Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bloooom-ploooom

nazwałam córkę po swojemu i cała rodzina się obraziła eh :(

Polecane posty

Gość bloooom-ploooom

Jak tylko okazało się że będziemy mieć córeczkę to rodzina zaczęła nam podsuwać imiona. Teściowa chciała zosie lub kasie, teść zosie, moja babcia anie, a babcia męża martynke lub jagódke. Tylko moja mama się nie wtrącała, choć jej też się nie podoba imię jakie wybrałam dla córeczki. Nazwaliśmy ją Ariadnna,i w całej rodzinie zaczuało że już lepiej było dać Adrianna. Ze jak to zdrobnić itp. A można przecież Adria, Ada, Aria itp. Teściowa zaczeła mówić na córkę zosia przy nas i mnie tak wkurzyła że jej powiedziałam że to moje dziecko i dałam takie imie jakie mi się podoba a jak nie potrafi zrozumieć to niech nie przychodzi i nie miesza dziecku w głowie. Rodzina aż huczy :(

Nie wiem, ale ja swoje dzieci nazwałam tak jak chciałam i nie mam z tym żadnego problemu, nikt się o nic nie wtrącał, a już tymbardziej miał by być niezadowolony?! z mojego wybranego imienia? :O

Gość Królowa Polski
nie rozumiem afery dziecko ma prawo nazwac jak chce osob KTORA: NOSILA , RODZILA I BEDZIE WYCHOWYWALA DZIECKO a nie jakas tam tesciowa czy babka meza zenada

Gość moja malutka
1. Masz prawo nazwać jak chcesz. 2. Wybrałaś beznadziejne, brzydkie, okropne imię.

Gość bleblebleeeee
Co za pojebana rodzina? Każdy miał swoje dziecko i szansę,żeby dać mu na imię tak jak mu się podoba (babcia, mama, teściowa itp.). To niech teraz się odpierdańczą od Ciebie i małej,bo to Twoje dziecko i nie mają prawa krytykować tego,jak jej dałaś na imię.Na pewno będą też wtrącać się do Twojego wychowania córki.

Gość ej ty martwa weż zejdz
z tego forum bo poziom twoich wypowiedzi jest żenujący.

Gość natuska85
Dobrze zrobiłaś. Trzymaj się tego, w końcu się uspokoją.

Gość ha ha ja kiedyś
zacznij do teściowej się zwracać Henryka/Ludmiła/Bogusława itp i powiedz że to dlatego że jej imię ci się nie podoba:O ale pojebana baba

Gość bleblebleeeee
Ty upiorze pieprzony! Ty wszystkich masz w dupie! I wszyscy ciebie, tak że adieu!

po pierwsze bardzo ładnie nazwałaś swoją córeczke a opinią reszty się nie przejmuj to twoje dziecko, oni mieli swoje i wtedy był ich czas na wybór imienia

Gość hitsezonu
mi też się podoba (imię oczywiście) nie martw się, przywykną :)

Gość dgrgergh
Mam koleżanke Ariadne i to same problemy. Nie chodzi o samo czy ładne czy brzydkie, tylko wszyscy zle to w pisuja. w dokumentach itd wszyscy wpisuja adriana i i pozniej latania jest od chuja

Gość bloooom-ploooom
chciałam by moja córeczka miała ładne i orginalne imię a nie była 5 na podwórku lenka czy 10 majka

Gość Tetsuo
Fajne imię dałaś córce, podoba mi się - strasznie melodyjnie brzmi (w sumie muszę zapamiętać, bo może i moja córa jak się dorobię takie imie dostanie:D)! W PL część ludzi żyje w XXI i myślą, że imiona powinny być także takie klasyczne-standardowe, nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów czy czegoś takiego z powodu twojej decyzji.

nie istotne,czy sie komus podoba czy nie,autorka jako mama ma prawo wybrac imie takie,jakie jej sie podoba. Nie rozumiem,czemu inni ludzie sie wtracaja i jeszcze mowia do dziecka innym imieniem.

a ja chcialam nazwac dziecko Bianka, Lilla lub Nadia. tesciowa stwierdzila ze nieładne imiona ale juz nadia najlepsze z tych 3 oby nie Lilla. Mój wybór padł na Lilla! :p moja córcia jest śliczną Lilleczką z blond loczkami i dużymi błekitnymi oczkami a imie pasuje jak ulał. Uwielbiam je:) ostatnio zgapila je jedna sąsiadka dla córki z tym ze myslala ze moja to Liliana i tak nazwala swoją corke ale byla zdziwiona jak jej powiedzialam ze moja jest poprostu Lilla

Gość ankahooliganka5
moja kolezanka miala podobny problem- dla niej i dla mnie bardzo podobalo sie imie Lena, jak juz przyszlo do wyboru imienia to wszyscy byli zbulwersowani, jeden, ze to nie polskie, drugi ze zna jakas kurwe, ktora tak sie nazywa i zaczeli jej wkrecac, ze jak tak bardzo jej zalezy, to niech nazwie Milena a zdrobniale bedzie Lena, no jak sie dowiedzialam o tej Milenie to az mnie krew zalala! W koncu wybrali imie Kinga, bo te wszystkim pasowalo. Ale kolezanka pozniej zalowala, ze nie postawila na swoim... Lenka to ladne imie

niestety widac ze kolezanka jest mało asertywna, ja lubie robic na przekór :)

Gość zero mozgu
Dobra ja powiem tak. Z jednej strony postapilas dobrze bo to twoje dziecko i twoja decyzja, ale tez powinnas sie lepiej zastanowic nad imieniem. Tobie sie podobalo i jestes szczesliwa a co bedzie z tym biednym dzieckiem jak pojdzie do szkoly. Wysmieja ja na miejscu. Gdybys chociaz mieszkala za granica, ale dajac jej takie imie w polsce wystawilas ja dobrowolnie na publicuzne szyderstwa. Ja, jak i pewnie wiekszosc kobiet w naszym kraju wstydzilabym sie takiego imienia i czulabym sie jakims odludkiem spolecznym

imię mojej córki również spotyka sie ze zdziwnienim , czesto przekręcają , albo wmawiają ze to zdrobnienie od innego - co tu kryć - od brzydkiego imienia niegdyś nadawanego . Musisz sie z tym liczyc że imię twojej córki również bedą przekręcać , bo ma cieższą wymowę niż inne imiona. Niektóre wymawia sie gładko a Ariadnnę łatwo przekrecić .

Dla mnie sprawa jest prosta: kto rodzi, ten wybiera imię! Moja siostra jest w ciąży, wymyśla różne dziwne imiona, od których włos się jeży na głowie, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy, przy niej komentować wybór imienia. Nawet jak w piaskownicy słyszę same Wanessy, Jessicki, to nie mam nic przeciwko, bo to w końcu rodzice decydują.

W 100% zgadzam się z katis. Ariadna mi się niezbyt podoba, ale to nie jest żaden powód, żeby rodzina się wtrącała. Ty jesteś matką.