Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moim skrooomnym zdaniem

sex a religia - krótka ankieta. ZAPRASZAM!

Polecane posty

"Tym zaś, którzy trwają w związkach małżeńskich, nakazuję nie ja, lecz Pan: Żona niech nie odchodzi od swego męża!" To w sensie, żeby go nie opuszczała- żeby mieć jednego męża i z nim być. To nie ma nic do seksu.

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
Zapalony ? Nie powiedziałbym :D Po prostu nie lubię powtarzania wytartych sloganów - i uważam, że wszystko trzeba przemyśleć - obojętne, czy zgodne z wiarą, czy niezgodne :) A ZWŁASZCZA, jak się zamierza krytykować innych :)

Gość iwan wladimirowicz palmow
nei_nei - może się dogadamy w sprawie Twojej fantazji???:P 1) m 25 2) kawa z mlekiem 3) jeszcze nie wiem 4) jedyna słuszna 5) wszystko co było w nawiasie poza tantrą. co to kurde w ogóle jest? 6) tak - raz/dwa na tydzień 7) nie; zależy od relacji w związku 8) na razie została mi jedna - seks z kobietą w zaawansowanej ciąży 9) Lech Jarenka skończył się na "Kill'em All"

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
Oczywiście Twój cytat: "Bądźcie płodni i rozmnażajcie się" zakazuje czerpania przyjemności z seksu:classic_cool: Dobrze wykombinowałaś :P

Inne pozycje nie zyskały aprobaty szanownego Tomasza z Akwinu. A on twierdził, że seks ma sens tylko w celu płodzenia dzieci. Jego poglądy w Kościele obowiązują do dziś. Polska Mistyczka Wsula jakaś tam, też twierdzi, że seks to miłość itp., a nie przyjemność. Ten cytat Boga pokazuje, jaki miał stosunek- rozmnażajcie się- wyraźnie powiedziane.

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
😴 Nie zacytujesz? Znaczy, mogę iść spać, z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku :D ? Miłość w seksie nie wyklucza przyjemności, wręcz przeciwnie - to po pierwsze. Po drugie - w stwierdzeniu "rozmnażajcie się" nadal nie potrafię znaleźć niczego, co zakazuje czerpania przyjemności ze zbliżenia... no chyba, że jest się bardzo (jak ty) ukierunkowanym na próbę udowodnienia swojej tezy :classic_cool:

Co zacytować? Tomasza? Ja miałam na filozofii jego poglądy omawiane, a nie cytaty.

Pozycje na pieska itp. służą przyjemności, a nie miłości. Religia nakazuje kochać się, a nie uprawiać seks. Uprawianie seksu analnego z miłości? ciekawe poglądy...

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
I to ma być ważki argument :classic_cool: ? Dobra ... robi się późno - a rano muszę wstać. Odroczymy dyskusję, tak miło zaczętą ;) ?

Gość iwan wladimirowicz palmow
nei_nei - marzyc to za dużo powiedziane, ale już dawno się w to nie bawiłem, mało jest chętnych dziewczyn na taki seks

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
Spłycasz bo nie rozumiesz albo zrozumieć nie chcesz. Miłość jest pragnieniem czynienia dobra drugiej Osobie - czy dawanie Jej przyjemności nie jest jednym z przejawów miłości? Kobieto, ogarnij się i spróbuj zdjąć klapki z oczu :classic_cool:

proszę bardzo. I tak już wygrałam. Udowodnij, że seks analny jest wyrazem miłości.

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
Może prościej - w jakim aspekcie pozycja misjonarska wyraża więcej miłości, niż np "na pieska" ?

To Ty naciągasz, żeby usprawiedliwić siebie. Nie no sorry, laska czerpie przyjemność z anala, yhm...

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
Uczepiłaś się anala jak już wspomniana pijana płotu. Gdzie ja pisałem o analu ? To po pierwsze. Po drugie sama się zaplątałaś - próbujesz udowodnić, że seks to nie miłość, tylko przyjemność - a teraz wyjeżdżasz z analem i brakiem przyjemności u Kobiety przy tego rodzaju penetracji. Zdecyduj się - chodzi Ci o każdą aktywność seksualną ? Czy tylko tą dającą przyjemność ? A może tą z miłości ?

Może prościej - w jakim aspekcie pozycja misjonarska wyraża więcej miłości, niż np "na pieska" ? Chodzi o kochanie się- twarzą w twarz, całowanie się itp.- a sam napisałeś już: że czy dawanie Jej przyjemności nie jest jednym z przejawów miłości?- seks to ma być płodzenie dzieci i chęć bliskości, a nie przyjemność, wg katolickich doktryn.

Chodzi mi o tą z miłości i właśnie dlatego przytaczam przykład anala- on nie jest z miłości.

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
Motasz się coraz bardziej. I w dodatku dokładasz własne "kwiatki" (bzdurne, nawiasem mówiąc) o patrzeniu sobie w oczy ... dorośnij, Kobieto :O Poza tym - w którym miejscu pozycja "na pieska", jeździec czy jakakolwiek inna wyklucza poczęcie ? Jesteś dziewicą-teoretyczką (w dodatku kiepską) ? Bo na razie wszystko na to wskazuje :classic_cool:

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
Wg Ciebie nie jest z miłości ale i odmawiasz Kobiecie przyjemności przy stosunku analnym - więc... po co ?

Tu nie chodzi tylko o to, co Ty pisałeś, były wpisy: wyznanie: rzymskokatolickie pozycje: anal... A ja udowadniam także swoją rację, co do kobiet, które nazwałam hipokrytkami i zarzuciłam im, że nie rozumieją własnej wiary.

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
Zeszło na śliski grunt, nie wiedziałaś co napisać to uczepiłaś się jednego wpisu ? I uogólniłaś ? Ustosunkuj się do moich wpisów sprzed kilku minut, bo na razie jakieś bzdury pleciesz o rozdziale miłości i seksu :O

Wg Ciebie nie jest z miłości ale i odmawiasz Kobiecie przyjemności przy stosunku analnym - więc... po co ? przyjemność kobiety przy stosunku analnym? hahhaa- nie ma, właśnie o to chodzi. Człowieku- ja nie preferuje seksu z miłości, patrzenia sobie w oczy itp., ale Biblia i religia tak.

Ale widzisz to kogoś kto uprawia seks, żeby począć>? nie, te kobiety robią to dla fizycznej przyjemności i za to je zjechałam, bo to sprzeczne z katolicyzmem.

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
I tak trudno zrozumieć, że ktoś chce właśnie powodowany miłością dać przyjemność drugiej osobie ? I odwrotnie :D ? Nie mieści się w ograniczonym światopoglądzie, prawda :classic_cool: ?

Gość bbrrrbbbrbrbbrr
Aaa... a zbliżenie, które przypadkiem nie zakończyło się poczęciem jest grzechem śmiertelnym ? Szoke :classic_cool:

no właśnie- czyli celem jest przyjemność. Nie mieści się w poglądach Kościoła- a to jest katolicyzm- i o to chodzi. Nawet moja babka od relii mówiła, że takie pozycje są złe, ba, nawet ksiądz egzorcysta.

bbrrrbbbrbrbbrr Aaa... a zbliżenie, które przypadkiem nie zakończyło się poczęciem jest grzechem śmiertelnym ? Szoke nie, takie, które nie miało na celu poczęcia. Nie rób ze mnie idiotki. Albo z siebie...