Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nimfadora tonks

PIELUCHY DO SZPITALA?

Polecane posty

Gość Lena204
tak

Gość łojezuuuuuu
A może zdzwoń do szpitala i spytaj, co?

Gość łojezuuuuuu
Poważnie napisałam, masz wątpliwości, zadzwoń i się spytaj, przy okazji dowiesz się, co jeszcze zabrać. Czy to powód, by się zaraz oburzać? Jakbyś sobie poczytała podobne tematy, to byś zobaczyła, że co szpital, to inaczej.

Gość Hulakulahula
mam kartke ze swojego szpitala co trzeb amiec jak chcesz to ci tu ja przepisze

Gość denerwuje mnie takie gadanie
Każdy szpital wymaga czego innego, u mnie potrzebne są chusteczki i pampersy, ale np ubranek dla dziecka na czas pobytu nie trzeba, a w szpitalu w miejscowości obok trzeba mieć własne ubranka Zadzwoń i zapytaj

Gość Hulakulahula
no widzisz u mnie trzeba:) talerz lyzke wode niegazowana maszynke

w kazdym szpitalu wymagania są rózne, nikt ci nie powie co masz zrobic bo nawet nie wiadomo w jakim miescie rodzisz u mnie np pieluchy typu jednorazowe + chusteczki nawilzajace musisz miec, tertowych podono nie trzeba, ale ja bore jak dzieciątku sie uleje podczas karmienia zawsze sie przyda

Gość Hulakulahula
nimfadora tonks Dla dziecka: becik,rozek ubranka(koszulka,kaftanik,spioszki x 3) pampersy-malan paczka pieluchy tetra-5szt oliwka spirytus chusteczki nasaczone masc na odparzenia dla mamy podpaski (pieluchy bella jednorazowe 2paczki) woda mineralna niegazowana koszulka do porodu szlafrok kapcie na gumowej podeszwei przybory toaletowe kubek do picia sztucce recznik,pap toalet maszynka do golenia dokumenty leg.uezpieczeniowa dowod osobisty karta chipowa karta ciazy odpis aktu malzenstwa

Gość Hulakulahula
i orginal grupy krwii ale to jest wyprawka do szpiatala w ktorym ja rodze wiec pisze to zebys mniej wiecej wiedziala dolllka:) ja tez mam na imie Milena :D

nie,nie w każdym jest tak samo. w jednych musisz odrazu dać ubranka dla dziecks co kupiłaś, u mnie w szpitalu na rugi dzień przebierali po kąpieli w ubranka co przywiozłam a jeszcze w innych ubierasz w swoje dopiero w dniu wypisu ;) pieluchy dla dziecka miałąm jak tylko do szpitala przyjechałam,ale założyli dopiero na drugi dzień,a tak to szpitalne ;) koszule dla siebie też wziełam a dostałam na początku szpitalne ;) są takie pieluszki z wycięciem na pępek,ja akurat miałąm zwykłe pampersy newborn(rozm. 1 ),ale jak małe dziecko się urodzi to czasem trzeba takie malutkie kupić 0 ;)

Gość łojezuuuuuu
Lijonka, po co jest mózg? Czy jak kilkanaście osób napisze, że nie, to znaczy że tak jest? Lub przeciwnie? A potem powie w szpitalu, a bo na kafe mi napisały, że nie trzeba/trzeba. I głupa z siebie zrobi. Ile wy macie lat, co?

Gość odpis aktu malzenstwa?
po co? w jakim celu?

Gość mamama26
zalezy w jakim szpitalu - u mnie musiał być - a odpis żeby dać dziecku nazwisko na akcie ur czy coś takiego

Gość Ewela_19
Zależy pewnie od szpitala. Ja musiałam mieć własne.

u nas pieluch nie trzeba było mieć - tylko chusteczki. Tak samo podkłady poporodwe też dawali

Gość Ewela_19
A listy szpitalnej bym tak dosłownie nie powielała... połowa tych rzeczy jest zupełnie niepraktyczna.

Gość jyfykj
Najlepiej dowiedzieć się w szpitalu, ale w większości tak. Na początek jedna mala paczka wystarczy, potem zawsze można donieść. Inne rzeczy, które warto zabrać ze sobą można znaleźć w raporcie http://linkbaby.pl/raporty/

Gość ewenementownik
do łojezuuuuu bardzo nie podoba mi sie sposob w jaki rozmawiasz z dziewczynami na kafe jestes zarozumiala i chamowata nawet jesli temat jest durny a ciebie draznia odpowiedzi to nie znaczy ze masz prawo strofowac kogokolwiek nie jestes tu ani od zadnej madrzejsza ani tez napewno nie jestes najbardziej doswiadczona wiec jesli nie pasuje ci temat to sie zamknij i z niego wyjdz!!

Gość defrtgyhujiolp
Do szpitala w Gdyni musiałam zabrać swoją koszulę do porodu, ubranka dla dziecka, pieluszki, chusteczki. Szpital nic nie daje. Od razu po porodzie położna powycierała córkę, ubrała ubranka szpitalne i zapakowała w szpitalny kocyk. I jeszcze do pampersa włożyła złożoną pieluchę tetrową. To niby by zaobserwować czy dziecko zrobiło siku. Później po kilku godzinach znowu przyszła, zobaczyła ze na tetrowej są siuśki,smółka to założyła już samego pampersa, moje ubranka i zawinęła w mój rożek a tamte rzeczy zabrała.

Gość icooo
ewenementownik Będę pisać ile będę chciała i jak długo będę chciała, a jak ci się nie podobają moje posty, to nie czytaj lub wyjdź z forum. A zamknij się, to możesz do swojego gacha powiedzieć.

Gość łojezuuuuuu
To byłam ja, bo fajnie jest pisać na pomarańczowo, ha, ha, ha!

łojezuuuuuu - no oczywiscie , ze można zadzwonic, ale przecież po to jest forum , żeby zapytać kogoś kto coś wie na ten temat idąc twoim tokiem, to przecież każdy temat na jakimkolwiek forum da sie rozwiązać bez pytania na nim, więc po co ty siedzisz na forum???

Gość to nie tak jest jak
w sumie co szpital to inaczej. Gdy ja rodziłam to musiałam mieć pieluszki i chusteczki a ubranka były szpitalne. Teraz nawet gdybym drugi raz szła do tego samego szpitala to wolałabym dowiedzieć się u źródła bo tak najpewniej.

Gość łojezuuuuuu
Po co siedzę? Czekam na jakiś sensowny temat i sensowne odpowiedzi by móc włączyć się do dyskusji. Na razie nie znalazłam takiego.