Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergia pokarmowa???

alergia pokarmowa???

Polecane posty

Mam pyatnie do mam które borykaja sie z alergią u swoich dzieci... Moje dziecko jest uczulone nie wiadomo na co... dziecko ma buzie w krostki które czasem sa tak czerwone i wygladaja jak pryszcze po czym znikaja. Nasa pani alergolog mówi ze to raczej nie alrgia pokarmowa(choc kaze podawać bebilon pepti, nie podawać mleka i jego przetworów, oraz czekolady i kakao)...niedługo mamy m iec testy na alergie wziewna... Moje pyatnie: wczoraj podałam dziecku bułeczke czekoladą(nutella)i dzisiaj nie zuwazyłam zeby dziecku coś było...buzia dalej ma krostki ale nie jest ich wiecej a nawet powiedziałbym ze mniej i og ólnie nie zuwazyłam żeby mu to zaszkodziło... Dośwaidczone mamy czy to mzoe oznaczac ze dziecko wcale nie ejst uczulone na mleko??? Dziecko ma 21 m-cy...

dodoam ze krostki ma tylko na buzi reszta ciała jest czysta... Przepraszam na błedy ale dzieicko siedzi na kolanach i cieżko pisać;)

?????

???????>>>>>

Gość moja ma to samo
dokladnie i raczej to tradzik ile ma twoja? bo moja 5 tyg konczy a za tydz mam wizyte u pediatry

Gość moja ma to samo
i rowniez te krostki sa pozniej znikaja poczym sie znow pojawiaja wyczytalam ze to wlasnie ten tradzik zobacze co powie lekarz za tydzien

Wiesz co moja corka ma roczek i od jakis 4miesiecy ma takie krostki na policzkach... pediatra przepisala nam kropelki antyalergiczne ZYRTEC ale dopiero od dzis zaczne uzywac i zobaczymy... Ja sadze ze od jedzenia to nie jest bo juz kombinowalam z eliminacja i nic a czekolady moje dziecko nie je w zadnej postaci...

jak za dużo na mleku jadłam to małą odrazu wysypywało. a hmm taie upierdliwe krostki na całej główce miałą,wyglądało to jak jakieś dziwne ropki. i okazało się, że jest uczulona "cudowny" płyn o ciała i włosów z Hippa.

jak za dużo na mleku jadłam to małą odrazu wysypywało. a hmm taie upierdliwe krostki na całej główce miałą,wyglądało to jak jakieś dziwne ropki. i okazało się, że jest uczulona "cudowny" płyn o ciała i włosów z Hippa.

Słuchajcie, zaczął się ogólnopolski sondaż wśród rodziców dzieci z alergią pokarmową - jest tam trochę pytań o alergię, trochę o stan obecny dziecka i leczenie. Ja już odpowiadałam. Wezcie udział. Po publikacji raportu, bedzie go mozna dostac na maila: http://sondaz.latopic.pl/

Gość brekfaet
moaj córka tez ma male krostki na ;policzkach . jedna lekarka powiedziala ze to skaza białkowa a dzis druga powiedziala ze to trądzik. nie wiem co myslec

Teraz bardzo często lekarze z powodu byle krostek wskazuja na alergie- nutramigen lub pepti i heja.... Moj maluszek też był wysypany na buzi, pod kolanami miał plamki czerwone. Drapał się do krwi, plakał, był niespokojny. Diagnoza: alergia pokarmowa. Nutramigen- po 2 miesiacach dalej to samo,doszedł sluz w kupie po nutra. Zmiana mleka na pepti- podejrzenie nietolerancji kazeiny w nutramigenie. Nie mijało po pepti. Podejrzany był pies, proszek, herbatka z rumianku- jakaś paranoja nas dopadła....Od urodzenia uzywaliśmy całej serii oilatum. Ktoś znajomy zaproponował zmiane kosmetyków na emolium. Cały nasz problem zniknął!! Mały zapobiegawczo jest jeszcze do 10 miesiaca na pepti ale zrobimy mu test z jogurtem i okaze sie. Narazie go nie wysypuje, mało tego wbrew zaleceniom alergologa wprowadzilam mu banana, seler i por- co bylo zakazane do 1 roku zycia u alergika. Małemu nic nie jest. Poszukaj przyczyny, moze to nie przez mleko a kosmetyk, odzież, proszek itp

czytałam ten raport i przyznam, że niektóre wyniki mnie zaskoczyły, szczególnie to, że rodzice swój poziom wiedzy oceniają jako średni. Mam nadzieję, że z czasem wiedza na temat alergii pokarmowej i tego jak z nią żyć będzie większa.

Gość Ewkaa 9888
Dziewczyny ja mam podobny problem ze swoim dzieckiem i koleżanka poleciła mi stronę z testami na alergię www.Egooptima.pl może któraś z Was już z tego korzystała i napisze czy warto?

Gość lady bronka
u dzieci poniżej 3 roku życia testy nie są wiarygodne. jedynie test z krwi, który informuje czy jest alergia czy nie, ale tez nie zawsze jest wiarygodny. moja córka miała robiony test skórny, wyszło ze nie ma uczulenia na białko mleka krowiego, a po podaniu od razu ja wysypuje i zaczynają się problemy. najlepszy sposób to dokładna eliminacja produktów podejrzanych. można podawać też probiotyki dla dzieci z alergia pokarmowa i azs, np. latopic. a paroma pryszczykami na buzi nie warto się zanadto przejmować, są gorsze rzeczy ;)

My zrobiliśmy testy z krwi (panel atopowy) synek jeszcze nie miał 3 lat. Wyszło że uczulony jest na banana, albuminę surowicy bydlęcej ( czyli wołowina cielęcina) brzoza, dąb, olcha. leszczyna). Z tym ze u mojego synka nie występuje żadna wysypka, tylko kaszel, zapchany nos - straszny kaszel, który jak powiedziała alergolog idzie w kierunku astmy. Odstawiliśmy wszystko i czekamy na poprawę. Uważam ze warto robić testy przed 3-cim rokiem życia. Nie prawda jest że nie są one wiarygodne. Uważam ze watro spróbować bo wtedy wiemy co wyeliminować z diety dziecka.

Gość Maminka 8766
Aby stwierdzić to jednoznacznie, wypada zrobić testy na alergię, a tutaj pomocna będzie strona www.Egooptima.pl

Gość agata333a
Możesz poczytać bloga www.alergicznedziecko.pl . Znalazłam tam świetny artykuł o tym, jak przebiega alergia pokarmowa, dowiedziałam się o pierwszych objawach, co jest w czasie karmienia. Dużo przepisów. Wiarygodny portal. Myślę, że idealny dla osób, które pierwszy raz stykają się z pojęciem alergii pokarmowej.

Gość gość
ja jak mialam alergie pokarmowa to poszlam zrobic badania www.alergomed.com.pl i okazalo się, ze musze to odczulic albo całkowicie zrezygnowac z tych posiłków ;/