Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna sprawaa

czy wykonac anonimowy tel do Osrodka pomocy

Polecane posty

Gość dziwna sprawaa

jest pewna babka ktora ma 3 dzieci i faceta pijaka, boije ja non stop, zeby powybijane, posinaiaczona( ja jej osobiscie nie znam, tylko z opowiadan znajomej) dzieci placza bo i matka placze, chce sie wieszac, bo nie wytrzymuje nerwowo, kazdy jej mowi zeby odeszla od tego tyrana, ma dokad pojsc!!!!ale ona nie chce. chyba pasuje jej to,ze ja tak codziennie bije. Nie znam babki, ale szkoda jest mi dzieci, ktore na wszystko patrza. Tej kobiecie nie da sie pomoc!!!!!ona sama nie odejdzie od tego faceta. jak zrobic?zadzwonic do MOPR???????

Gość jak zadzwonisz
to tylko jej dzieci odbiorą,,, a ona i tak zostanie z nim w domu....

Gość dziwna sprawaa
wszyscy to widaz, bo jest mala wies!!! ale nikt nie reaguje:(

Niektóre kobiety lubią takie klimaty, to jakaś masochistka jest. Jeśli sama nie będzie chciała go zostawić, to nawet wyrok skazujący tu nie pomoże, jeszcze będzie mu nosiła paczki do kryminału i latała na widzenie kiedy tylko będzie mogła - znam taki przypadek. Tylko dzieci szkoda. Jeżeli sądzisz, że można pomóc tym dzieciom, to dzwoń.

Gość dziwna sprawaa
wiec nic nie moge w tej sprawie zrobic????nie zal mi tej baby (ona ma ok30 lat) a on50, tylko dzieci placza i patrza jak ja szarpie i bije, moze lepiej tym dzieciom bedzie w domu dziecka, nie wiem sama... czy mam sie tez nie wtracac???????

Gość jak zadzwonisz
dzieci pójdą do Domu Dziecka lub rodziny zastępczej.....tyle dla niej zrobisz i dla tych dzieci,,,a dzieci być może wolą mieszkać w domu z rodzicami....a takto mogą zostać rozdzielone.

Gość jak zadzwonisz
możesz wysłać do rodziców list pocztą- anonimowy, że jeśli sytuacja w ich rodzinie się nie zmieni powiadomisz odpowiednie służby i żeby sobie uświadomili że mogą zabrać im dzieci,,,może to da im do myślenia.

Jeśli dzieci cierpią, to warto się wtrącić. Jeśli trafią do domu dziecka/ rodziny zastępczej, to rodzice będą musieli się naprawdę postarać, żeby je odzyskać. A jeśli tego nie zrobią, to lepiej, żeby dzieci z nimi nie mieszkały.

Gość dziwna sprawaa
al4e jak jej pasuje takie zycie, ja naprawde tego nie rozumiem!!!!!! nawet nie ma pieniedzy i nie co dac dzieciom do jedzenia. ta znajoma opowiadala mi,ze nawet nie pojechal po ta babke do szpitala, zadnym z dzieci sie nie interesowal po porozie....

Gość latooo
Brdzo ladnie z Twojej str ze zareagowalas malo takich ludzi, kazdy raczej woli sie nie wtracac a pozniej dochodzi do tragedi.Jesli sa tam male dzieci to sie nie wachaj jesli dalej beda zyc w takiej patologi nic dobrego im to nie przyniesie.Oczywiscie zawsze najlepiej jest przy rodzicach ale sa pewne granice,te dzieci sa biedne i zaniedbane a ich stan psychologiczny napewno w oplakanym stanie.ZGLOS TO JAK NAJSZYBCIEJ!

Gość bukaaa
często się zdarza, że kobiety są uaależnione od takich mężów. To nie jest tak, ze ona to lubi, on nie może odejść. Podobnie jak alkoholik nie potrafi przestać pić. Co do dzieci - czy lepiej im będzie w domu dziecka? Chyba trudno rozstrzygnąć taki problem. Czy facet dzieci tez bije?

Gość ........kropka....
chyba najlepiej gdybyś najpierw zrobiła sama wywiad, idź do nich, zapukaj, wymyśl coś, wejdź do środka sprawdź jak mieszkają, zaczep i porozmawiaj z kobietą o byle czym choćby w sklepie, zagadaj do dzieci pewnie biegają po podwórku , zwróć uwagę na samopoczucie tych osób, zapytaj czy mają jakieś marzenia, co chcieliby, a potem dzwoń. Myślę , że dzieci na pewno cierpią, skoro kobieta sama chce się wieszać to nie jest normalne, a jeśli do tego dojdzie to lepiej, aby dzieciaki spokojnie przebywały w domu dziecka(matka zawsze może do nich przychodzić) niż miałby być potem bite i gnojone. Jeśli to tyran to pewnie zastrasza wszystkich , że pozabija jak można żyć w takim domu.

Gość dziwna sprawaa
list anonimotwy nic nie pomoze, wczoraj w nocy interweniowala jej matka i ojciec, bo znajoma zadzwonila zeby powiedziec o calej sytuacji, wojna jest non stop, przyjechali w ncy rodzice i nawet z nimi nie chciala jechac. Ona jest chora psychicznie chyba, jest uzalezniona od niego???? przeciez ze wzgledu na dzieci powinna to skonczyć,

Gość cyziiia
Myślę, że warto się wtrącic i nie odwracać się plecami do potrzebujących. Przede wszystkim tu chodzi o dobro niewinnych dzieci które nie są niczemu winne a ich życie to gehenna! Ja z racji swego zawodu często miałam kontakt z takimi rodzinami (dzielnicowa) i wielokrotnie po służbie interweniowałam osobiście w gopsie mopr. Jeżeli masz taka możliwość to zadzwoń

Gość tikitaki
to dlaczego jej rodzice nie interweniują, nie szkoda im własnej córki i wnukow??

