ;)

nie pij drinków nie jedz lodów, surówek, owoców... ja raz dostałam , ale prawdopodobnie ze snorkowania, bo woda zawiera bakterie z szamb nasze leki nieskuteczne, na miejscu dostałam zastrzyk i tabletki i zaraz przeszło

Gość jana.ina.zarelIa
a jak z ruchaniem z arabskimi pytongami?:)

Hmmmm ciezko z tymi drinkami ;) tym bardziej ze pierwszy raz lecimy bez dzieci wiec chcielismy poszalec ;) Ja bede w Hurghadzie...jakies peopozycje wyjazdow stamtad?

Gość iknoef
Drinki jak najbardziej,dlatego że alkohol odkaża. Bzdura,że polskie leki nie pomagają.Wez ze sobą Nifuroksazyd200

Gość o maj god o maj god
idz na gazeta.pl i tam szukaj watkow o Egipcie, jest mnostwo ja korzystalam z nich przed wyjazdem, baaardzo sie przydaly

Gość iknoef
Pij wodę mineralną ,a tak normalnie jedz wszystko.Jak ma cię złapac ,to i tak złapie:) Wtenczas nifuroksazyd 200 po dwie tabletki ,co 3godz. Weżcie ze sobą gorzką żołądkową. No i pijcie napoje bez lodu,bo on jest robiony z wody nieprzegotowanej.

Gość iknoef
No i dużo coca coli ,bo ona też wyżera wszystko. Można też zacząc brac probiotyki na tydzień przed wyjazdem i kontynuowac w Egipcie.

Spoko, spoko...usmialam sie z tego wyporzyczania auta heheheh. Oczywiscie ze nie wynajmiemy...pisalam tylko ze w innych krajach zawsze to robimy ;) dziekuje za wszytskie rady :)