Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam biegune

Biegunka trwajaca trzeci tydzien,po powrocie z Afryki

Polecane posty

Gość mam biegune

czy ktos mial kiedys tak dluga biegunke? biore wegiel i loperamid, pomaga doraznie ale biegunka nadal trwa

Gość witam z ranka
marsz do lekarza!

Gość mam biegune
rzadka? Nie to raczej woda :O mozna powiedziec, ze sikam tylkiem, za przeproszeniem:O wegiel, loperamid pomaga mi w ten sposob, ze tamuje na kilka godzin, czasem na wiekszosc dnia, ale nastepnego dnia od rana znowu to samo:(

Udaj się do lekarza to najrozsądniejsze co możesz zrobić, jak najszybciej. Po tylu tygodniach "nie grab" sobie więcej.

Gość sprubój ...
... jeszcze TANINAL, kosztuje około 7-8 zł, a najlepiej to do lekarza.

Gość no to siup..
odgazuj pepsi oyginalna i to pij malymi lykami..oczywiscie do lekarza tez idz

Gość Cidzia z Wołomina
Pokaz jej zdjecie to ci pomoge

Gość mam biegune
pepsi? tego sposobu nie znam, ale sprobuje

Gość LadyFitnEsSss
tak. Ja miałam coś takieo po powrocie z Egiptu. Poszłam do lekarza ogolnego, dostałam antybiotyk i juz wsztsko OK:)

Gość no to siup..
pepsi jest najlepsza na wirus rota powodujacy biegunke..tak lecza w calej uni biegunke

Gość tylko lekarz
bo sie odwodnisz, ja mialam w indiach biegunke i wyladowalam pod kroplowka, polskie zwykle leki jak loperamid nie dzialaja na "zagraniczne" bakterie, lekarz dal mi jedna tabletke i przeszlo, musisz dostac jakis silny antybiotyk

Gość mam biegune
mam problem z lekarzem, bo jestem zagranica i nie dogadam sie z zadnym lekarzem, nie znam tego jezyka, wiec musze sie leczyc sama jak narazie

Gość mam biegune
narazie pije miete i sprobuje z ta cola rozgazowana, wiem ze lekarz bylby najlepsza opcja ale narazie to nie mozliwe:(

Gość LadyFitnEsSss
nic ci to nie da. Ja tez probowalam przez 2 tyg wsyzstkiego doslownie, lekow bez recepty, jakichs herbatek , cola itd itp i nic to nie daje ...

Gość ginga14
Nie daj boże żadnej coli ani pepesi!!! One działają wprost przeciwnie bo to "płyny o wysokim ciśnieniu osmotycznym mogą wywoływać biegunkę osmotyczną, czyli nasza coca-cola będzie prowadzić do zwiększenia ilości wody w obrębie przewodu pokarmowego nasilając objawy biegunki w stosunku do klasycznych płynów nawadniających, CO2 może drażnić błonę śluzową przewodu pokarmowego co również nie będzie korzystne w naszej terapii, biegunka często nie ma etiologii bakteryjnej i hamowanie rozwoju drobnoustrojów nie musi być potrzebne." Do nawadniania najlepsze są najlepsze są specjalne płyny nawadniające jak Orsalit. I warto jeszcze brać probiotyki żeby odbudować mikroflorę w jelitach - Lactoral czy coś takiego. Powodzenia

Gość nie możeeee być
Nikt Ci nie moze pomoc? Gdzie Ty mieszkasz?

Gość 10010..
ginga nie masz racji.odgazowana cola pomoże i to na pewno.Kolezanko podawała rocznej córeczce i pomogło.zresztą na sobie też wypróbowałam.

Gość bettycu
może nifuroksazyd pomoże, do tego probiotyk, może być enterol. można tez wypić orsalit na uzupełnienie elektrolitów, zjeść marchwiankę albo kleik ryżowy. nie należy pic soków i jeść owoców. warto tez odstawić nabiał.

Gość fru fru fru
masz amebe albo jakies inne gowno, idz do lekarza zanim zgnijesz od srodka...

Gość :(:(:(:(
coś mi tu nie pasuje niby jesteś poza krajem więc do lekarza nie możesz a równocześnie masz dostęp do polskich leków :/ dziwne a tak serio to biegiem do lekarza nawet jak się nie umiesz dogadać to włącz sobie słownik i wypisz na kartce słowa kluczowe jak biegunka, afryka, 3 tygodnie, nic nie pomaga i jakoś się z lekarzem dogadasz bo myślę że ameba to optymistyczna wersja tego co to może być :/

Idź do lekarza. Miałam to samo. Salmonelloza. Antybiotyk koniecznie. Przy okazji przestrzegam przed Itaką która wysyła do opłakanych hoteli chociaż w katalogu widnieją jako lux 4/5 *

Gość Milena1235
Moja mama miała często problemy z biegunką. Biedna męczyła się czasem nawet po kilka dni. W końcu postanowiłyśmy znaleźć jakiś skuteczny środek, który nie tylko zahamuje biegunkę w danej chwili, ale również będzie zapobiegać kolejnym. Myślę, że nam się udało. Przeglądając różne strony w internecie trafiłyśmy na Firmę CaliVita. Kupiłyśmy preparat "AC-Zymes". to produkt, który zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus, wykazujące wszechstronne działanie i aktywnie zwalczające patogeny, które dostały się do naszego układu pokarmowego, powodując m.in. biegunkę. Od czasu stosowania tego preparatu mama nie ma już tego typu problemów. "AC-Zymes" pozwala jej zachować normalną florę jelit, eliminacje substancje szkodliwe dostające się do przewodu pokarmowego oraz zapobiega zaburzeniom procesów trawienia. Polecam ten produkt każdemu, kto ma tego typu problemu. Tutaj macie link do sklepu, w którym ja dokonałam zakupu: http://www.vitero.pl/pl/p/AC-Zymes-2-mld-flory-100-kaps./129