Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ileileile

ile wam zostalo klasy dop konca mies i na ile osob??

Polecane posty

Gość mi zostało jakieś
powiem też szczerze, że był czas gdy nie miałem co jeść, co prawda był to czas studencki, ale było tak nie raz, nie dwa, nawet często między 15 a 20 każdego miesiąca zostawałem z 20PLN.

Gość ileileile
mi zostalo jakies : po to sie studiujej zeby w zyciu bylo lepiej ja nie zdazylam nie mowie ze nie zaluje ale mam swojego skarbka malego i jakos przerwamy te gorsze chwile , nigdy nikomu nie zazdroszcze tylko sie ciesze ze maja dobrze bo los jest przewrotny :)

Gość mi zostało jakieś
chyba najważniejsze to nie tracić pogody ducha, wiem, że czasami gdy sytuacja się powtarza kolejny raz, ręce opdadają i człowiek ma serdecznie dość, chciałby żeby coś się w końcu zmieniło, a nic się zmienić nie chce. Życzę powodzenia, dużo sił do walki, wiary w siebie (może uda znaleźć się lepiej płatną pracę). Trzymam kciuki. :-) no i usmiech ode mnie (zawsze jest bezcenny) :-) :-)

Gość ileileile
mi zostalo jakies : :D

Gość lenor
moja corcia ma3.5roku...nawet do przedszkola jej nie zapisalam bo choc panstwo teraz placi za5godzin mnie nie stac by oplacac300zl msc... Czasem mi sie juz zyc nie chce;-(tak pragnelam tegn drugiego malenstwa, jestem juz po4poronieniach.a teraz gdy zbliza sie term.porodu to boje sie jak sobie poradzimy....oboje z mezdm zawsze chcielismy miec2dzieci ale w tym kraju sie nie da wyzyc z jednej pensji chyba ze sie jest pieprz o nym politykiem ...

Gość ileileile
lenor dokladnie jest jak piszesz ja mala wysylam mimo wszytsko ale tez dop od tego roku bede miala wieksze pole manewru wczensiej chodzila do zlobka byl polowe tanszy niz przedszkole a le tak czy siak 1300 zl plus 250 alimentow i 70 zl rodzinnego nie wystarcza na zycie i koniec .

Gość hmm moze ktos sie zrzuci na
zakupy internetowe dla tej pani?

skad jestes autorko?

Gość mi zostało jakieś
nie trzeba być politykiem, żeby starczyło na chleb. Trochę szczęścia, wiedzy, umiejętności i w moim przypadku zmiana miasta mi pomogła też, ale ja byłem sam bez żadnych obowiązków (czyt. dzieci), dziewczynę zostawiłem w tamtym mieście. No i jak wiadomo po 3 miesiącach związek rozpadł się, odległość była jakieś 450-500km. Potem byłem długo sam, pierwsze praca w nowym mieście była za 1200, potem podwyżka do 1500, potem 1800 albo 1900 nie pamiętam (na rękę). Wtedy spotkałem swoją obecną narzeczoną i nie długo już żonę. Chciałem z nią gdzieś pojechać, zabrać ją gdzieś i stwierdziłem, że przy takiej kasie nie dam rady. Poszedłem gadać z szefem, była wielka awantura, nie chciał dać podwyżki to ja opowiedziałem, że odchodzę a on nie chciał rozwiązać ze mną umowy, ale ja się już tak wkurzyłem, że nie odpuściłem i poszedłem na żywioł, rzuciłem pracę w cholerę i zostałem bezrobotnym, ale szczęście się uśmiechneło i tylko 1 miesiąc nie miałem roboty. Moja przyszła żona była impulsem do zmian w moim życiu ( nie wymagała tego ode mnie, sam poczułem, że nie chcę tak żyć - zarabiała dużo więcej niż ja). Wiem, że wszystko jest proste jak nie jest się odpowiedzialnym za kogoś, łatwiej zaryzykować. :-)

Gość ileileile
zakupy internetowe droga sprawa chyba ...

autorko mozesz jeszcze napisac na forum e mamy tam napewno ktoras by pomogla od zaraz :) tylko musisz opisac sytuacje i przeslac skany dokumentow do moderatorki,skad jestes?