Gość uiop()=?
5 dziwna sprawaa jest pewna babka ktora ma 3 dzieci i faceta pijaka, boije ja non stop, zeby powybijane, posinaiaczona( ja jej osobiscie nie znam, tylko z opowiadan znajomej)----to najpierw sie upewni a potem dzialaj,co za tepe strzaly.z opowiadan to znajoma ma slonia w karawce:D:D:D

Gość to naucz dzieci szacunku
debilke nie chodzi o to, że ona to lubi, jesli nikogo takiego nie znaliscie to nigdy nie zrozumiecie. moja matka była bita io ponizana ale nie odeszła - bo to sa zmiany w psychice ofiara uwaza ze i tak ma dobrze, a jak jest bita to zasługuje. to sie kwalifikuje na terapie. Zdrowi tego nie zrozumieją.

Gość dziwna sprawaa
ja tej rodziny osobiscie nie znam, bo to wszystko opowiedzial mi moja znajoma, ktora tez nie chce sie zbytnio wtracac, ona tylko wydzwania i zali sie,za ja znow bije.Wszyscy jej tlumacza,ze przyjdzie z nozem i ja zabije, bo tak tez straszyl, to jest nienormalne, a dzieciom w domu dziecka napewno bedzie lepiej.Samma jestem w ciazy to tym bardziej to przezywam, ze takie male dzieci na to patrza!!!! na wsi tutaj wszyscy znaja ta sytuacje, ale kazdy ma swoja robote i nie interesuje sie.

Gość cyziiia
chyba cię pojebalo za przeproszeniem KROPKO. Ma sama iść do patologi żeby pijak się na nia rzucił z siekierą! Chyba masz nie równo pod sufitem. Autorko nigdzie nie chodź i zgłoś to jak najszybciej, nie wierz w to że w domu jest im tak dobrze bo to bzdura! Owszem dom jest azylem w normalnych warunkach ale te takie nie są!

Gość dziwna sprawaa
jej rodzice byli dzisw nocy u niej, chcieli ja zabraz, ale ona nie chcila, wiec pojechali:(

Gość uiop()=?
TEN TEMAT TO ZWYKLA ------- PROWOKACJA-----------JAK WIELE INNYCH .jezeli to prawda to czemu na forum piszesz normalnie powinnas sie z kolezanka naradzic albo i z wsia gdzie baba mieszka i przedewszystkim sprawdzic!!!!!!!!!!!!!a ze tak nie jest to znaczy nastepne pierdoly

Gość dziwna sprawaa
nikt sie nie chce wtracac, nawet ta znajoma powiedziala,ze juz ma ta sprawe gdzies, ale jak tak mozna???ona wczoraj juz miala sznurek powieszony i kartke napisala( tak powiedziala) a jak zadzwonie najpierw na policje i powiem jaka sytuacja???

Gość dziwna sprawaa
uiop()=? --> myslisz,ze bym sobie zarty robila z takiej sprawy??????????????????? czlowieku, jak masz tak pisac to idz lepiej stad, prosze o rade normalnych ludzi

Gość anna-konda
uważam, że powinaś fakt ten zgłosić czym prędzej na policję, powinni szybko interweniować!!

Gość uiop()=?
czy ty jestes przy zdrowych zmyslach----dziwna sprawaa nikt sie nie chce wtracac, nawet ta znajoma powiedziala,ze juz ma ta sprawe gdzies, ale jak tak mozna???ona wczoraj juz miala sznurek powieszony i kartke napisala( tak powiedziala) TO SIE NIE TRZYMIE KUPY I DUPY i rano bidulka wstala ze sznurem i kartka w rece a jak zadzwonie najpierw na policje i powiem jaka sytuacja???------------a skad ta znajoma o tym wiedziala:D:D:D Podpatrywala przez dziurke od klucza:D:D:D .Mysl kobito bo sama sie gubiszw scenariuszu

Gość Astoria1985r
Wy wszyscy jesteście patologiczni skoro piszecie takie bzdety! Ja wychowywałam się w rodzinie patologicznej podobnej do takiej jaką opisałaś i zaufaj mi - dla tych dzieci dużo lepiej będzie jeśli trafią do rodziny zastępczej. Matka jak się opamięta to szybko dzieci odzyska, a jak nie to jej sprawa. Tu ważne jest dobro dzieci - nie zważaj na słowa ludzkiej znieczulicy i dzwoń czym prędzej bo jeszcze wydarzy się tam jakaś tragedia z udziałem dzieci.

Gość uiop()=?
PATALOGICZNI SA LUDZIE ODPOWIADAJAC NA TAKIE DZDETY KTORE SA ZMYSLONE-NIE CZYTAJAC Z PRZEMYSLENIEM TYCH WYPOCIN.:D:D:D

Gość dziwna sprawaa
tak myslalam,ze zaraz bedziecie mowic,ze to prowokacja, ale ludzie kochani, po co ja bym miala jakies bzdury opowiadac??to chodzi tylko o dzieci ktore cierpia.... chcialam poradzic sie was o zdanie, ale nie wszyscy potrafia wczuc sie w role tym malych, bezbronnych dzieci