Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

dziewczyny,moja coreczka ur sie 20kwietnia czyli dokladnie dzis skonczyla 3 miesiace, od wczoraj dostaje kilka kropel soku z marchwii , i teraz zastanawiam sie co dalej i kiedy,moze ktos doradzic? bylabym bardzo wdzieczna

Gość Lancetnica
Ja do ukonczenia 4 miesiecy nie dawalam NIC poza mlekiem. Nie ze ja taka najmadrzejsza, po prostu tak wyczytalam, w wieku zrodlach :)

Gość odważna jestes
jestes bardzo odwazna pytajac o takie rzeczy na forum, od tego co bedzie jadlo twoje dziecko zalezy jego zdrowie i rozwoj! ja polecam zapytac pediatry

Gość izia87
zaczekaj do 4 miesiaca żołądek jeszcze nie jest przyzwyczajony szkoda ze by dziecko miało zaparcia lub cos innego ja zaczełam podawac w 4 marchgewke potem jabłko teraz ma mój syn 7 m iesięcy i juz wiecej je:)

Ja nic bym jeszcze nie dawała, ewentualnie po łyżeczce soku z jabłka lub marchewki. Ale ja za to zagęszczałam córce mleko na noc kleikiem kukurydzianym jak miała jakiś miesiąc - dzięki temu przesypiała całą noc i ładnie przybierała na wadze.

Gość izia87
ale jak ty dajesz kasze manne to zadna róznica a przynajmiej nie ma gluteny w kaszce dla dzieci ale to twój wybór

takiemu malenstwu nie podaje sie jeszcze nic poza mlekiem.nie wiesz,ze nerki i uklad trawienny nie sa jeszce gotowe?matko niedlugo noworodki zaczna karmic czyms innym.gdzie sie tak spieszysz dziewczyno?moj synek ma 5ms a dostaje tylko jednego biszkpocika na tydzien.jak bedzie mial 6ms zaczne mu wprowadzac inne pokarmy oprocz mleczka.

Gość mamamam26
5 miesięczniakowi biszkopcika? hmm lepiej byś mu troche machewki dała albo jabłka a nie biszkopta... szok - jeszcze z glutenem - a wracając do tematu to dziecku dopiero po 17 tyg życia tworzą się w żołądku enzyny trawiące cokolwiek innego niż mleko i zaleca się wstrzymac choćby to tego 17 tyg... autorko za wcześnie - jeszcze sie twoje dziecko naje rożności w życiu - jak pije mleko chetnie i dobrze przybiera to nie kombinuj mu z brzuszkiem

wlasnie trzeba przyzywczajac do glutenu nie wiesz?pozniej dziecko zje kaszke na zbozach i bedzie cierpiec.pozatym jak sie karmi piersia to wskazane jest dziecku wprowadzac inne pokarmy po 6 ms zycia.

Gość Wypindrowana
Autorko, przecież jest tyle opracowań, wiadomości w necie na ten temat, że naprawdę wszystko masz podane jak na dłoni. Zresztą jak nawet poczytasz w internecie, to tam nie ma nic takiego, że daje się po kropelce solu marchwiowego czy jabłkowego po skończeniu 3 miesiąca, tylko wszędzie piszą,że dietę rozszerza się najwcześniej po skończeniu 4 miesiąca, i zaczyna się od marchewki czy jabłka w postaci papki podawanej łyżeczką, potem się odczekuje i podaje więcej tej papki, a potem rozszerza dietę o papki dwuskładnikowe. Nie czytałaś sobie w necie, nie masz opracowań co do żywienia dziecka ? Przecież ulotek jest pełno w przychodniach, mnóstwo informacji w necie, nawet do domu przysyłają ulotki reklamowe.

Gość dfjgkhj
ale twoje dziecko ma póki co 5 mc

Gość Wypindrowana
Prawidłowo do 4 miesiąca życia dziecko powinno być tylko na mleku. I dopiero wtedy zacząć powoli wprowadzać kleiki, kaszki, warzywa, owoce.

Gość Wypindrowana
teraz już nie pamiętam, ale chyba wprowadzanie glutenu zaczyna się dopiero po skończeniu 5 miesięcy, albo i 6 miesięcy. Zależnie, czy karmi się piersią czy mieszanką.

Gość Wypindrowana
Każdy robi jak uważa, ale chyba 5 miesięczniak jest jeszcze za mały na gryzienie biszkoptów, no chyba że są rozdrobnione i dodane do jakiegoś deserku czy kaszki