Gość ileileile
37092948 to moj numer komunikatora jesli ktos bd mial jakies pomysly z ktorych moge skorzystac to piszcie pod ten numer. :)

mi zostało sporo w stosunku do tego co zarabiam robię sobie miesięczne plany i tego się trzymam. Staram się nie wywalać jedzenia. W pracy spędzam po 10h i pracuje w weekendy, no cóż W tym kraju żeby mieć pieniądze trzeba zapierdzielać cały dzień

Gość ileileile
czarna: jasne za darmo ni ma nic .. chyba kazdy wie i sie przkeonal

napisz skad jestes autorko,jestem w pracy i gg nie moge miec,ty pracujesz?

Gość lenor
.mi zostalo jakies. Nie no pewnie jak sie nie ma dzieci to samemu mozna wyzyc...wtedy do zycia duzo nie potrzeba...gdybym miala mozliwosc wynioslabym sie nawet za granice...nawet teraz podjelabym jakas prace ale kto mnie w ciazy przyjmie.nawet te firmy od chalupnictwa to teraz oszutstwo.wyslij to i tamto...

Gość ileileile
pracuje . mowie to jednorazoiwa sytuacja jestem z wój .łodzkiego. gdyby ktos chial mojej małej zorbic takie zakypy to bym sie ucieszyla i nawet w nastepny piatek z rachunkiem w reku oddala co do grosika tu juz nie chodzi o mnie tylko o samo dziecko.

Gość ileileile
i prosiłabym aby moze ktos pomogł "lenor" ona ma gorsza sytuacje kobieta musi cos jesc bedac w ciazy ja sama lenor kupie ci witaminy w natepny piatek napisz do mnie na gg dostane wyplate i wysle wam co kolwiek naprawde.

Mam na razie manko 50zl, ale sie powiekszy do 10.08, kiedy mam wyplate. Musze ponadto wykombinowac ok. 100zl na bilet do Warszawy. Ostatnio ciagle jestem pod kreska. Dobrze, ze kredytu nie mam.

Gość lenor
.ile ile ile.dziekuje ci ale sama masz dziecko.kochana jestes.ja nie mam gadu bo mam neta w komorce a gadu nie wykupione..ja mam w domu falvit ale nie biore go nawet kwasu foliowego nie bralam bo moj organizm nie toleruje zadnych tabletek .martwie sie czymaluch bedzie zdrowy.staram sie jesb duzo warzyw i owocow ale jak tu sobie kupic np.jabko maliny czy cns jak musze drugiej corci cos kupic..eh....a ginekolog jak sie chodzi na ksiazeczke tez olewa.niby mowi ze jest wszystko ok.ale ja sie i tak martwie o bejbe...zycie jest niesprawiedliwe ..tylko glupki maja szczescie

No ja wlasnie nie wierze w siebie, w to, ze moge znalezc lepiej platna prace...choc poprawiam po osobach ktore zarabiaja 7000 :(

Gość ileileile
lenor : jest ktos kto moglby ci wyslac paczke zywnosciowa jestes zainteresowana taka pomoca?? to zawsze kilka dni do przodu .

Gość lfinjfiwjfiwj
10 zl:o serio mam troche miesa w zamrazarce i to moze nas poratuje i troche jajek, makaronu:o

Gość ileileile
hmmm: no głupio mi az wymieniac tu liste zakupow ...obojetnie co wazne ze wogole.

Gość izolda wlkp
ileileile, to abonament na buszowanie w internecie płacisz, a dziecku naleśnikó odmówisz? co z Ciebie za matka

Gość ileileile
mieso to juz cos jakbym miala miesko to juz bym cos wyczarowala na ten obiad napewno :)

Gość ileileile
o izolda wlkp nastepna z tym internetem oczywiscie ze nie odmowie ..czytalam temat od poaczatku ?? czy jak teraz pojde odciac internet to cos na tym zyskam oddadza mi polowe abonamentu czy jak? nie rozumeim takich osob nie jestem zadna wyrodna matka poprostu mi braklo kasy z przyczyn wyzej wymienionych .

napisz ta liste zakupow .Co potrzebujesz na tydz..ile mleka itp ja sie nie znam ,dziecka nie mam