Agata2706 0 Napisano Lipiec 19, 2011 Mam taki problem otóż od jakiegoś czasu swędzi mnie dokładnie miejsce między pochwą a odbytem. A gdy się lekko podrapię zaraz powstają małe ranki, co powoduje pieczenie podczas oddawania moczu. Nie wiem co jest przyczyną. Grzybicy nie mam, lekarz stwierdził że to infekcja chociaż nie obejrzał jak to wygląda. Wewnątrz pochwy nic mnie nie szczypie i nie swędzi. Mam małe pęknięcie w dolnym połączeniu warg sromowych. Dokładnie na środku wygląda tak jakby przeciąć się kartką papieru między palcami właśnie ta ranka powoduje największy ból. Ginekolog przepisał maść na infekcję ale ona nie pomogła. Co to może być bardzo przeszkadza w codziennym funkcjonowaniu i stosunkach z partnerem. Moim zdaniem to bardziej podrażnienie niż infekcja. Czy to możliwe że zbyt sucha skóra po depilacji może powodować świąd i zmniejsza elastyczność skóry co jest przyczyną pęknięć??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ubikacja jakas Napisano Lipiec 19, 2011 tez tak mam,ale to jest wina naciecia krocza przy porodzie... teraz mam tam blizne i to ona mnie swędzi, a u ciebie..nie wiem,moze jakies podraznienie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agata2706 0 Napisano Lipiec 19, 2011 Ja jeszcze nie rodziłam więc nie wiem co jest przyczyną :( to strasznie męczące Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Lipiec 19, 2011 w sumie nie wiem, może i po goleniu możesz miec taki problem, ale chyba nie aż w takim stopniu, żeby to sie w ogole nie goiło i ciągle sprawiało problem idź może do innego lekarza, bo skoro ten twój na to nawet nie spojrzał (!!!) to konował jakiś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agata2706 0 Napisano Lipiec 19, 2011 no konował konował starszy facet i taki nieprofesjonalny ja mówię że chyba podrażnienie a on że infekcja nawet nie obejrzał czy srom jest zaczerwieniony nie zrobił żadnych badań na obecność grzybka chociaż nie wiem czy coś takiego istnieje ale po prostu zachował się jak jasnowidz. Dopiero zaczynam przygodę z ginekologiem bo jestem młodą dziewczyną i niedawno miałam swoją pierwszą wizytę no a te przypadłość zmusiła mnie do drugiej no i muszę wybrać się do kogoś innego. A co myślicie o przemywaniu tych miejsc naparem z kory dębu i specjalnych mieszanek ziół? Robiłam to kiedyś i mi troszkę ulżyło ale niestety ziółka się skończyły i nastąpił nawrót tych dolegliwości :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach